Translate

2017/12/06

Ужас: Ако знаехте това за кафето, никога нямаше да го пиете!

Ужас: Ако знаехте това за кафето, никога нямаше да го пиете!

Да пиеш кафе не само не е полезно, то е направо вредно!

Консумацията на кафе е едно от най-често срещаните неща в нашето ежедневие. Почти всеки човек си пийва от време на време от кофеиновата напитка, но това буквално може да съсипе човешкото здраве.
Най-голям е рискът от развиване на сърдечно-съдова болест. Въпреки че най-новите проучвания сочат, че няма пряка връзка между кафето и сърцето, това важи само в случаите на много умерена консумация.
Ако се пие повече от една малка чаша кафе дневно, то рискът от инфаркт или коронарно заболяване скача безумно много. Това е така поради наличието на дитерпените кахвеол и кафестол, както и на кофеина.
Всички те вредят на сърцето, понеже повишават холестерола. Освен това чрез пиенето на кафе се повишават плазмените нива на хомоцистеин. А именно това докарва коронарна болест на сърцето.
Консумацията на черната напитка вреди и на кръвоносните съдове. Тя ги прави лениви и е в състояние дори леко да ги стесни.
Последното впияе и за кръвното налягане. Прекомерната консумация на кафе води до покачване на кръвното при хора, податливи на хипертония. Като цяло го прави само с този тип хора.

Покачването на кръвното може да доведе до затруднено преминаване на кръвта през съдовете и ако е прекалено високо, дори до спукване на кръвоносен съд. Това е изключително опасно, особено ако е в мозъка, тъй като води до инсулт.

Сами виждате как 2 или 3 чашки кафе на ден могат да ви костват изключително много, дори живота ви. Затова е необяснимо защо хората продължават да го пият с тонове.
Тази напитка може да докара на човек сърдечни аритмии. Това е много опасно, защото крие риск от инфаркт.
Друга болест, която може да докара кафето, е остеопороза. Увеличава се екскрецията на калция с урината. Това може да доведе до остеопороза, особено при жени, които не приемат достатъчно калций и пият над 600 мл. кафе дневно.
Кофеиновата напитка може да предизвика парене зад гръдната кост. Това е така поради повишаване на стомашната секреция.
Кафето е много вредно за стомаха. То пречи на добрата обмяна на веществата и това може да доведе до болки в тази област. Най-лошото е обаче, че може да ви докара гастрит или колит.
Тази напитка дехидратира организма. Задръства го с токсини и затова след консумацията й човек има желание и нужда да пие много вода.
Въпреки че кафето се препоръчва за разсънване и повдигане на тонуса, последните проучвания сочат, че то помага за тези неща само ако се пие в малки количества. Ако се прекали, започва да има обратен ефект.

Най-вредното следствие от пиенето на кафе е това, че обостря нервната система. А именно на нервна почва се зараждат повечето болести.



No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...