Translate

2017/12/08

Ройбос за женското здраве и още безценни ползи от него

Ройбос за женското здраве и още безценни ползи от него


rooibos sp

Препятства процесите на стареене.
Това се случва благодарение на съдържащите се в ройбоса антиоксиданти, които се свързват с вредните радикали в тялото от главата до петите. Свободните радикали, които попадат в човешкия организъм задействат процесите на стареене, ето защо е толкова важно да се предпазваме от тях.

2. Има благотворно влияние върху менструалния цикъл на жените.
Желязото, което се съдържа в тази напитка е много полезно за жените понеже в ройбоса няма теин, който пречи за усвояването на този микроелемент. Освен това, чаят от ройбос се препоръчва за употреба дори и от бременните жени, спортистите и хората страдащи от анемия.

3. Полезен е за здравето на кожата.
Работата е в това, че ройбосът притежава уникални бактерицидни свойства и се използва не само под формата на компреси при различни кожни заболявания (екземи, алергични обриви и акне), но и в качеството му на средство за измиване на лицето с цел почистване и придаване свежест на кожата.

4. Има прекрасно действие върху нервната система.
Постоянният стрес не само при жените, но и при мъжете води до различни заболявания. Ройбосът лекува: пристъпи на безсъние, главоболие, възникващо от пренапрежение, депресия, раздразнителност.

Ройбоса се запарва като обикновения чай, но с тази разлика, че ройбоса можете да запарвате по няколко пъти. Вкусът и полезните свойства няма да се променят от това. Можете да го пиете както студен, така и горещ.

Универсалността на чая от ройбос се дължи и на това, че може да се пие по всяко време на деня.

Освен това, в различните моменти от деня той проявява различни качества:
Сутрин – напитката ви дава бодрост и увереност,
През деня – изпълва ви със сила и подобрява настроението ви,
Вечер – успокоява ви след трудния ден и ви избавя от стреса и безсънието, защото не съдържа кофеин.

Полезни свойства на ройбоса:
- лекува сърдечносъдовата система – способства за нормализирането на артериалното налягане;
- препятства образуването на ракови тумори;
- оказва благоприятно влияние на храносмилателната система (ройбос можете да пиете при храносмилателни разстройства, гадене, повръщане), намалява оригването и киселините в стомаха;
- напитката е отличен начин за поддържане хигиената на устата, добре е да я използвате и за профилактика на кариесите. Това откритие бе направено съвсем наскоро от група учени;
- ройбос се дава на бебетата за отстраняване на коликите в стомаха и на проблемите със съня, както и за премахване на проявленията на алергични реакции при децата,
- освен това, тази напитка има отхрачващо действие при заболявания на горните дихателни пътища.
- ройбосът съдържа повече антиоксиданти от зеления чай (представете си цели 50 пъти повече!). А сладкият му вкус и аромат помагат чудесно за отказването от излишната захар в храната, което има незабавен ефект върху фигурата.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...