Translate

2018/04/26

Времето на глухарчето идва-Златни рецепти с глухарче в помощ за всякакви болести

Времето на глухарчето идва-Златни рецепти с глухарче в помощ за всякакви болести




Времето на глухарчето идва-Златни рецепти с глухарче в помощ за всякакви болести

В народната медицина глухарчето се използва много широко. Билкарите препоръчват употребата му при заболявания като атеросклероза, възпалителни процеси в бъбреците и черния дроб, както и камъни в жлъчния мехур и бъбреците, холецистит, гастрит с ниска киселинност, ниски нива на калий в организма, цироза на черния дроб.

Моята баба винаги ме е съветвала да го взимам при лош апетит, отравяне, оток, както и различни заболявания на ставите.

Така глухарчето винаги е присъствало в нашето меню през пролетта и зимата. През пролетта се бере глухарчето, приготвят се салати, а през зимата ядем мед от глухарче и пием чай от цвета и корените.

Слънчев еликсир за дълголетие и за здравето на деца

Това е любимият ми начин за събиране на цветове от глухарче. Те имат най-много витамини. Рано сутрин трябва да берете цъфтящите съцветия на глухарчето и незабавно да поставите трилитров буркан. Слой сцветове се редува със слой захар.

 Когато бурканът се напълни наполовина, внимателно го затворете и дръжте на слънце, докато цялата захар се стопи и се превърне в еликсир - кафяв екстракт, малко горчив, но приятен на вкус.

Добавяйте по 1 чаена лъжичка към чай или други напитки, но най-добре е да го ядете.

Ако приготвите лечебен мед за децата, тогава зелените корени трябва да бъдат отстранени, защото са горчиви и няма да е приятен вкуса. По същия начин ви съветвам да приготвите мед и желе, те ще бъдат светли на цвят, прозрачни и вкусни.

Всеки, на който често му се появява  херпес по устните или около носа,  трябва да взима по 1 път на седмица в продължение на целия период на цъфтежа на глухарчето и да яде по 7-10 цвята, като предварително ги изчисти от зеленината. Те са сладки на вкус, с миризма на мед. След такова лечение ще забравите за гадните обриви.

За да пречистите черния дроб: 

200 цвята от глухарче се измиват, изсипва се един литър вода и къкрят за 25 минути. Охлажда се и цветовете се прецеждат. Добавете 1 кг захар и гответе на слаб огън, докато се сгъсти. Взимайте 2 пъти дневно сутрин и вечер, като добавяте по 1 чаена лъжичка в чаша вода. Ако черният дроб е силно замърсен, може да имате болки в жлъчния мехур.

Ревматизъм. 

Цветовете на глухарчето се стриват, добавяте същото количество захар, разбъркавате. Поставете в хладилника за една седмица и половина. Образува се течна консистенция. Взимайтепо една супена лъжица на един час преди хранене веднъж дневно.

Лечение със сок от глухарче

Много високо ценен е сокът от глухарчета, който има отличен укрепващ и тонизиращ ефект върху човешкото тяло.  За какво е полезен сокът от глухарче? Укрепва тялото, облекчава възпалението в стомаха, като хроничен запек действа като леко слабително, за черния дроб и жлъчния мехур. Кърмещите майки увеличават производството на мляко. Също така, сокът има антипиретични ефекти.

В началото на пролетта сокът от глухарче от листата е много полезен. 

Листата се измиват добре, престоява в продължение на 20-30 минути в концентриран разтвор на сол, отново се изплакват със студена вода, запарват се в гореща вода непременно, смелват се и се прецеждат през плътна тъкан, разрежда се с вода 1: 1 и се кипва в продължение на 2-3 минути. Вземете по една четвърт чаша 20 минути преди хранене 2 пъти на ден.

При заболявания на гръбначния стълб и костите, както и за засилване и подобряване на общото състояние на зъбите  се препоръчва да се използва смес получена от сок от глухарче, моркови и ряпа листа. Също така, сок от глухарчета може да се смесва с всякакви диви лечебни растения. За да се насити тялото с всички необходими вещества за здравето, е достатъчно да ядете две или три супени лъжици от такова вещество дневно преди хранене.

Използвайте листата и корените от глухарче за хронично чернодробно заболяване,  като средство за намаляване на количеството холестерол в кръвта. Препоръчва се  следното лекарство: Пресни корени глухарче сок се варят за 30 минути, след което се долива алкохол 90 ° - 150 мл. , 150 грама вода. Прецежда се и се вземат по 1-2 супени лъжици на ден.
Препоръчително е да се вземат 50-100 грама дневно сок от растението, тъй като има кръвоочистителни свойства и може да се използва като тоник, диуретик, слабост в стомаха, жълтеница, кожни заболявания и подагра. Смята се, че глухарчето намалява притока на кръв към черния дроб и разтваря камъни в жлъчката.

При хипотермия и в началото на грип се изстисква сок от цяло глухарче , като се смесва с алкохол 1: 1 или се прави настойка от цялото растение с алкохол за 21 дни на тъмно място. Прецежда се, взима се по 30-50 г 1-2 пъти на ден. Листата от прясно набрано глухарче се смилат, прави се превръзка на мястото на ухапването от комар.  Сменя се на два или три часа. Лечение с корените на глухарчетата

От корените на глухарчетата можете да приготвите полезна инфузия, която е ефективна и пречистваща кръвта, тонизираща и диетична.

Тъй като корените на това растение имат изразено захарно-редуциращо свойство, те се препоръчват за хора, страдащи от диабет, както и тези, които се борят с наднормено тегло. В допълнение, корените на глухарче се използват за приготвяне на прах, който може да излекува изгаряния, спали, рани и язви и да възстанови метаболитния процес в тялото.

Отвара от глухарче корен се използва : 

за подобряване на апетит, безсъние, гастрит с ниска киселинност, жълтеница, като средство за повишаване активността на панкреаса. При липса на апетит:  2 супени лъжици нарязан корен се изсипва 1 чаша студена преварена вода, пие се след 8 часа. Пийте 1/4 чаша 4 пъти дневно преди хранене.

Лечение с глухарче при анемия: 

1 ч.л. корен и листа се изсипват в 1 чаша вряща вода, настояват се за 1-2 часа, след което се прецеждат. Вземете 1/4 чаша 3-4 пъти дневно в продължение на 20 минути преди хранене. Или сок от листата на глухарче да се взима по 1 супена лъжица, 3-4 пъти на ден преди хранене. С различни заболявания на кръвта и като средство за подобряване на метаболизма:  1 супена лъжица натрошени корени, изсипете в 1 чаша вряла вода, настоявайте за 1-2 часа, прецедете. Взимайте по 1/4 чаша 3-4 пъти дневно в продължение на 30 минути преди хранене.

Като слабително:  

Трябва да смелите корените  в кафемашина, за да получите прах. Взимайте от праха по 1/2 чаена лъжичка 3 пъти на ден. За кожни заболявания, акне, добре е да се приготви инфузия от корена на глухарче.  За да направите това, 1 супена лъжица нарязани корени, изсипете в чаша гореща вода, оставете да къкри за 15 минути, охладете и прецедете. Пийте по една трета от чашата, 15 минути преди да ядене, 3 пъти на ден.

Лечение на глухарче хемороиди .

2 супени лъжици нарязан корен от глухарче се изсипва в чаша студена вода, настоява за 8 часа, пиете по 1/4 чаша, 4 пъти на ден. Това лекарство третира хемороиди. Лечение с глухарче при хепатит. 1 чаена лъжичка от натрошен корен от глухарче залейте с 1 чаша студена вода. Поставете на тих огън и варете за един час. Взимайте по 1 супена лъжица 3 пъти на ден за половин час преди хранене за лечение на хепатит.

Лечение с глухарче при атеросклероза . 

Сух прах от натрошени сухи корени от глухарчета се използва при тежка атеросклероза със загуба на памет, за отстраняване на излишния холестерол от тялото и отстраняване на вредни вещества. Достатъчно е 5 грама прах преди всяко хранене и за 6 месеца се наблюдава подобрение.

Лечение с глухарче при артрит. 

Налейте 6 г сушени корени от глухарче в чаша вода, да ври за 10 минути, оставя се да престои в продължение на 30 минути. Взимайте по 1 супена лъжица,  3 пъти дневно преди хранене за лечение на артрит. Лечение на глухарче ламблиоза.  1 супена лъжица смачкани корени от глухарче се наливат в 1 чаша вряща вода, загрята в емайлирана купа на водна баня с често разбъркване в продължение на 15 мин., охлажда се в продължение на 45 минути при стайна температура, прецежда се. Обемът на получения бульон се разрежда в 200 мл. преварена вода. Вкусна инфузия, която се съхранява в хладилника за не повече от 2 дни. Вземайте в топла форма по 1/3 от дозата 3-4 пъти на ден в продължение на 15 минути. преди да ядете. Ламблиоза се лекува добре с това лекарство.

Лечение на метеоризъм с глухарче .

2 супени лъжици нарязан корен от глухарче налейте в 1 чаша преварена вода, нека престои за 8 часа. Пийте 1/4 чаша 4 пъти дневно преди хранене за лечение на метеоризъм.


Глухарчето третира цироза на черния дроб.

Варете по 1 чаена лъжичка сух корен от глухарче в 1,5 чаши вода за 5 минути и пиете като чай. Слой от цветя на глухарче, покрити със слой захар, се оставят да престоят в продължение на 1-2 седмици. Използват се по 2 супени лъжици на ден преди хранене.

Лечение на туберкулоза с глухарче. 

Народна рецепта за да се отървете от туберкулоза в гърдите: разтрийте пресни корени на глухарче и нанесете върху болния гръден кош. Такова народно лекарство лекува и туморите на женските гърди и се втрива под мишниците и в слабините, както при жените, така и при мъжете.

Лечение на гастрит при ниска киселинност с глухарче . 

Гастритът с ниска киселинност се обработва със сок от листата на глухарче. Рецептата е да се измият листата на глухарче, накисват се за 20-30 минути в солена вода, след това ги изплакнете със студена вода, премийте с вряла вода, смелете с месомелачка и прецедете през гъста тъкан. Сокът се разрежда с вода 1: 1 и се вари 2-3 минути. Взимайте по 1/4 чаша 2 пъти на ден в продължение на 20 минути  преди да ядете.

Глухарче за увеличаване на кърмата. 

Водната инфузия на корени и листа от глухарчета подобряват секрецията на мляко при кърмещите жени. Кипнете 1 чаена лъжичка корени и листа на глухарче в 1 чаша вряща вода, след което се настояват за 15 минути и пиете вместо чай. Алергия. Коренът на глухарче и корена на репей трябва да бъде смлян и смесен. Вземете 2 супени лъжици от сместа, изсипете 3 чаши вода и настоявайте за една нощ. Сутринта кипнете в продължение на 10 минути, после пак за толкова настоявате. Пийте половин чаша преди хранене и през нощта (5 пъти на ден).

Масло от глухарчета за запек

Това народно лекарство от глухарче се приготвя по този начин -  трябва да съберете през слънчев ден цветове на глухарчета с пълни млечни стъбла, да ги смилате и ги напълните в половин стъклен буркан. След това добавете нерафинирано растително масло. След като сте прецедили през марля, оставяте на слънчево място. Три седмици и маслото е готово. При лошо храносмилане и констипация в червата, взимате  до 1 супена лъжица преди всяко хранене.

Масло от глухарче при изгаряния

Друга популярна рецепта е за масло от глухарче - в стъклен буркан се поставя известно количество от глухарче цвят и се изсипва слънчогледово масло, така че да покрива цветовете. Поставете буркана в тенджера с вода, поставете кърпа на дъното и варете в продължение на 40 минути. Когато се охлади, изсипете полученото масло и го нанесете върху изгореното.

 Тинктура на глухарче третира папиломи и акне

 Тинктурата на глухарче се използва в народната медицина за лечение на папиломи и акне. Буркан или друг контейнер е затворен възможно най-плътно с жълти цветове от глухарче и пълен с алкохол. Да се настоява за 2 седмици на тъмно място, и с тинктурата да се мажат папиломите до пълното им изчезване.

Тинктура от глухарче при радикулит

Тинктура от глухарче третира много заболявания, включително радикулит. През пролетта събирайте цветята на глухарче, нарязани на ситно и напълнени до върха на бутилки от тъмно стъкло от 0,7 литра. Налейте в две бутилки алкохол, или водка и сложете да пресотят в продължение на две седмици на тъмно място, но не и в хладилника. Процедурите, които трябва да се правят през нощта, като се търкат възпалените места с получената каша. След това е добре да увиете с топъл шал мястото. Достатъчни са 2-3 процедури за облекчаване на състоянието на радикулит. Едновременно с подправките можете да пиете 2 пъти на ден на чаша чай от глухарче или да вземете 1 супена лъжица. лъжица сок от глухарче - тинктура на водка за ставите

Глухарче за болка в ставите

Цветове от глухарчета се смачкват и поставят в буркан, налива се водка 1: 1, настояват се за 12 дни на тъмно място, периодично се разклащат. Прецежда се. С тинктурата се мажат ставите в продължение на 5 минути, след което се разтрива до загряване, обвива се с ленен плат и се затопля за през нощта.

Глухарче за подобряване на зрението

Глухарче (корен) - 3 части, лук - 2 части, мед - 4 части. Смесват се 3 г. глухарче, 2 г. сок от лук и 4 г. пресен мед, настояват се за 3 часа на тъмно място. Сместа се излива върху клепача 2 пъти на ден при отслабване на зрението, за да се предотврати развитието на катаракта.

Глухарче за диабет

Смесете глухарче (листа), цикория (листа), коприва и орех (листа) в равни количества. 1 супена лъжица от сместа налейте в 2 чаши вода, оставяте да ври 2-3 минути, настоявате за 5-10 минути, прецеждате. Вземайте по 3 супени лъжици 3 пъти на ден за 15-20 минути преди хранене.

Обработка на глухарче за анемия

Смесете 3 супени лъжици цветове от глухарчета със следните билки. Добавете 2 супени лъжици коприва 1 супена лъжица пелин. 6 супени лъжици от сместа добавете в 1 литър вряла вода. Пийте по 50 мл. 6 пъти на ден. Глухарче лечение за безсъние при деца Смесват се 2 части мента и съсънка цвят, 1 част глухарче корени. 1 чаена лъжичка от сместа налейте в 1 литър вряла вода. Децата трябва да пият половин чаша дневно, преди да си легнат. Ако нямате алергия, можете да използвате глухарче за запек, подуване на корема, хипертония. 10 грама цветове от глухарче се изсипват в чаша вода и се кипват на слаб огън за 15 минути. Настоявайте за половин час. Пийте 1 супена лъжица 3-4 пъти на ден.

Лечение с глухарче  за подобряване на метаболизма

1 супена лъжица нарязани листа глухарче се изливат в 1 чаша вряща вода, настояват се за един час. Пиете 2 седмици по три чаши 3 пъти дневно преди хранене. Или все още има такава рецепта:  1 супена лъжица нарязани глухарчета коне се
налива 1 чаша водка, настояват 2 седмици, изтичане. Вземете 30 капки три пъти дневно.

 Използване на глухарче за атеросклероза

Сухи корени от глухарче се смелват в месомелачка, взима се 1 супена лъжица 3 пъти на ден. Разбира се, то става горчиво. Поради това е по-добре да не ги дъвчете, а просто да ги държите в устата си, да ги поглъщате без да ги дъвчите. По-добре е да ги вземете с мед или сладък сироп. Глухарче за констипация, като холеретичен агент Приготвя се като чай. 1 супена лъжица нарязани корени от глухарче се изсипват в чаша вряща вода. Настойката се прави за 15 минути,  прецежда се и сеохлажда. Вземете една четвърт чаша по 3 пъти на ден за половин час преди хранене. Сега знаете рецептите на баба ми.

Тази прекрасна трева, дадена ни от природата, ще ви спаси от много болести! Чудесно изцеление и здраве за вас!




Почему врачи скрывали тот факт, что почки можно вылечить БЕЗ ХИМИИ — ПШЕНОМ!

Почему врачи скрывали тот факт, что почки можно вылечить БЕЗ ХИМИИ — ПШЕНОМ!


Лечение почек пшеном – прекрасная возможность дать почкам то, чего они хотят, а именно здоровую и спокойную их работу.


Лечение почек пшеном очень эффективно. Пшено выводит камни и песок из почек, из мочевого пузыря, лечит цистит, помогает при женских заболеваниях.
Статья посвящена старинным, немного забытым методам лечения почек пшеном, которые можно применять и в наши дни.
1. Стакан пшена промыть теплой водой, высыпать в 3-литровую банку и залить все горячей водой. После этого настаивать при комнатной температуре, укрыв чем-то теплым. На следующий день Вы увидите белую взвесь в воде. Вот она и есть ваше лекарство.
Пейте жидкость в любых количествах и когда хотите. Как жидкость кончится, заливайте пшено снова кипятком и опять настаивайте. Пить можно до тех пор, пока вкус не изменится. Тогда брать новый стакан пшена.
Пшено отлично помогает почкам и всей мочевыделительной системе: чистит почки, выводит песок, камни, помогает при женских болезнях и лечит цистит. Помогает в лечении камней в мочевом пузыре — после начала употребления отвара пшена через неделю-две камень растворится в песок и выйдет с мочой.
2. А этот случай описывает врач, который опустил руки, когда у больной отказали почки.
Пшено помогло почкам женщины, у которой после гриппа возникло осложнение — в результате инфекции были закупорены мочевые пути, из-за чего прекращён отток мочи.
Лежала в больнице, все было очень плохо – моча не шла уже двое суток, отказывали почки, началась уремия.
С ней уже стали прощаться близкие, потому что такие больные не живут больше 3 суток – почки погибают, а вместе с ними и человек.
Помогла женщина, которую привезли ночью. Она спросила, что случилось, а когда узнала, позвонила мужу, чтобы он срочно привез пшено. Привезли быстро, хоть была и глубокая ночь (3 часа).
Сделали отвар, которым стали поить пациентку с отказавшими почками по столовой ложке через каждые десять минут. Прошло 8 часов, проходы открылись, и моча пошла.
Полстакана пшена хорошенько промыть, залить 1 литром воды, кипятить минут 7.
После того, как немного настоится, пейте без всякой меры. Пшено хорошо употреблять и в виде каш, супов. Вреда от него не будет, а в лечении помогает очень сильно.
3. Лечение почек пшеном при воспалительных процессах в почках, мочеточнике и мочевом пузыре.
Пшеном наполнить половину 3-литровой банки, полностью залить кипятком, тщательно перемешать, укрыть и на сутки оставить. Слить всю жидкость и пить ее целый день безо всяких ограничений. Продолжать курс неделю.
Оставшееся пшено можно не выбрасывать, а сварить из него, например, кашу. Для каждого дня употребления готовить отвар из новой порции пшена.
Еще один рецепт с пшеном, который вылечит воспалительные процессы в мочевой системе.
Стакан пшена тщательно перебрать, а также промыть в холодной воде.
Поместить пшено в 3-литровую банку, залить 2 стаканами теплой кипяченой воды и три минуты очень энергично взбивать руками. Полученную белесую массу пить без всяких ограничений.
4. Народный рецепт лечения цистита и почек пшеном и травами.
2 ст. ложки пшена промыть. Затем залить их 2 стаканами кипятка. Затем поставить на огонь, довести будущий отвар до кипения, при этом помешивая. Выключить, настаивать 1 минуту, процедить и принимать по следующей схеме:
1 день – каждый час по1 ст. ложке
2 день – каждый час по 3 ст. ложки
с 3 по 7 день – по 2 стакана трижды в день до еды.
Кроме приема отвара пшена принимать мочегонные травы для почек:
Листья брусники – 1 ст. ложку залить 1 стаканом кипятка, закрыть крышкой, 5 минут кипятить на малом огне. Процедить после охлаждения. Пить небольшими глотками целый день.
Либо:
Толокнянка – 1 ст. ложку залить 1 стаканом кипятка, закрыть крышкой, кипятить 5 минут на небольшом огне. Полтора часа настаивать.
Пить отвар толокнянки теплым по трети стакана трижды в день за полчаса до приема пищи.
5. Очищение почек кашей из пшена и клюквой.
Этот способ не только очищает почки, но и уменьшает высокое давление, укрепляет наши костные ткани.
Пшено прорастить, для чего зернышки слегка покрыть водой, накрыть марлей и ждать, пока ростки не проклюнутся. На это уходит пара дней. После этого проросшие зернышки промыть и высушить. Варить безо всяких особенностей как обычную кашу на воде.
Есть такую пшенную кашу без масла, соли и сахара вместе с клюквой. Такая пища станет настоящим курортом для ваших почек.
Результат – чистка почек, в том числе от песка, слизи, конкрементов, снятие воспалений, убирает восстановление тканей почек и органов мочевых путей.
Достоинство клюквы в том, что она богата множеством микроэлементов, необходимых для наших почек. Полезна такая каша даже если почки не болят, в качестве профилактики.
Лечение почек пшеном – прекрасная возможность дать почкам то, чего они хотят, а именно здоровую и спокойную их работу.

How to Make Kombucha

How to Make Kombucha

https://youtu.be/aoAWIO3sjxs

One of the most popular ways to add a little fermented fun to your diet is by drinking kombucha, a fizzy drink that’s fermented with a SCOBY—or symbiotic colony of bacteria and yeast.
To make your own brew, all you really need is time (at least seven days, to be exact) and five simple ingredients. You can pick up a kit with a starter SCOBY, then use on repeat for future batches. And here’s a tip: the first batch you make can be extra tart, and can make a great base for salad dressings.
Yield: About 4 cups
Active time: 20 minutes
Total time: 7 days
Ingredients:
2 to 3 cups hot water
¼ cup granulated sugar
2 black tea bags (or 1 ½ teaspoons loose tea)
Distilled white vinegar
Starter culture
Instructions:
Add sugar and water to a quart-size glass jar. (It doesn’t need to be boiling, just warm enough to melt the sugar and steep the tea.) Stir to dissolve sugar, then add tea bags; steep 10 minutes and discard tea bags. Let liquid cool completely to room temperature (68° to 85° F), 1 to 2 hours.
Next, add vinegar and kombucha SCOBY. Cover jar with a paper coffee filter or a fine-mesh dish towel and secure with a rubber band. Find a warm spot in your house away from direct sunlight to let kombucha rest for at least 7 days and up to 30 days. Taste with a straw beginning at day 7. Once it tastes good to you, it’s ready to drink!

Считается, что ЭТО самый смертоносный напиток в мире, он может убивать вас менее чем за 45 минут!

Считается, что ЭТО самый смертоносный напиток в мире, он может убивать вас менее чем за 45 минут!



Сегодня существуют тысячи продуктов, которые обрабатываются и содержат химикаты, консерванты и красители. Они являются большой проблемой для нашего организма, потому что мы не готовы переваривать такие сложные соединения.
Нашему организму нужно много времени, чтобы переваривать, когда мы едим такие продукты, как нездоровая пища, содовая и лакомства.
Например: когда мы едим салат, мы можем переварить его максимум за два часа, в то время как гамбургер остается до трех дней внутри нас и, в конце концов, оставляет остатки, которые нельзя полностью очистить.
Мы можем проиллюстрировать, что происходит, когда мы едим нездоровую пищу каждый день, или даже хуже, несколько раз в день.
Но в этом случае мы не будем сосредотачиваться на чем-то более распространенном, а расскажем о даже более смертоносном безалкогольном напитке. Эти продукты содержат более одного фактора, который может повлиять на наш уровень здоровья, и здесь мы расскажем вам, что они собой представляют.
Вы перестанете покупать этот напиток, когда ознакомитесь с информацией.
Мы все знаем, что кола — очень вредный продукт, широко известно, что его состав эквивалентен более тридцати столовым ложкам сахара, что является серьезной проблемой для тех, кто слишком много пьёт.
Слишком много сахара и глюкозы в нашем организме могут быть спусковым механизмом для таких проблем, как: гипертония, ожирение, сердечная недостаточность, артрит, артериальная блокада и многое другое. Что немаловажно и нужно принять во внимание.

Когда мы пьем кока-колу, мы можем испытать на себе следующие эффекты:
Через десять минут: вы получите весь необходимый вам сахар за целый день, что очень важно для организма.

Через двадцать минут:
 печень превращает сахар в жир.
Через сорок минут: глюкоза попадает в кровь, которая увеличивает кровяное давление, и ваши зрачки расширяются.
Через сорок пять минут вы начинаете вырабатывать дофамин, и ваш пульс ускоряется.
Принимая во внимание эти эффекты, можно сделать вывод, что употребляя этот напиток в избытке, мы можем вызвать остановку сердца, что немаловажно.


Врачи назвали сок, который приводит к смерти! Даже домашний!

Врачи назвали сок, который приводит к смерти! Даже домашний!




Ученые из университета провинции Юго-Западного Онтарио (Канада) опубликовали новое исследование, согласно которому 43 медикамента в сочетании с грейпфрутовым соком могут вызвать серьезные проблемы для здоровья. В 2008 году в этом списке значилось лишь 17 препаратов, однако теперь выяснилось, что риск осложнений значительно выше.
«Вероятность летального исхода может быть небольшой, однако не стоит недооценивать риски, — объясняет один из авторов статьи профессор Дэвид Бейли. — Врачи должны знать и сообщать своим пациентам, что ряд новых препаратов может отрицательно влиять на здоровье».
В соке грейпфрута содержатся фуранокумарины, которые мешают нормальному растворению препаратов и повышают токсичность лекарств, а также влияют на их воздействие на организм. Это, в свою очередь, может привести к передозировке или более серьезным побочным эффектам. В частности, могут начаться проблемы с сердцем, почечная недостаточность, разрушение мышц, трудности с дыханием и даже возникновение тромбов.


«Убийца» ожирения, всего одна ложка в день и вы избавитесь от 15 кг за месяц!

«Убийца» ожирения, всего одна ложка в день и вы избавитесь от 15 кг за месяц!



Многие эксперты утверждают, что это лучший способ потерять лишнийвес это ускорить ваш метаболизм. Каждый человек имеет различную скорость метаболизма. В этом случае низкого уровня метаболизма похудеть достаточно сложно.
Но есть несколько способов ускорить метаболизм. Самый удобный это сделать с помощью продуктов питания. Да, к счастью, есть некоторые продукты питания, которые могут помочь вам ускорить ваш метаболизм.
Мы поделимся с вами наиболее эффективной специей, которая может помочь ускорить метаболизм. Если ежедневно добавлять эту специю ввашу еду, вы сможете увеличить ваш метаболизм и достичь желаемого веса.
В результате исследования, проведенного ученым Университета медицинской науки Ирана, было доказано, что данная специя помоглаучастникам потерять значительное количество веса.
В исследовании приняли участие 44 женщиныстрадающие лишним весом, которые были разделены на две группы. Все женщины из обеих групп елиздоровую пищу в течение трех месяцев. Максимальное количество калорий, которые они употребляли каждый день составляло 500 калорий.
Обе группы потребляли одинаковое количество калорий. Разница заключалась лишь в том, что первая группа добавляла 3 грамма измельченного в порошок тмина в 140 г в обычный йогурт. В то время как во второй группе потребляли такое же количество йогурта, но без тмина.
Исследование показало удивительный результат. Первая группа, которые добавляют тмин в их йогуртом потеряли 14 более сравнить ко второй группе, которые не принимали тмин.
Кроме того, доказано, что тмин может уменьшить содержание жира в организме. Первая группа, которая употребляла тмин с йогуртом потеряла14,64 %, в то время как вторая группа только 4,91 % жира.
Тмин является очень эффективным в вопросе снижения веса и уменьшения жира, потому что он богат фитостеролом. Фитостреролможет предотвратить хранение холестерина в организме. Многие экспертытакже приписывают способность тмина ускорять метаболизм. Так что вперед, начинайте добавлять тмин в пищу уже завтра?

Counterpain Classic 100g обезболяващ крем при мускулни, ставни болки, болки в кръста

Counterpain Classic 100g обезболяващ крем при мускулни, ставни болки, болки в кръста

Counterpain Classic 100g обезболяващ крем при мускулни, ставни болки, болки в кръста, снимка 1

Обезболяващ крем използва се от професионални спортисти и най-вече от футболисти. Действа страхотно при мускулни, ставни болки, болки в кръста, успокоение на артритната болка и премахва синини.



Counterpain Classic 100gr.- обезболяващ крем при мускулни, ставни болки, болки в кръста 



100% гръцки от Pharma Swess Hellas дъщерна фирма към Valeant/Pharma Swiss (не е азиатски аналог)Counterpain Classic 100g /голямата опаковка/годно до 07. 2020 г.



Counterpain Classic - Обезболяващ крем, съставен от локални продукти от групата на аналгетиците за ставни, мускулни и скелетни заболявания. Мускулни болки, лумбаго, ишиас, ревматизъм,болки в гърба и кръста,артрит. Активните му съставки са метил салицалит 10.2%, евгенол 1.36% и ментол 5.44%.. . Има облекчаващ и загряващ ефект предизвикващ по-добра циркулация на кръвта с което и до отшумяването на болките в гърба,кръста,мускулни и ставни. Тубата е 100 гр. с бял крем и характерен мирис. Може да се нанася 2-3 пъти дневно втривайки с масажиращи движения докато абсорбира. От опит бих препоръчал да се маже най-вече вечер преди лягане или преди тренировка и да се покрие с вълнено или памучно парче плат. По този начин се запазва продължителността на затоплящият ефект, а и самото болно място е в покой.


Скажите зубным имплантам прощай, или как за 9 недель вырастить новые живые зубы


Скажите зубным имплантам прощай, или как за 9 недель вырастить новые живые зубы

Всем известно, что вставка зубных имплантов широко практикуется для того, чтобы не было заметно отсутствие собственного зуба. Новейшая разработка ученых обещает стать революцией в области стоматологии, в частности в сфере протезирования. Вместо протеза в скором времени можно будет вырастить новый собственный живой зуб.


Скажите зубным имплантам прощай 

Американский ученый-дантист из Колумбийского университета Джереми Мао предложил революционную технологию, как вырастить живой зуб, благодаря стволовым клеткам. Новое открытие позволит облегчить муки страдающим зубной болью, и даже обойти весьма неприятную процедуру имплантации. Успешные эксперименты уже проведены на подопытных животных. Согласно разработанной технологии, на место отсутствующего зуба ставится специальный пористый каркас из натурального материала, и в него помещаются стволовые клетки, стимулирующие рост новых тканей. Таким образом, происходит сливание зуба с окружающей живой плотью, миграция живых клеток, с постепенной регенерацией всего зуба. Вся процедура выращивания зуба с восстановлением периодонтальных связок длилась 9 недель. Вам также пригодится важная информация, как сделать белые зубы в домашних условиях.+ Новое открытие – надежда для большинства людей, что может принести огромную пользу всему человечеству. На данный момент этот процесс тщательно изучается и дорабатывается. А нам остается ждать, когда новая революционная технология получит широкое применение на практике.

ПОСТОЯНАТА ФИЗИЧЕСКА ИЛИ ПСИХИЧЕСКА-СЪСТОЯНИЕ ИЛИ БОЛЕСТ?...

ПОСТОЯНАТА ФИЗИЧЕСКА ИЛИ ПСИХИЧЕСКА-СЪСТОЯНИЕ ИЛИ БОЛЕСТ?...

Изпитано! Умората изчезва с тези добавки, билки и съвети
Умората – психическа или физическа – изцяло променя ритъма на живот
Умората обърква цялото ежедневие!
Умората е онзи фактор от ежедневието ни, който изцяло променя нагласите ни към живота. Когато изпитваме физическо или психически изтощение, не сме в състояние да изпълняваме адекватно задълженията си, а мислим единствено за релакс.
Смята се, че недоспиването е сред основните причините за липсата на енергичност. Но върху тонуса влияние оказват и редица други обстоятелства – нездравословно хранене, авитаминоза, стрес, напрежение, болест.

Някои от най-често срещаните признаци на т.нар. синдром на хроничната умора са:
сънливост;
главоболие,
усещане за замаяност и световъртеж;
замъглено зрение;
болки и слабост в мускулите, съпътствани от забавени рефлекси;
вземането на неадекватни решения и трудна концентрация;
раздразнителност;
липса на апетит;
отслабване на имунните сили на организма.
Цялостното изтощение поставя всяко едно звено в човешкия организъм пред изпитание. Намалява продуктивността, повишава риска от инциденти както на работното място, така и при изпълнението на ежедневните задачи, затруднява комуникацията.
Именно поради това трябва да се погрижим за себе си и за своето здраве, за да бъдем пълноценни и да се наслаждаваме максимално на живота.
В редовете по-долу правим опит да ви начертаем примерна схема за това кои са подходящите билки, добавки, храни и продукти, ако искате да си върнете тонуса и жизнеността. Като за начало, предлагаме ви:
5 основни правила срещу умора
Презаредете батериите!
наспивайте се – за да се чувства организма отпочинал и във форма, му е необходим на първо място сън. Затова използвайте пълноценно времето си за почивка. Спете и се наспивайте. За целта снижете до минимум факторите, които са в състояние да попречат на съня ви. Подобни фактори са шума, ярката светлина, прекомерната топлина, тежката храна, тревогите, домашните задължения, прекомерната консумация на алкохол, кафе и други стимуланти;
хранете се пълноценно – при наличието на признаци за хронична умора, под пълноценно хранене се разбира спазването на определени часове за хранене и избягването на храни, богати на мазнини и калории;
спортувайте – неправилно се смята, че спортът ще ви изтощи още повече. Напротив – физическата активност подобрява съня, носи тонус, поддържа килограмите и поддържа кръвното налягане в препоръчителни граници;
използвайте добавки умерено – търговската мрежа прелива от продукти, които обещават, че бързо ще ви помогнат при липса на жизненост и понижен тонус. Изберете такъв, чието действие ви помага, но не прекалявайте с приема му. Препоръчително е да помогнете на организма сам да преодолее умората;
изследвайте си – ако усещането за отпадналост и умора е непреходно, то направете си необходимите медицински изследвания. Може да се окаже, че умората е синдром, на по-опасно здравословно състояние.
Какви добавки да използваме при умора?
Както вече стана, с добавките и медикаментите срещу умора не бива да се прекалява.
В много случаи обаче, именно те са онзи тласък, който позволява на организма да задейства естествените си възстановителни сили.

Липсата на енергия и жизненост често води до нервни разстройства и цялостно отслабване на имунната система. Без значение дали става дума за хронична умора, за физическа или психическа отпадналост, трябва да се предприемат своевременни мерки. В тази част от текста ще разгледаме няколко хранителни добавки, които имат такъв ефект. А именно – спомагат за възвръщане на силите, на тонуса и ежедневния заряд. Както и друг път сме споменавали, изобилието от продукти с подобен ефект е огромно. Ние ще дадем насоки, вие ще вземете най-правилното за себе си решение.
ХЕМОАКТИВ Fe
Хемоактив Fe подобрява тонуса!
ХЕМОАКТИВ Fe е сравнително нов продукт у нас, който обаче за кратко време утвърди позициите си. Предназначен е за поддържане в норма на кръвотворния апарат. Действието му е пряко насочено към стабилизиране на нервната система и повишаване на имунния отговор на организма при състояния на тежко физическо и психическо изтощение.
Ефектът си хранителната добавка дължи на комбинацията от полезни вещества, сред които екстракти от листа на лоза, гъба кладница, облепиха, както и къпина и цвекло. Изобилието от витамини от група В пък подпомага производството на червени кръвни телца. В допълнение – високото съдържание на желязо улеснява снабдяването с кислород на всички органи и системи с човешкото тяло посредством кръвта.
Споменахме вече, че ХЕМОАКТИВ се препоръчва основно при умора и отпадналост. Подходящ е и при хора, при които се наблюдава дефицит на желязо, при анемия, при небалансирано хранене, при възрастни и при бременни жени. Приемът на продукта ще подпомогне възстановяването в следоперативния период и ще спомогне за нормализиране на кръвното налягане при тези, при които стойностите редовно са под нормалните граници. Помага за поддържане на мускулния тонус при спортисти.
Ще споменем и нещо любопитно. ХЕМОАКТИВ може да се използва и от вегетарианци и вегани.
СТИМОЛ
Друг продукт, който често се споменава в контекста на темата за хроничната умора, е Стимол. Става дума за препарат под формата на сашета с активна съставна цитрулин малат и портокалов вкус.
Препоръчва се за възстановяване на енергийния баланс и освобождаване от тялото на токсините, които провокират умората. Подходящ е при мускулна умора, схващания и треска; при психическо пренатоварване, в резултат на недоспиване, умствено изтощение, преддепресивни състояния; при изтощение, появило се в резултат на заболяване.

Стимол може да се приема както от ученици и студенти, така и от работещи и възрастни. Трябва да се има предвид обаче, че не е заместител на разнообразното хранене.
ГОДЖИ БЕРИ
За ползите от годжи бери се знае много!
Натурален продукт с утвърдени ползи за здравето и с особени плюсове при стрес, преумора и отслабена имунна система е годжи бери. Наличен в изобилие от форми и търговски марки, този мощен естествен антиоксидант помага при:
неблагоприятни и тежки условия на труд;
след прекарани заболявания;
при форми на тежка отпадналост и преумора;
при сърдечно-съдови заболявания;
полови смущения и други.
Ако страдате от форма на умора – била тя психическа или физическа – можете да изберете хранителна добавка с годжи бери, каквато например е Годжи бленд. Тя има широкоспектърно действие. Използва се заради антиоксидантното и антибактериалното си действие, още подхранва кръвта, укрепва организма в цялост. Приемът й води до активиране на защитните и възстановителните сили на организма, подобрява се зрението и половата мощ. Макар често тези оплаквания да не се свързват с изтощението на тялото, именно умората им оказва изключително неблагоприятно въздействие.
ПРОПОЛИС
Често с цел премахване на умората се използва чист прополис. Нашето предложение е малко по-различно – комбинация между прополис, женшен и мед с цел скоростното възвръщане на енергията.
Става дума за Апихерба Прополис и Женшен. Хранителна добавка, която се препоръчва при широк кръг от проблеми. Конкретно при изтощение, продуктът е изключително ефективен. Китайският женшен спомага за пор-добра психическата и физическата устойчивост. Прополисът, на свой ред, подобрява кръвообращението и функционирането на жлезите с вътрешна секреция. А медът – тонизира, активизира и стимулира голяма част от органите и системите в човешкото тяло.
ЦАРСКИ БИЛКИ ЗЛАТНА ФОРМУЛА
Последната хранителна добавка, която ще ви препоръчаме срещу умора, е Царски билки Златна формула. Става дума за билкова комбинация с доказан ефект, използвана за цялостно укрепване на тялото. Основното й приложение обаче си остава при отпадналост и хронична умора, при проблеми с паметта и чести случаи на прекомерно умствено натоварване.
Действието на билковата комбинация е, от една страна, имуностимулиращо, от друга – антистресово и антиоксидантно. Приемът й подпомага клетъчното дишане, спомага за по-добра памет и поддържа в норма кръвното налягане. Царски билки Златна формула действа общоукрепващо и подпомага цялостното възстановяване на организма.

Далеч сме от мисълта, че с тези няколко хранителни добавки, върху които ние акцентирахме, се изчерпва списъка на продукти, които е добре да се приемат при форми на умора. Важно е обаче да се намери подходящата, чийто прием ще спомогне за „излизането от дупката” на изтощението.
Билки срещу умора
Ако решите, че с билки ще се опитате да възстановите баланса в тялото си, ето какво можете да опитате.
Предлагаме ви изпитани рецепти с лековити растения, като изборът зависи от собствените ви предпочитания и от това дали целта ви е да се справите с психическо, физическо изтощение или с хронична умора.
При умора
Първа рецепта
Приготвя се отвара от 2 с.л. борови връхчета, които се варят в 800 мл вода за 10 минути. Отварата се оставя под капак за още 5 минути, след което се прецежда и се изпива топла или със стайна температура. При желание може да се подслади с мед или захар или да се овкуси с лимонов сок. Действа ободряващо и възстановяващо.
Умора се лекува и с билки!
Втора рецепта
С 1 ч.ч. вода се заливат 2 с.л. от билката страшниче. Съдът се поставя на тих огън и ври 10 минути. Оставя се да престои 3 часа, след което се прецежда и се разделя на 3 приблизително равни части. Всяка една от дозите се изпива преди хранене.
Трета рецепта
За изпълнението на следващата рецепта са необходими 10 г пресни цветове от роза. Цветните листчета се заливат с 350 мл вода и се варят под капак за 10 минути на тих огън. След като се отдръпне от огъня, отварата се прецежда и се разделя на 3 равни части. На ден се изпиват по 3 кафени чашки от билковата напитка, която действа изключително ободряващо и възстановяващо.
Четвърта рецепта
С литър вода се заливат 3 с.л. жълт кантарион. Необходимо е отварата да ври за 5 минути, след което се сваля от огъня. Прецежда се и се дели на 4-5 части, които се изпиват на сравнително равни интервали през деня.
Пета рецепта
В ½ литър вода се вари 1 с.л. от билката сладък корен, като времето е не повече от 7-8 минути. Оставя се отварата да престои поне 30 минути, след което се прецежда. Изпива се на 3 приема през деня.
Щеста рецепта
За приготвянето на тази рецепта ви е необходима 1 с.л. люцерна, която се запарява за 20 минути в 220 мл гореща вода. След прецеждане дозата се изпива еднократно през деня.
Ще ви предложим и 2 билкови рецепти срещу отпадналост, изпратени от нашата читателка Здравка Василева:

„Пиша ви две рецепти, кои знам още от баба си. За първата трябват листенца на свежа коприва, ама се вземат само тези най-отгоре. 2 лъжици от тях мия и режа и ги заливам с около 400 мл гореща вода. Оставям да кисне за час, след което преди всяко ядене изпивам по кафена чашка. Няма за ден да се почувствате по-добре. Но ако пиете седмица или две скоро, ще започне тялото да се съживява. Аз се възстанових точно с тази рецепта след тежка пневмония преди години.
Другата рецепта, коя ще пиша, също действа общоукрепващо и против отпадналост. Тя се приготвя с левзея и по-точно с корени, които са извадени ранна есен. Ако сами си ги набавяте, вадите, миете и сушите на открито място с добро проветрение.
За самата рецепта трябва лъжица от корените, която се запарва с литър вода. Кисне за 2 часа и се прецежда. Пие се по кафена чашка 3 пъти на ден на гладно. Може за дълго, докато тялото укрепне.”, пише ни Здравка.
Умора при натрупани токсини
Ако усещате, че тялото ви „буксува” заради натрупани токсини и отпадни продукти, пригответе си отвара от 1 с.л. полски хвощ и чаша гореща вода. След като отварата се охлади леко, се прецежда и се пие подсладена с мед еднократно през деня. Действа очистващо и ободряващо.
Умора при жената
Тази рецепта е насочена към жените и по-конкретно към дамите над 40-годишна възраст, при които изтощението в някаква степен се свързва и с навлизането в менопауза. За приготвянето й са ви необходими стръкове от върбинка. 1 с.л. от тях се залива с 250 мл гореща вода и се остава да изстине под капак. След като се охлади, отварата се прецежда и се разделя на 2 или 3 части, които се изпиват на равни интервали през деня.
Само след няколко дни приложение на рецептата тонусът постепенно започва да се възстановява.
Умора при мъжа
Ще дадем конкретно предложение и за господата, които са повалени от изтощение. В основата на тяхното спасение от умората стои билката магарешки бодил. За еднодневна доза са необходими 2 с.л. стъбла и цветове от популярното у нас лековито растение. Билката се залива с 600 мл гореща вода и се оставя да се запари за 10 минути. След прецеждане количеството се изпива за деня, като действа детоксикиращо и енергизиращо.
Нервно изтощение
При случаи на силно психическо натоварване, довело до нервно изтощение, се приготвя отвара от ранилист. Използват се корени или стъбла, като необходимото количество е 1 с.л. за доза. Билката се нарязва на ситно и се залива с 500 мл вряща вода. Оставя се на огъня за още 5 минути, след което се прецежда. Полученото количество се разделя на 2 или 3 части, които се изпиват в рамките на деня. Само след ден-два ще усетите облекчение и ще започнете да се възстановявате.
Както в преобладаващата част от случаите, при които се търси изцерение от даден проблем с помощта на билки, важно и тук обаче е търпението. Дори първите признаци на повишен тонус и изчезваща умора да се появят скоро след началото на лечението с билки, трябва да се има предвид, че само с постоянство е възможно да се подобри трайно здравословното състояние.
Хранене срещу умора
Няма как да пропуснем да отбележим, че начинът на хранене също оказва значение върху тонуса. Свикнали сме да консумираме тази или онзи храна с мисълта, че по този начин си набавяме енергия. Да, обаче, някои от любимите ни блюда могат да имат противоположен ефект. Да ни направят по-мудни, отпуснати и уморени.
Ето какъв хранителен режим е добре да спазвате, ако хроничната умора „чука на вратата ви”.
По принцип, първата асоциация, която правим при умора, е да се изпием чаша кафе, чай или друга енергизираща напитка. Кофеинът наистина действа стимулиращо, но може да води след себе си и редица нежелани ефекти. Същото важи и за горещите напитки, съдържащи какао, защото то
Именно поради това е препоръчително към подобен род продукти да се прибягва инцидентно, а не да се използват като метод за лечение и трайно преодоляване на умората.
Добре е да се спазва режим на живот, а и на хранене, който да повиши физическия и психически тонус.
Като за начало, препоръчителни са традиционно полезните плодове и зеленчуци. За ползите от консумацията им сме говорили неведнъж. По-интересното в случая, което можем да посочим, е да разграничим тези от плодовете, които трябва да хапваме, ако страдаме от умора, от тези, които е добре да избягваме. Ябълки, круши, сливи, сезонни череши, от цитрусите киви, както и папая, манго – това са плодовете, помагащи на тялото да преодолее изтощението и отпадналостта. В същото време от менюто трябва да се изключат банани, стафиди, смокини, фурми или казано иначе, плодовете с високо съдържание на захар.
От зеленчуците могат да се приготвят тонизиращи зеленчукови сокове или салати, като възможни са всякакви комбинации. Морков, целина, магданоз са само част от тези храни, които заради високото си съдържание на каротени в комбинация с витамини ще спомогнат за пречистването на черния дроб.
Ако ви допада на вкус, овесената каша е популярно средство за зареждане с енергия. Освен това подпомага функционирането на храносмилателната система, което, на свой ред, допринася за укрепване на общото здравословно състояние.
В случай, че умората ви застига традиционно в часовете след обяд, най-добре избягвате богатата на мазнини храна по време на обедното хранене. Причината се крие в това, че след като в тялото постъпи храна, основна задача на организма е да я преработи. Така енергията се насочва към храносмилателната система, а общият тонус спада.
В обратна посока действа консумацията на сурови ядки – орехи, бадеми, стафиди са само част от онези вкусотии, съдържащи така полезните омега-3 мастни киселини. От тези ненаситени мастни киселини в голяма степен зависи психическата и физическа жизненост. Потвърждава го и мнението на потребител в популярен женски форум:
Към групата от храни, които не бива да пренебрегваме, спадат и естествените източници на желязо. Често умората се дължи на дефицит на желязо в организма. Освен това, желязото е от съществено значение за кръвообращението, от което пък зависи цялостният тонус.
Съвети срещу хронична умора
Финал на нашия материал ще постави кратък списък от съвети, които е добре да се спазват, ако страдате от хронична умора.
Само чрез тяхна помощ едва ли ще успеете да преодолеете всички неблагоприятни страни от загубата на тонус, но със сигурност бавно и постепенно ще започнете да се чувствате по-добре. Ето ги и тях:
Ядките са лек срещу умора!*обърнете внимание на храната – както вече стана дума, от храната, която консумираме, в голяма степен зависи цялостното ни здраве. Именно поради това всеки, които често се оплаква от липса на енергия, трябва да се научи да се вглежда в начина, по който менюто му се отразява на тонуса му;
*яжте прясна храна – тук идва ред и на следващия съвет, свързан с храненето. Добре е храната да се консумира прясна, защото 4-5 часа след приготвянето си тя започва да отделя токсини и да става по-трудна за преработване. В същото време, добре е да се избягва консервирана, преработена храна, както и полуфабрикати;
*очистете тялото –ако редовно освобождавате организма си от натрупаните токсини, ще се учудите колко ползотворно ще се отрази това на общия ви тонус.

Инфекции с хламидии и урея-плазма

МОЖЕ И... ТОВА ДА БЪДЕ...

Инфекции с хламидии и урея-плазма

Оплаквания
При жените: Чести позиви за уриниране и за­труднено уриниране, болки вдолнатачаст на ко­рема и при полово сношение, слабо течение от влагалището, леко възпаление на пикочния канал и на маточната шийка. Повечето жени не забе­лязват инфекцията.
При мъжете: Между седмия и четиринадесетия ден от инфекцията затруднено уриниране при много силни позиви, пронизване в пикочния канал, слузесто-гнойно течение. Често сутрин отворът на пикочния канал е слепнал.
Рядко при орален секс се развива възпаление в ус­тата, а при анален секс – възпаление на правото черво.
Причини
Около половината от често срещаните и по-рано наричани възпаления на пикочния канал и половите органи се дължат на инфектиране с хла­мидии, а по-голямата част от останалите – на инфектирането с урея-плазма.
Риск от заболяване
Пренасяните по полов път инфекции са често срещани заболявания.
Възможни последици и усложнения
При жените: Най-честата последица е възпале­ние на коремната кухина. Възможно е да се стиг­не до стерилитет вследствие на инфекция на маточните тръби.
При мъжете: Тази инфекция е най-честата при­чина за възпаление на надсеменниците и на прос­татата преди 35-годишна възраст.

Внимание: Обикновено при всеки двама от три­ма инфектирани оплакванията изчезват след около четири седмици и без лечение. Но заболя­ването може да стане хронично. Може да се стигне до болезнено възпаление на таза, безпло­дие и коремна бременност.
Профилактика
Предпазване от инфектиране чрез използване на презервативи при полово сношение.
Нужда от лекарска помощ
При поява на оплакванията вие и вашият сексу­ален партньор трябва да се прегледате при ко­жен лекар.
Самолечение
Не е възможно.
Лечение
При нормално протичане на заболяването е дос- татъчно лечението с тетрациклин в продълже­ние на две седмици, при усложнения и повтаря­не на болестта лечението трябва да продължи четири седмици. Поради опасност от заразява­не инфектираните трябва да се въздържат от полови контакти до пълното си оздравяване. Сексуалните партньори също следва да бъдат прегледани, ако е необходимо и лекувани. След три месеца се провежда контролен преглед. Це­лесъобразно е профилактично да се лекуват и хората, които са в контакт със засегнатите.

БЪРЗА ПОМОЩ ПРИ ИНФАРКТ-КАКВО ДА ПРАВИМ В ДОМА СИ...

БЪРЗА ПОМОЩ ПРИ ИНФАРКТ-КАКВО ДА ПРАВИМ В ДОМА СИ...

Бърза помощ за сърцето: Прочетете веднага тази статия, защото наученото от нея някой ден може да ви спаси!

Съветите, които ще прочетете, са от сайта на парамедиците в САЩ. Информацията за проблемите със сърцето там е достъпна за всички
И най-вече – съветите, които дават, за да помогнете на сърцето си в състояние на инфаркт, са съвети от професионалисти.
Представете си, че се прибирате в къщи късно през нощта. Денят е бил труден, уморени сте и разочаровани. Вървите по улицата сами. Няма никой, и дори батерията на телефона е паднала, какво става в повечето такива ситуации.

Изведнъж усещате болка в областта на гърдите , която минава през ръката и завършва в челюстта. Най-близката болница е далеч, никой не е наблизо. Знаете много добре как да дадете първа помощ на друг пострадал. Но не знаете как да направите сърдечен масаж на себе си, точно в такава ситуация, в която сърцето ви се предава.
Какво да направите, ако ви настигне сърдечен удар, когато сте сами? За да научите това, прочетете статията, която дава нова, допълнена информация за това как да си помогнете при сърдечна атака сами.
Признаци на сърдечен удар
Сърдечен пристъп е смъртта на част от сърдечния мускул поради недостатъчен кръвен поток. Най-често това се дължи на стрес. Първият симптом на сърдечен удар е гръдната болка. След това неприятните усещания се простират до шията, ръцете и понякога в стомаха. Всичко това е придружено от други симптоми: кашлица, замайване, задух, усещане за страх, гадене, студена пот по лицето и повръщане.
Преди да загуби съзнание, човек има само няколко минути. Тогава сърцето започва да бие неравномерно и човек чувства, че губи съзнание. Ако ви настигне сърдечен удар, когато сте сами, трябва да действате бързо.

Ако сте в състояние – ползвайте телефона и се обадете на 112. Стискаме палци да попаднете на читав сътрудник, който веднага да направи онова, което е необходимо, а не да ви губи времето с ненужни въпроси.
Ако поради една или друга причина не може да звъните, опитайте се да стигнете до болницата сами.
Преди това, обаче ще трябва да се стабилизирате сами
Активнаta и енергична кашлица ще ви помогне в това. Преди да кашляте, поемете дълбоко въздух. Кашлицата трябва да е дълбока, продължителна и да се повтаря на всеки 2 секунди. Това ще причини циркулацията на кръвта и запълването на белите дробове с кислород. Такова действие трябва да продължи, докато пристигне помощ или докато не почувствате, че ритъмът на сърцето се възстановява.
Ако има такава възможност, трябва да седнете или да легнете. Нека главата да бъде повдигната. Освободете врата си от дрехи, дишайте дълбоко и останете спокойни. Паниката само ще изостри ситуацията.

Можете да вземете 0,25 грама аспирин и 0,5 мг нитроглицерин. Това ще помогне за намаляване на налягането и ще предотврати запушване на артериите. Не вземайте повече, за да не влошите ситуацията. Също така, не пийте други хапчета за сърцето. Те могат да съдържат кофеин, което е противопоказано в този случай.
Всички тези действия ще помогнат за стабилизиране на състоянието ви и ще ви дадат време и сили, за да успеете да дочакате помощ или да стигнете до болницата.
РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ
Всеки знае този древен закон на медицината: винаги е по-добре да се предотврати, отколкото да се лекува. Така че, за да се спасите от инфаркта е по-добре да се погрижете да не го получавате. Всъщност, това не е чак толкова трудно.
Лозунгът на Американската асоциация на сърдечните болести е: „Знайте показателите си!“. Това означава, че човек трябва да знае показателите на своето здраве, като кръвното налягане, нивото на захарта и нивото на холестерола в кръвта. Необходимо е те да се проверяват и контролират при определена периодичност. Ако стойностите са твърде високи, е време да промените начина си на живот.
Необходимо е редовно да извършвате физически упражнения, да се откажете от лошите навици, да минете на нискомаслена диета, да добавяте повече плодове и зеленчуци към порциите с храна. Като цяло направете всичко онова, което сте си казвали, че все някога ще направите.
Има рискови фактори, на които не можете да повлияете. Такива са възрастта и лошата наследственост. Ако имате сърдечни проблеми – никога не забравяйте хапчетата си и ги носете навсякъде с вас, колкото и близо да отивате.
Не забравяйте да споделите тази информация с приятелите и семейството. Тя може да спаси нечии живот!

СПЕШНА ПОМОЩ ЗА ВАШИЯ ОРГАНИЗЪМ

СПЕШНА ПОМОЩ ЗА ВАШИЯ ОРГАНИЗЪМ - 15 СИГНАЛА... 

Ето в кои случаи организмът има крещяща нужда от помощ

Човешкият организъм е устроен по невероятен начин! Когато нещо не е наред, тялото изпраща сигнали, но човек невинаги им обръща нужното внимание. Винаги е по-добре здравословният проблем да бъде отстранен в зародиш, защото всеки ден закъснение води до редица усложнения.
Грижете се за здравето си и обърнете внимание на следните 15 сигнала:
1. Суха кожа
Тялото ви има крещяща нужда от витамин Е. Най-добре включете в менюто си ядки, мазна риба и растителни масла.
2. Косопад и чупливи нокти
Тези симптоми показват недостиг на витамини от група В и калций. Включете в менюто си различни кълнове, овесена каша, хляб.
3. Кървене на венците
Организмът има нужда от витамин С. Затова хапвайте повече лук, чесън, плодове и зеленчуци. Можете също така да си приготвите отвара от борови иглички.
спешна нужда
Обърнете внимание на сигналите, които тялото изпраща
4. Лош сън и раздразнителност
Това говори за недостиг на магнезий и калий. Тези микроелементи се намират в сушените кайсии, сушените сини сливи и цвеклото.
5. Крампи през нощта
Отново става дума за недостиг на магнезий и калий.
6. Суха и загрубяла кожа на лактите
Това е ясен признак за липса на витамините С и А. За да си ги набавите, наблегнете на портокалите, морковите, тиквата, доматите и кайсиите (както пресни, така и сушени).
7. Желание за солени храни
Тялото сигнализира за инфекция или възпаление на пикочно-половата система.
8. Желание за сладко
Може би сте изтощени и се нуждаете от енергия. В този случай е добре да консумирате мед или тъмен шоколад, за да избегнете проблеми, свързани със стомашно-чревния тракт.
9. Желание за свежа храна
Този симптом може да говори за гастрит или проблеми с черния дроб. Свежата храна ще помогне за облекчаване на спазмите и успокояване на стомаха.
10. Желание за дъвчене на семена
Вашето тяло има крещяща нужда от антиоксиданти.
11. Желание за кисели храни
Черният дроб и жлъчният мехур имат нужда от стимулиране. Включете в менюто си лимони и боровинки.
12. Желание за горчива храна
Най-вероятно имате проблеми със стомашно-чревния тракт. Нужно е да направите прочистване на организма.
13. Желание за пикантни храни
Това може да означава, че имате ленив стомах. Пикантните храни стимулират храносмилането, но те трябва да се консумират разумно и в никакъв случай на празен стомах!
14. Предменструален глад
Организмът има нужда от повече цинк. Включете в менюто си сурово какао, листни зеленчуци и годжи бери.
15. Липса на апетит
При липса на апетит имате нужда от витамин В3 и манган. Хапвайте повече бобови, пчелен прашец, семена, риба тон, орехи, бадеми, ананас, боровинки.
Обърнете внимание на сигналите, които тялото изпраща, и бъдете здрави!

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...