Translate

2017/10/14

Растения лекуват

Растения лекуват човешките органи, на които приличатГрейпфрутът пази гърдата от рак, а доматът – сърцето
Известно е, че морковите са полезни за очите, мидите за тестисите, а има и други плодове и зеленчуци, които са здравословни за определена част от тялото, на която приличат. Ето някои от тях, които задължително трябва да присъстват в менюто. Ядките на ореха приличат на мозъка. Орехът наподобява много формата на лявата или дясната хемисфера на мозъка. И затова не е изненада, че се наричат "храна за мозъка". Имат високо съдържание на омега-3 мастни киселини, които помагат за подобряването на мозъчната функция. Отрежете кръгче морков, вгледайте се отблизо и ще забележите, че прилича на око. Освен че подобряват зрението, морковите са пълни с витамини и антиоксиданти като бетакаротин. Той увеличава шансовете за предотвратяването на макулната дегенерация, основната причина за загубата на зрението при възрастните хора. Дългите стъбла на целината изглеждат точно като костите и са полезни за тях. Тя е изключителен източник на силиций, който дава здравина на костите. Има едно съвпадение между целината и костите - и двете съдържат по 23% натрий.
Формата на круша, която има авокадото, наподобява матката и подпомага репродуктивното здраве. Плодът е добър източник на фолиева киселина, а чрез нея се намалява рискът от цервикална дисплазия, което е преканцерозно състояние. Досегашните проучвания, направени от холандски учени, показват, че диетата с фолиева киселина и цинк, които са в големи количества при мидите, значително добре влияе за подобряването качеството на спермата при мъжете. Мидите са известни и като един от афродизиаците, които засилват сексуалното желание.
Сходството между тропически плодове като лимон и грейпфрут и гърдите не е случайно. Грейпфрутът съдържа вещества, които се наричат лимоноиди, които са се доказали в потискането на развитието на рак при лабораторни животни. Отрежете парче домат и ще забележите, че той има камери, които приличат на структурата на сърцето. Изследванията са установили, че поради наличието на ликопен в доматите има намален риск за сърдечно-съдови заболявания при хората, които ги консумират в големи количества. Приготвени на салата със зехтин и авокадо, увеличават десетократно възможността за усвояването на ликопена от тялото.
Всеки, който някога е имал проблеми със стомаха и е ползвал джинджифил, знае за противодействието и за ефектите му. Той прилича на храносмилателната система. Джинджифилът има способността да предотвратява гаденето и повръщането.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...