Translate

2018/05/13

ОПАСНИ ЛИ СА ЗЪБНИТЕ ИМПЛАНТИ?

ОПАСНИ ЛИ СА ЗЪБНИТЕ ИМПЛАНТИ?
Лекар-онколог отговаря: Кога зъбните импланти са опасни?

Зъбните импланти причиняват ли рак? И може ли болните от рак да ползват зъбни импланти? Въпроси, чиито отговор можем да потърсим само от специалист
зъбните импланти
Зъбните импланти са доста популярни през последните години. И много хора предпочитат тази манипулация, по-скоро защото е модерна, а не защото наистина имат нужда от нея.
Днес ще говорим за това дали зъбните импланти предизвикват рак, и трябва ли онкоболните да ползват импланти? Повечето хора изпитват страх не само от самата манипулация по слагането на имплантите, но и от последиците, които носи със себе си тази интервенция.

До каква степен тези страхове отговарят на действителността и как зъбните инфекции и онкологичните заболявания действително могат да бъдат взаимосвързани, отговаря Дмитри Олкин – онколог и химиотерапевт.
Дмитри Олкин – онколог
„Ако човек има рак, при вземането на решение, относно монтирането на зъбни импланти, е необходима координация с лекуващия онколог, химиотерапевт или специалиста, който провежда лъчевата терапия, – казва експертът . – Факт е, че когато пациентът е на химиотерапия или лъчева терапия, тялото намалява нивото на белите кръвни клетки, които са отговорни за борбата с инфекциите.
Поради това се увеличава рискът от инфекция на имплантите, т.е. възпаление в района на тяхната инсталация. Освен това, зъбните (одотогенни) инфекции, за съжаление, са изключително агресивни. Съществува дори термина „одонтогенен сепсис“. Той се развива със скоростта на светлината и е много агресивен. Може бързо да доведе до смърт на пациента. Но ако усложнението настъпили година по-късно, разбира се, никой не може да каже дали влошаването на здравето е свързано с импланта или с общото отслабване на организма.

Ако човек има рак с ремисия, той не получава специфично лечение. Обикновено могат да бъдат инсталирани импланти. Такива пациенти не са по-различни от нормалните здрави хора.“
Тоест, когато човек се подлага на лечение за рак, имунитетът отслабва, рискът от възпаление се увеличава с имплантиране на имплантите и тази инфекция може да доведе до сепсис и смърт на пациента.
Ето кратко обяснение за опасностите, които крият зъбните импланти
Първо, трябва ясно да разберете, че здравият естествен зъб винаги е по-добър от изкуственият зъб. Има хора, които сериозно искат от зъболекаря, заради естетически цели, да премахне предните зъби, и да имплантира. За отговорния зъболекар такъв подход е напълно неприемлив, тъй като има други ефективни методи за постигане на добър естетически ефект.
Зъбното имплантиране е скъпо. Има недобросъвестни специалисти, които в преследване на печалба, може да препоръчат на пациента имплантиране, а не да се възстанови и да се излекува зъба. Но все пак такива безскрупулни лекари са абсолютно малцинство. Трябва да осъзнаете стойността на собствените си зъби и да изберете специалисти, които са насочени към максимално запазване на собствените ви зъби.
Самите импланти са направени от химически инертен титанов метал, така че те не се разлагат в костта, и не влизат в химични реакции с околните тъкани. Супергезививните елементи, основата и короната също са направени от химически инертни материали, и тяхното продължително присъствие в устата не е опасно.
Най-големият риск при имплантиране на зъбите е некомпетентността на лекуващия лекар
Ако лекарят, поради липсата на знания, избира методи, които не отговарят на клиничната ситуация, тя увеличава риска от усложнения, които могат да причинят значителни вреди на здравето на пациента.
Рисковете при поставяне на зъбните импланти са – риск от присаждане на чуждо тяло, риск от използване на анестезия, риск от лоша квалификация на зъболекаря, риск от постоперативно влошаване.
И още – противопоказания за поставяне на зъбни импланти:
– Онкологични заболявания;
– Проблеми с коагулацията на кръвта;
– Имунна недостатъчност;
– Някои форми на диабет.
В заключение доктор Олкин подчерта, че зъбното имплантиране не може да предизвика онкологични заболявания, но при наличието на такива е необходимо подобна процедура да бъде игнорирана категорично.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...