Translate

2017/12/10

Ако изпитвате някой от тези признаци, черният ви дроб може да е в беда

Ако изпитвате някой от тези признаци, черният ви дроб може да е в беда


9-signs-liver-trouble

Черният дроб е особено важен за детоксикацията на тялото, метаболизирането на лекарствата, усвояването на хранителните вещества и за още много, много функции в тялото. Ако не се грижите за този жизнено важен орган, това може в крайна сметка да доведе до тотален срив. Ето девет признака, които могат да сочат към неприятности с черния дроб, особено, ако не им обърнете внимание.

9 странни признака, че черният ви дроб може да е закъсал

1. Жълтеница

Заболяването, познато като жълтеница се появява когато в тялото ни се натрупват шлаки и това води до протичане на жлъчен пигмент в кръвотока. То е по-скоро проблем при бебетата, но може да се прояви и при възрастни. Жълтеницата трябва да се приема като сериозно предупреждение, че в черния ви дроб става нещо.

2. Отичане на глезените

Когато има проблем с черния ви дроб, сърцето или бъбреците, гравитацията причинява натрупване на течности в долните крайници на тялото като стъпалата.

3. Промени в апетита

Макар че промените в апетита може да се дължат на редица скрити причини, те могат да произтичат също така и от черния дроб. Ако черният ви дроб е затормозен, вие ще си загубите апетита. Или ако се храните нормално, но видимо отслабвате, трябва да се консултирате с лекар.

4. Диария

Това е много често срещан проблем, свързан с недобре функциониране на черния дроб. Реалистично е когато сте разхлабени, да не пренебрегвате това неразположение.

5.  Странни синини

Протеините, необходими за съсирването на кръвта се произвеждат в черния дроб. Така че когато черният ви дроб загази, нивата на протеините намаляват, а това прави появата на синини и кръвоизливите по-чести.

6. Силно изтощение

Ако се чувства изтощени всеки ден в анормална степен, може да си имате работа с чернодробни проблеми. С натрупването на шлаки в черния дроб, това води до по-ниски нива на кислород и до усещането на умора през цялото време.

7. Тъмна урина

Един чудесен начин да проверявате здравето на черния си дроб е като поглеждате урината си преди да пускате водата. Ако урината ви е тъмна, а изпражненията по-светли от нормалното, трябва да потърсите лекарско внимание. Тъмната урина може да е признак на различни причини, като увреждането на черния дроб е една от потенциалните.

8. Болка в дясното рамо

Може това да е неочаквано за вас, но болката в дясното рамо може да е причинена от чернодробни проблеми. Това е обичайно в случаите на рак на черния дроб и туморът расте. Когато туморът става по-голям, това създава силен натиск върху заобикалящите го нерви. Ако болката е свързана с черния ви дроб, може също така лесно да хълцате от натиска върху стомаха ви.

7. Болки в корема

Ако болката води началото си единствено от десните ви ребра, трябва да се консултирате с лекар. Вероятно тази болка идва от черния ви дроб.

8. Редовно повръщане

При чернодробна недостатъчност става далеч по-трудно за телата ни да обработват храни и течности. Това създава невъобразим стрес за храносмилателната система. Наред с болката, ще усещате, че ви е лошо на стомаха и че коремът ви е подут. Постепенно ще започнете да повръщате ежедневно.

9. Промяна в характера

При чернодробна недостатъчност повече токсини се натрупват в кръвотока и по този начин достигат до мозъка. Това прави концентрирането много трудно и имаме проблеми със запомнянето на разни неща. Може също така да изпитате бързи промени в навиците си на спане.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...