Translate

2018/02/23

Постоянна умора, лошо зрение и наддаване на тегло – заради липсата само на един витамин!

Постоянна умора, лошо зрение и наддаване на тегло – заради липсата само на един витамин!


Тялото ни е сложна и съгласувана система, в която всеки орган е еднакво важен. Всички тези малки „предавки“ са незаменими и ако нещо се обърка – системата се срива. Обикновено всичко започва с една малка неизправност, която поражда по-сериозни последици. Липсата на един от витамините често е отправна точка.
Един от най-важните витамини в нашето тяло е витамин В12, защото спомага за нормалния метаболизъм и оптималното функциониране на клетките. Друга важна функция е участието му в производството на холин, който устоява на нашите лоши навици и предотвратява мастната дегенерация на черния дроб. Той участва и в синтеза на аминокиселини, което в крайна сметка засяга умствената активност на човека и настроението му.
Когато в организма има липса на витамин В12, то започва да изпраща сигнали под формата на различни симптоми. Важно е да реагираме с това навреме и да възстановим дефицита, за да предотвратим бъдещи здравословни проблеми. Днес ще ви разкажем за симптомите на този недостатък и как да го лекувате.
Дефицит на витамин В12 – 8 основни симптома
1. Умора – Постоянната умора е първият признак за липса на витамин В12. Липсата на витамин В12 може също така да причини и лошо настроение.
2. Мускулна слабост – Липсата на витамин В12 причинява не само обща умора, но и слабост в мускулите, летаргия, мързел.
3. Изтръпване на ръце и крака – Липсата на В12 е причина за дефицит на червени кръвни клетки, които доставят кислород до клетките.
4. Загуба на памет – Забелязали ли сте, че в последно време сте започнали да забравяте ключовете или не можете да си спомняте името на някой, когото срещате случайно? Това може да е следствие от липсата на витамин В12.
5. Бледа кожа – Поради липсата на този витамин, червените кръвни клетки могат да се разпаднат, което освобождава жлъчния жълт пигмент билирубин.
6. Проблеми с усещането на вкус – Този симптом се среща при около половината от хората с недостиг на витамини.
7. Зрително увреждане – В редки случаи липсата на В12 може да засегне очния нерв, съдовете на ретината, причинявайки двойно виждане, замъгляване или дори временна слепота.
8. Емоционални разстройства – Витамин В12 стимулира производството на серотонин.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...