Translate

2017/12/18

Навикът на „добрата майка”, който всъщност разболява децата

Навикът на „добрата майка”, който всъщност разболява децата


Ако искате да поддържате здравето на семейството си – и своето – спрете да чистите.
Да, ПРАВИЛНО прочетохте.
Оставете белината, отдалечете се от силните обезмаслители като Формула 409, и върнете парцала за пода обратно в килера.
Оказва се, че в стремежа ни да поддържаме домовете си чисти и безопасни за семействата си, войната, която сме обявили на бактериите може би унищожава имунната ни система вместо това.
dirt is good

Приучете имунната си система към бактериите

Бактериите не винаги са врагът. Те всъщност обучават имунната ви система. Учат я как да реагира към непознати или чужди й субстанции.
Но съвременните хигиена и практики на чистене прекъснаха този особено важен процес на пригаждане.
Като не си позволяваме да се излагаме на разнообразни субстанции, имунната ни система така и не научава онова, което трябва да научи. В резултат на това в храносмилателната система липсва бактериалното разнообразие, което тя имаше в миналото.
Така че когато тялото се натъкне на безвредни, но непознати за имунната система субстанции, понеже не е правилно подготвено за това, то може да реагира твърде бурно.
В такъв случай се задейства фалшива тревога, която хвърля имунната ни система в режим на атака, позната като алергична реакция.

Тежките алергични реакции се увеличачват

Като се има предвид, че 1 на 3 души в САЩ е засегнат от тежка алергична реакция, те се превръщат в нещо обичайно.
Понякога реакцията е толкова ектремна, че човекът може да изпадне в анафилактичен шок, причиняващ падане на кръвното налягане, отичане и дори смърт. (Всички сме попадали на заглавия за трагични инциденти с дете, починало от силна алергия към ядки или млечни продукти).
Така че ние съвсем буквално сами сме се натикали в ъгъла. Сега какво?
За да обърнем нещата, ще ни се наложи да се откажем от бъкащите от триклозан анти-бактериални препарати, които завладяха всичко от сапуните за ръце до детските играчки (да, в наши дни се произвеждат антибактериални играчки за децата).

Откажете се от чистенето и грабнете пробиотик

Така че ще ни се наложи да се откажем от цялото това прекалено чистене, да приберем спрей бутилките и да позволим на децата си да се излагат на малко прах и мърсотия от време на време.
Тяхната имунна система зависи от това
За да се справим с част от вече нанесените вреди, помислете си за качествен пробиотик. Търсете такъв с 5 до 20 милиарда живи организми, който съдържа изпробвани върху хората щамове като B. longumL rhamnosus и L.acidophilus.
Пробиотиците са безопасни за цялото семейство и зареждат стомаха и червата с флората, необходима им да се върнат в правия път.
И оставете децата да играят на воля сред природата, това ги по-здрави и по-щастливи.


No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...