Translate

2017/12/06

КОЛКО Е ВЯРНО, ЧЕ ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИТЕ СЕ ПРИВЛИЧАТ?

КОЛКО Е ВЯРНО, ЧЕ ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИТЕ СЕ ПРИВЛИЧАТ?







Много често ни казват, че противоположностите се привличат. При магнитите, това може да е нещо добро, но във взаимоотношенията, не е толкова хубаво, колкото се опитват да ни го представят.

Когато става дума за хора, противоположностите се привличат, но не за дълго. Трябва да имате общи неща, и то много. Иначе ще се уморите един от друг, ще започнете да се смятате за досадни и ще започнете да негодувате един от друг, защото не споделяте общи интереси. Това е и една от причините толкова двойки да се развеждат, след като децата им напуснат дома. Щом децата си отидат, те се изправят сами един срещу друг. До този момент техният единствен общ интерес са били децата, а сега какво е останало? В повечето случаи много малко.

Всички сме виждали двойки, в които и двамата са напълно различни, но тяхната връзка е добра. Запомнете, че причината е, защото имат много общи неща.

Много двойки са напълно различни – жената, например е мила, разговорлива, умиротворител и всеки, който се запознае с нея я обожава. Мъжът до нея е всъщност, всичко което тя не е, но като изключим техните индивидуалности, всъщност те много си приличат. Например и двамата обичат една и съща архитектура, същите филми, да ходят на ресторант, да пътуват, четат сходни книги, харесват един и същ тип хора и двамата обичат да готвят и тн. Тези неща правят отношенията между тях да вървят. Те споделят 90 процента от нещата, които харесват и не харесват, обаче в същото време имат съвсем различни индивидуалности.

И докато е много важно да имате общи неща, малко са двойките, при които всички неща са общи. Истинската съвместимост е просто прекалено голямо очакване и е твърде надценена, въпреки, че сме я превърнали в причина за развод. Много рядко има двама души, които да са напълно съвместими, и почти всяка връзка е пълна с различия – единият иска секс, другият не се сеща за това, единият обича да пътува, другият е домошар, единият обича сутрините, другият вечерите се чувства по-добре, единият обича социалните прояви, другият е саможив и тн.

Помислете за собствената си връзка. Наистина ли сте съвместими във всички области? До колко това има наистина значение? Не изцяло. Няма нищо лошо да сте напълно различни в някои области. Фактически това трябва да се очаква. Не прекалено различни в твърде много области, но в някои. Така отношенията дори стават интересни.

Ако обаче областта на несъвместимост е сексът, отношенията ще бъдат трудни и за двамата. Човекът или задоволява нуждите си у дома, или ще го направи някъде другаде. Ако не ухажвате партньорката си, тя ще намери друг, който да го прави. Ако не правите секс с партньора си, той ще си намери някоя, с която да го направи. Всеки прави нужното, за да задоволи нуждите си, независимо какви са те. Това не е популярно разбиране, а факт. С изключение на сексуалната несъвместимост, всичко останало е поправимо.

Открийте различията помежду си и им се наслаждавайте. Направете ги източник на хумор, вместо на раздразнение. Вгледайте се по-нависоко! Ние всички сме различни. Това прави живота цветен и забавен. Прави го интересен.

Във всяка връзка трябва да запазите вашата индивидуалност. Повечето взаимоотношения лишават хората от тяхната индивидуалност. Връзките ни налагат ролите да бъдем две половини вместо две цялости, които се срещат, за да се насладят на своите цялости.

Когато влизаме във взаимоотношения с друг човек, ние ставаме двойка. В много случаи се превръщаме в двойка слаби хора, които се мъчат да открият кои са чрез живота на друг човек. Някак си губим своето Аз. Понякога излиза, че щом имаме връзка, не можем да мислим без помощта на другия. Изведнъж не можем да решим какво да облечем или каква музика харесваме, каква храна обичаме и тн.

Какво се е случило с нас? Ние сме се отказали от своята индивидуалност. Влезли сме във връзката, за да открием, че сме изгубили себе си. Ние вече не сме себе си, а „нас“. После нещо се случва с „нас“. Цяла поредица неща. И изведнъж вече не знаем кои сме „ние“.

Какво е решението? Поддържайте своята индивидуалност. Останете си такива каквито сте. Развивайте себе си като индивид. Колкото по-добри сте, толкова по-добри ще бъдете заедно. Дайте си един на друг достатъчно пространство. Позволете си различия по отношение на вкусовете, пространството, интересите и приятелите.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...