Translate

2017/12/06

ТРИ ПРАВИЛА ЗА ЩАСТЛИВ ЖИВОТ

ТРИ ПРАВИЛА ЗА ЩАСТЛИВ ЖИВОТ


Има три прости правила, с които можете да живеете щастливо, да вдъхвате радост на тези около вас и да промените света.
Те са: любов към себе си, любов към другите и любов към природата.
ПРАВИЛО № 1
ЛЮБОВ КЪМ СЕБЕ СИ
Казвали ли сте някога на някого „Обичам те такъв какъвто си?“ Ако сте казвали, явно сте го желали, тъй като ние имаме голям капацитет да виждаме най-доброто един в друг. Любовта към себе си е да казвате: „Обичам се такъв какъвто съм.“ Или дори, ако това ви е трудно, „Искам да опитам да намеря начин да се движа в тази посока.“
Доста често опитвайки се да се променим, ние се тормозим и не се харесваме. И това понякога ни депресира. Така че любовта към себе си означава също, че е добре да се чувствате така, както се чувствате в този момент. Някои хора, които са минали през депресията са установили, че това е добър начин да се започне лечение.
Любов към себе си означава също да се опитате да спрете да се критикувате. Опитайте се да спрете да се тормозите за нещо, което сте направили или не сте направили. И опитайте също така да спрете да се самообвинявате за неща, които са станали в миналото. Едно дете се учи от грешките си, но не трябва да бъде обвинявано, че ги е направило. Това е било част от процеса на обучение, на еволюцията. Във великата схема на нещата, всички ние сме деца и неизбежно ще правим грешки. Това е част от процеса.
Това, което сме склонни да правим през живота си е да задържаме нещата, които са станали в миналото, превъртаме ги отново и отново през главата си, обвинявайки себе си или другите, отказвайки да ги оставим. Но това ни прави тежки и неспособни да се движим напред в живота си. Ние сами се хващаме в капана.
Ключът е прошката. Това не означава да одобрим действията на другия, а само да му простим. Ако го направим, ще бъдем свободни да се движим. 
В края на краищата няма значение какво притежавате, какво сте извършили и какво правите в живота. Вие сте значим, точно защото съществувате. Подарете си това, което наистина искате. Поглезете се. Може би има нещо, което обичате да правите, но не сте го правили от известно време. Докато правите каквото и да поискате, правете го с мисълта, „Аз съм велико и чудно божествено създание. Аз съм много обичан, аз обичам себе си и аз заслужавам това.“
ПРАВИЛО № 2
ЛЮБОВ КЪМ ДРУГИТЕ
Ние притежаваме изумителен капацитет да видим най-доброто един в друг. Така че, колкото може по-често опитвайте да видите най-доброто в човека срещу вас. Вижте най-доброто в членовете на семейството, приятелите, колегите в работата, хората, с които влизате в контакт през деня, хората, които срещате, клиентите, децата, дори хората, на които гледате като на врагове и хората, които са ви засегнали в миналото.
Когато правите усилие да видите най-доброто в някого, вие му помагате да го покаже. Разбира се, ако сложите някакъв етикет на някого, това не означава, че той е такъв. Това е само ваш етикет, базиран на ограничена връзка с него. Трябва да го познавате много добре. Обаче можете да намерите начин да прекарате интересно времето си, като видите нещо позитивно в някого, което може да му помогне да се почувства по-добре. Може да посочите, че е страхотен родител, или добър комуникатор, или че има симпатична усмивка, или хубава коса, или днес е облечен в хубави дрехи. Бъдете креативни.
Понякога може да е трудно да се види нещо положително в поведението на някой човек, защото обстоятелствата са му повлияли толкова много, че позитивната му част е затрупана. Може да я потърсите. Помогнете му да я открие. Понякога поведението може да заоблачи истината. Но няма значение колко облаци има, човешкият дух никога не спира да сияе зад тях. Следователно тук възниква въпроса: Коя част от някого желаете да видите? Частта, върху която се фокусирате е тази, която ще виждате най-много и ще се дразните от нея. Ако някой ви е обидил в миналото, опитайте се да му простите, оставете това да отмине и погледнете неговата „вътрешна светлина“. Както писа Марк Туейн „Прошката е ароматът, който излъчва теменужката от петата, която я е размазала“. Прощаването е нещо прекрасно. По-специално истинската доброта, носи необикновена сила.
Така нищо няма да спечелите, ако само сте искали да помогнете, отколкото като сте били добър. Различно е и от това когато действате, за да спечелите нещо непременно. Истинският смисъл да бъдете добър е не, за да получите нещо обратно, а от искрено прочувствено желание да помогнете. Така вашето дело носи много повече тежест. Да се направи нещо с любов носи истинска сила. Така че разгледайте мотивацията си.
ПРАВИЛО № 3
ЛЮБОВ КЪМ ПРИРОДАТА
Състраданието е състрадание и състрадание, независимо от това към кого, или към какво е насочено, тъй като всичко е част от природата. Затова разширете добронамереността и състраданието, които показвате към себе си и един към друг, към животните и растенията. Опитайте се да видите живота и красотата на природата навсякъде около вас и така да се каже ще  помогнете да поникне цвете.
От този момент нататък, както и да изберете да взаимодействате с природата, това ще въздейства на вашия живот и на света. Любовта е любов и любов, независимо кого, или какво обичате. И всяко действие оцветява колективното несъзнаване, вибрира в мрежата и влияние на света.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...