Translate

2018/07/27

Bio Neem Leaf Powder

Bio Neem Leaf Powder


Bio Neem Leaf Powder от Nutrisslim

Дървото нийм (Azadirachta indica) е свещено растение с централна роля в традиционната индийска медицина, аюрведа, както и в бита и културата на Индийските народи, с писмени доказателства за това датиращи от повече от 4500 години. 

Дървото нийм има над 130 различни биологично активни съединения, които могат да се използват като лекарство за превенция и лечение на различни здравословни проблеми. Всяка част от това растение, а именно листа, цвят, клони се използва при приготвянето на аюрведа лекарства. 

Като едно от основните растения на философията аюрведа, и нийм е известен в Индия като „sarva roga nivarin“ или лечител на всички болести. 

Нашите био листа от нийм на прах са суров продукт, от органично производство, като листата от нийм са биологично най-сложните листата на планетата. 
Съдържание 

100% сурови листа от нийм на прах от органично производство. 


Ползи за здравето 

Противоракови ползи: гликопротеин от листа от нийм (Neem Leaf Glycoprotein – NLGP), са една пречистена форма на протеин листата на дървото, която потиска растежа на туморните клетки. Вместо да се бори с раковите клетки директно, този протеин модулира имунните клетки, присъстващи в околната среда на рака и кръвта. Това от своя страна ограничава по-нататъшния растеж на тумора като по този начин играе ключова роля при лечението на рак. Това не само помага при лечение на рак, но също така и Ви предпазва от рак. 

Противовъзпалителните свойства: Нийм повишава температурата на тялото и енергийните нива, но най-вече генерира топлина в организма. В традиционната аюрведа философия, когато преобладаващата в тялото Ви енергия е sheeta или студена енергия, слузта в тялото Ви се увеличава. Излишната слуз в организма ни е свързана с различни състояния, от обикновена настинка и синузит до много други по-тежки състояния. Нийм променя енергийните полета на тялото ни към usha или топлина, топла енергия, „допълнително гориво“. Това помага на тялото да се бори с всякакъв вид възпаления. Използват се и от йоги в стиловете садхака и хатха. Поради способността им да стимулират имунната система, консумирането на листа от нийм може като хранителна добавка или под формата на чай може да помогне при възстановяване от обикновена настинка. 

Анти-микробни и анти-бактериални свойства: Нийм помагат в борбата срещу малария. Листата се използват при борба с проказа, очни заболявания, кървене от носа, глисти, разстройство на стомаха, загуба на апетит, кожни заболявания, заболявания на сърцето и кръвоносните съдове (сърдечно-съдови заболявания), треска, диабет, заболяване на венците (гингивит), както и при проблеми с черния дроб. Листата се използват също така за контрол на раждаемостта и да предизвикат аборт. Бременни жени не трябва да консумират листа от нийм. Доказано е, че помага при лечение на варицела, чрез прилагане на паста върху кожата или къпане с вода, в която са били варени листата. Практикуващите алтернативни лечебни техники и билки използват листата за лечение на подуване на ставите, подагра, болки в гърба и дори гонорея и сифилис. 

Анти-гъбични инфекции: Ако страдате от гъбични инфекции на краката от тип кел (athlete’s foot or tinea pedis), трихофития или друга гъбична инфекция можете ефективно да ги лекувате с масло или паста от листа от нийм. Нийм съдържа nimbidol и gedunin, лекарствени съединения, които притежават противогъбично действие и по този начин помогат в отстраняването на на гъбични инфекции. 

Детоксикиращ ефект: Листата от нийм са известни, че стимулират черния дроб и бъбреците, като спомагат за премахване на токсините бързо и водят до оптимизиране на метаболизма на организма. За да достигнете до детоксикиращите им свойства можете да използвате био листа от нийм на прах чрез директна консумация през устата или като паста върху кожата, или дори като баня с чай от листа от нийм на прах. 

Против пърхот: Благодарение на своите противогъбични и антибактериални свойства, листата от нийм на прах са много популярни при направата на шампоани и козметика за почистване на скалпа. Те хидратират кожата, премахват пърхота, като в същото време укрепват косата и космените фоликули, поради тяхното съдържание на антиоксиданти. В действителност дори се използват в традиционната медицина, за да се стимулират растежа на косата и предотвратяването на плешивост при мъжете. 

Кожни заболявания: Листата от нийм са много ефективни при лечение на акне. Пастата, поради своите детоксикиращи свойства, елиминира голяма част от бактериите по кожата, които могат да влошат състоянието, докато антибактериалния характер помага за предотвратяване на бъдещо развитие. Антиоксидантите помогнат да се намалят белезите и поддържат кожата свежа и чиста. Пастата има и стягащи свойства, които не позволяват на кожата да увисне или да покаже признаци на бръчки и стареене. Това се дължи на мастните киселини в масло от нийм, както и на високото съдържание на витамин Е. Листата също се използват при лечение на бръчки, пигментацията на кожата, черни точки, суха кожа и други кожни инфекции. 

Репродуктивно здраве и родилен-контрол: Листата от нийм се използват широко като природен агент спермицид и за контрол на раждаемостта, тъй като е вероятно да намали шансовете за зачеване както при мъжете, така и жените, без да ги уврежда по токсичен начин. Той понижава нивата на раждаемост, без да се отрази на либидото и дори може да помогне за лечение или предотвратяване на някои полово предавани болести. Не действа 100% от случаите. Забранена е консумацията при мъже и жени, които се опитват да заченат. 

Орално здраве: Клонките от нийм може да се използват като четка за зъби. Тъй като екстрактът от нийм има стягащи и анти-бактериални свойства, той има ефект при хора с проблеми на зъбите и венците. Пастата за зъби и водата за уста от нийм се борят кариеси. 

Диабет: Листата от нийм на прах понижават нивата на кръвната захар чрез повишаване на чувствителността на инсулиновите рецептори. Освен това те подобряват кръвообращението като разширяват кръвоносните съдове. Помогнат в осигуряването на по-добър контрол на кръвната захар чрез понижаване на зависимостта към лекарствата. 

Този продукт е една прекрасна суперхрана, която е: 

➡ 100% органично производство 
➡ Повишава нивото на енергия в тялото 
➡ Действа антибактериално и антигъбично 
➡ Поддържа жизнеността 
➡ Подходящ за вегани 
➡ Суров продукт 


Приложение и начин на употреба: Консумирането на сок от листа от нийм на прах рано сутрин премахва токсините от тялото. 

Чай: Препоръчителната максимална дневна доза е до 3 грама (1 чаена лъжичка). Добавете приблизително 1/4-1/2 чаена лъжичка прах, разбъркайте в чаша топла вода и консумирайте 30 минути преди хранене. Чаят се препоръчва да се пие сутрин.

Баня: Добавете 2-4 супени лъжици от листа от нийм на прах във вана с топла вода. След къпане го измийте добре от тялото си под душа. Ако имате алергии или сърбеж по кожата, използвайте по-висока доза (5 супени лъжици). 

Маска за лице: Помага при проблеми с акне, екземи и различни възпаления на кожата. Смесете прахта с вода докато направите паста и го приложете върху кожата. Оставя се за около 60-120 минути, след което изплакнете обилно с вода. Повторете в продължение на 3 дни подред. 

Маска за коса: Смесете прахта с вода до образуване на гел и го прилагайте върху кожата на главата веднъж седмично, като го оставяте за 30-60 минути. След което измийте обилно с вода косата си. 

ВНИМАНИЕ: 

➡ Препоръчителна дневна доза не трябва да се превишава; 
➡ Дръжте далеч от деца; 
➡ Бременни жени и кърмачки не трябва да приемат тази добавка; 
➡ Хранителните добавки не са заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословния начин на живот.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...