Translate

2018/08/18

"ЗДРАВЕТО ТРЯБВА ДА СИ ГО КУПИТЕ!"

"ЗДРАВЕТО ТРЯБВА ДА СИ ГО КУПИТЕ!"- Академик УАН Григорий Рукас
http://rukas.at.ua/
(капсулата на адвокат Рукас)
Остеохондрозата е единствената причина за заболяванията на вътрешните органи
Най-добре е да се купи от деня на раждането или до шест месеца на детето, защото щом детето се изправи на краката си, веднага започват да се формират сколиоза, скифоза и започва дистрофия на десния яйчник при момичетата, на десния дял на простатата при момчетата и на всички мускули на камерата на сърцето. За да сте здрави трябва да се изравнят навитите на топка нервни влакна в седалищния нерв отляво на бедрото и така да се отстрани причината за остеохондрозата и всички заболявания на човека. Тя е единствената причина за заболяванията на вътрешните органи и възниква не от нарушаване обмена на веществата, както твърдят лекарите, а от непротичане на гръбначно-мозъчната течност. "Излишъкът" на тази течност изтича на горните шийни прешлени и се изпарява в пространството, а сухите фракции от течността остават по прешлените и дисковете. Така се образува остеохондрозата. За сметка на уплътняването на дисковете прешлените притискат соматичната нервна система, която обезпечава функционирането и храненето на всички върешни органи. Възникват заболявания на главата, гърлото, венците, белите дробове, сърцето, кръвоносните съдове, стомаха, червата, панкреаса, черния дроб, бъбреците и т.н. Лечението на тези заболявания, без отстраняването на първопричината, без да се възстанови захранването на тези органи е неправилно. На практика това е невъзможно. Как може да се подхранват растенията в градината без възстановяване на напояването? Такова подхранване на растението е отровно.
Най-лошото нещо, което се случва в резултат недохранването на клетките на вътрешните органи, е фактът, че дори гладните клетки трябва да делят. В резултат при деленето се ражда мутант, който паразитира в тялото - например рак. Можете да го отстраните, но той може отново да се появи, след като не е отстранена причината. По-добре да е отстрани първопричината за него към 10-20 година. Рак възниква и при удари в стомаха притова възниква на няколко места едновременно и често настъпва смърт до 3-6 месеца. Ракът на гърдата възниква от сколиоза и скифоза. Това състояние на гръбначния стълб нарушава храненето на гръдните клетки, възникват мастопатия и рак.
След един час изправяне на капсулата на седалищния нерв, без докосване на гърба, изчезва сколиозата, скифозата и плоскостъпието, с течение на времето, сколиозата изчезва като камилска гърбица през пролетта.
Това, което Григорий Рукас прави, професор Мезенцев от Москва, нарече фантастика, в която е невъзможно да се повярва, която трябва да се види. Пред очите му, и пред неговите колеги в Москва, 71-годишният професор след един час се изправи, без докосване на гърба му. Медицинските теории за сколиозата, скифозата, плоските крака, лордозата, остеохондрозата - са неверни. затова с възрастта всички стават изкривени и гърбави. Човекът не трябва да старее.
В Полтава през 2008 г., бях в контакт с невролог, подполковник от медицинска служба в оставка, 50 годишен, Александър, който в продължение на две години е бил в състояние "Квазимодо”. Той беше изкривен и гърбав и с остри болки в левия крак и гърба. Аз по телефона му казах за неговото ужасно състояние, чрез сканиране на неговото астрално тяло, и му казах, че мога да му помогна само аз, или някой друг като мен. Казах му - не се доверявайте на никого! Той ме нарече твърде самонадеян и затвори. Преди да успея да му кажа, че не съм самонадеян, ауверен. Това са различни неща. След седем месеца той все пак попадна под пръстите ми. След час и четиридесет минути бях в състояние да го поставя по очи, защото той беше като сърп и не можеше да легне на пода. Още един чассе мъчих с него. Когато стана готов, му казах, че на 15-ия ден ще бъде изправен и здрав. Така и стана. Той няма вече никога да боледува от нищо. Сега се моли за мен както аз се молех за баба Христя, която на 19.08.1980 направи същото на мен, а след това възложи на мен този кръст.
Много хора страдат от коксартроза. Лекарите препоръчват да се използва калций, защото се предполага, че това става от липсата на калций в организма. Това е погрешно. Ако то идва от липсата на калций в организма, всички кости в тялото ще бъдат поразени от остеопороза. А не само шийката на бедрената кост. Има още една причина - там се притиска нерва, който осигурява храненето на клетките на бедрената кост. Изравнете го и изчезва коксартрозата. Ако я лекувате, шийката на бедрото ще се счупи. Тя не се лекува, а изчезва след отстраняване на причината. Важното е да не закъснеете.
Уважаеми сънародници! Аз дойдох в този свят, за да го променя. Тази информация е от бъдещето. Всички да повярват в това не е възможно, както някога не всички са вярвали, че Земята се върти. Но в бъдеще, преодоляването на причините за заболяванията ще бъде на първо място и ще бъде чудно, че човек е болен, и че може да се лекува без отстраняване на причината за заболяването, и без възстановяване на храненето на органите и на частите на тялото. Нито едно лекарство не възстановява шест от седемте нива на здравина на органите и частите на тялото. Лекарствата действат като наркотици, оито да накарат седмото, последно ниво на здравина на органа или частта на тялото, да работи за себе си и за всичките шест, които вече ги няма.
Не се ласкайте с това, че сега нищо не ви боли. Няма да е задълго. Програмата „боледувай” е забложена така, че човек дане чувства сстоянието на своите органи докато не изчезнат шесте нива. лекуват го когато се стигне до седмото ниво.
Погрижете се за сбе си и децата си - купете си здравето колкото може по-рано. Не жалете пари за това. След сеанса децата ви ще бъдат абсолютно здрави, ще се възстанови функцията на мозъка по натрупване на информация, децата ви ще могат да учат едновременно по 5 чужди езика - едва след отстраняването на тази причина можете да се занимавате със спорт - иначе следва сигурна смърт. Сколиозата е единствената причина за алкохолизма. Капсулата е единствената причина за удавянето поради схващане. Отстранява се причината за кариеса на зъбите, ангините, радикулита. След два инфаркта дори човек забравя къде му е сърцето. Това може да потвърде бившият председател на съда от Великой Багачки.
През 2001 г. той е чакаше последния трети сърдечен удар. След манипулацията забрави къде е сърцето му, тялото му стана силно!
.....................
Искате ли да живеете дълго и никога от нищо да не боледувате?
Много хора категорично не искат това. Много хора не го разбират. Но това е временно. Това вече е възможно! Купете си здравето навреме. След това можете да го пазите. Който не го е купил, няма какво да пази. Той от първия ден на живота си доживява. Звучи нестандартно, но започнете да свиквате с това. Това е ново мислене, това са нови знания. В тялото на всеки човек изначално е заложена програма "боледувай" с ограничаване срока на живот до 1/10 част от него. Тя е в капсула колкото лещено зърно от лявата страна на бедрото. Ще се научите да различавате превенцията на здравето от медицината. Здравите и нездравите хора - от болните. Ще научите, че с една манипулация по тази методика се отстранява причината за появата на заболяванията. След това се изменят психиката, формата и физиката на тялото, хармонията се възстановява. Стареенето се забавя. Мнозина в началото считат това за фантастика. Но по-късно изпадат във възторг!
Можете да живеете и да се лекувате, а можете и просто никога и от нищо да не боледувате! Е, какво може да е по-добро? Н и щ о!!!
Четете бавно. Тази информация е от бъдещето. Да я разберат и приемат засега могат само Избрани. Всичко това в бъдеще ще бъде признато и така ще мислят всички. А засега го признават само тези, които повярват в това и навреме купят на себе си и на близките си здраве. Останалите утре задължително ще се разболеят. Отидете в някой болница - пълно е с хора, които довчера са били напълно здрави. Това вече не е фантастика - това е нашия живот. Това, което твърдя, е информация от Небесата, получена на сън и тя е истина! Същността на тази панацея се състои в изравняването на нервните влакна в седалищния нерв и редом с него и след това изчезва остеохондрозата. Изчезват сколиозата, скифозата, гърбицата на шията и левия крак става веднага по-дълъг. С времето остеохондрозата изчезва, дисковете стават като пружинки, разстоянието между прешлените се разширява, притисканите нервни влакна, излизащи от гръбначния мозък, се освобождават. Храненето на органите се възстановява и те оздравяват.
Открита е истинската причина за всички заболявания на човека и методиката на богинята Панацея по нейното отстраняване. Смята се, че богинята Панацея е била «Всеизцеляваща», или, че това е лекарство против всички болести. Тази глупост е записана във всички речници и всички я повтарят. В действителност тя никога никого не е лекувала и не е изцелявала. Тя е отстранявала първопричината за болестите след раждането. Тази информация е фиксирана. (Свидетелство за авторско право на Рукас Г.И., серия ПА № 4978 от 20.11.2001 г. Украйна.). Тази методика премахва притиснатите нервни влакна. Няма да има исхемия и атрофиране, гладуване на клетките на органите и частите на тялото поради недостигане на хранителни вещества до тях, няма да има заболявания, даже кариес на зъбите. Тази капсула причинява болки в крака поради гладуване на клетките и спазми през нощта. Всички с по-къс ляв крак са поразени от сколиоза, прегърбване от скифоза и имат остеохондроза. Тези състояния са прав път към смъртта. Средно за един преживян ден човек губи 15 дни, за 1 година - губи 15 години. Средната възраст на можете в Украйна е 57, в Русия - 52 години, а могат да живеят по 100 и повече години, при това без да боледуват и стареят.
В периода на растежа на децата тази капсула води до сколиоза и счупване на костите на таза, възниква дитрофия (недоразвитие) на частите и органите на тялото. Най-често стените на лявата камера на сърцето, десния яйчник при момичетата и десния дял на простатата при момчетата. Възникват всякакви инфекциозни и неинфекциозни заболявания. След манипулацията заболявания не се появяват, а вече възникналите - изчезват.
При всяко здраво родено дете органите имат седем нива на устойчивост - с времето те изчезват. След изчезването на пет от тези нива, човекът вече не е здрав. След шестото възниква болка, при което седмото крещи „иди на лекар, помогни ми, не мога да си изпълня функциите. /При практикуването на тежки видове спорт това изчезване на нивата става още пе-бързо.
И така, появява се болка, отивате на лекар, а той не знае причината, затова не може да я премахне, а и не това се иска от него. Той трябва да ви „лекува”. Той открива кой орган ви боли и ви дава допинг, за да може това седмо ниво да работи и за себе си и за останалите шест, които вече ги няма. Шестте вече разрушили се нива лекарят не възстановява. В резултат органът, работещ в усилен режим, трябва да се отстрани. Така действа заложената Програма. Тя е като лъжичка катран в меда. Главната задача на лекаря след началото на лечението е да предложи по-добро допинг-лекарство и да не пропусне момента, когато органът трябва да се отстрани, иначе трябва да пише смъртен акт.
Аз твърдя, че да се лекува заболяването без да се отстрани причината за него, е неправилно. В бъдеще вие ще се съгласите с мен. Необходимо е да се лекувате с панацеята, иначе всичко е напразно. Органите ви ще бъдат отстранени. Всяко отстраняване на орган е заявление на медицината, че е неспособна да обезпечи гарантирано здраве и дълголетие на човека. Лекарите искат да излекуват всички, но - уви! Те не са виновни за това, че тяхната теория за заболяванията е невярна. Теорията и практиката на медицината трябва спешно да се изменят. В атласа по анатомия трябва да се внесат изменения и да се отбележи мястото, на което се намира „капсулата на адвокат Рукас” в седалищния нерв. В тълковните речници да се определи правилно понятието „панацея”, като се посочи, че това е отстраняването на първопричината на заболяванията на човека по методиката на богинята Панацея. Трябва да се признае съществуването на нова професия - „панацея - отстраняване на първопричината на всички заболявания на човека”. При прочитането на тази информация очаквайте мисъл от типа „Отиди при него!”
Има две форми на наказание на човека - лишаване от свобода и отнемане на парите - при заболяване това става едновременно. Имайте предвид, че да се занимавате със спорт без да сте премахнали тази капсула не трябва - иначе ще имате проблеми. Опитайте се да се възползвате от дадения ви чрез мен дар. Радикулитът изчезва веднъж завинаги. По-голямо благо от това да си здрав на Земята няма. До 32 години се обезпечава гаранция за самовъзстновяване на ограните на човека и частите на тялото. След 32 години се дава шанс, но с много високо ниво. Без тази манипулация шанс никой няма. Обичайте себе и своите близки - купете си здраве. Дайте на тялото си шанс. Повярвайте ми, допуснете, че знам и мога нещо повече от другите.
Способен съм да виждам притиснатите нервни влакна, състоянието на вътрешните органи, да премахвам от астралното тяло енергийните мислени блокове с отрицателни програми, владея методиката на богинята Панацея. Григорий Рукас, Полтава, +380501440365 ( 0532 651006) rukasplt@mail.ru www.rukas.at.ua
Всички открития на медицината са насочени към удължаване на преживяването на човека, но открития за обезпечаване на здраве медицината няма. Когато узнаете за това, вече няма да можете да го забравите. Когато заболеете, отново ще си го спомните, но тогава може да е късно. Живейте правилно, не нарушавайте Законте на живота и ще имате право на здраве и правото дадено от Небесата да стигнете до мен или до такъв като мен. Може да сте много богати и да имате всичко, но без всичко измислено от човечеството спокойно можете да минете - само без здраве животът е невъзможен. Най-съвършената форма на робство е болестта! От него е възможно само своевременно да се откупите. Побързайте. Спасете се! Избор нямате!
12.03.1999 – 18.02.2012г.
Академик УАН Григорий Рукас
http://rukas.at.ua/

ВСЯКА БОЛЕСТ СИ ИМА ПРИЧИНА...ВИЖТЕ КАКВА Е И КАК СЕ ЛЕКУВА.. ВИТАМИНИТЕ И ОПЛАКВАНИЯТА /СИМПТОМИТЕ/ ПРИ ТЕХНИЯ НЕДОСТИГ В ОРГАНИЗМА...

ВСЯКА БОЛЕСТ СИ ИМА ПРИЧИНА...ВИЖТЕ КАКВА Е И КАК СЕ ЛЕКУВА..
ВИТАМИНИТЕ И ОПЛАКВАНИЯТА /СИМПТОМИТЕ/ ПРИ ТЕХНИЯ НЕДОСТИГ В ОРГАНИЗМА...
.
СИМПТОМИ ПРИ НЕДОСТИГ
по д-р Уолък
автор на статията „Мъртвите лекари не лъжат”

Недостиг на витамините:
B -E -F -I -N -P -VA -VB1 -VB2 -VB5 -VB6 -VB12 -VC -VD -VE - VK

Биотин
Симптоми при недостиг
* Алопеция
* Анемия
* Анорексия и гадене
* Депресия
* Умора
* Хиперхолестеромия
* Хипергликемия (диабет)
* Безсъние
* Мускулни болки и слабост
* Суха, сивкава кожа
* Блед гладък език

Есенциални мастни киселини
Симптоми при недостиг
* Акне
* Алопеция (косопад)
* Артрит
* Атрофия на ендокринните жлези
* Диария
* Суха чуплива коса
* Екзема
* Ендокринна дисфункция
* Мастна дегенерация на черния дроб
* Камъни в жлъчката
* Забавяне на растежа
* Имунологична дисфункция
* Нарушено заздравяване на рани
* Безплодие
* Бъбречна дисфункция
* Положителен тест на потта (кистозна фиброза, анорексия невроза и т.н.)
* Ксероза
Фолиева киселина
Симптоми при недостиг
* Анемия (мегалобластна)
* Анорексия
* Апатия
* Вродени дефекта (спина бифида, hydroeccephalaocoels)
* Стомашно-чревни смущения / диария
* Диспепсия
* Географски език
* Забавяне на растежа
* Главоболия
* Безсъние
* Загуба на паметта
* Параноя
* Витилиго
* Слабост

Инозитол
Симптоми при недостиг
* Алопеция
* Запек
* Екзема
* Хиперхолестеролемия
Ниацин
Симптоми при недостиг
* Анорексия и гадене
* Гангрена язви
* Обърканост
* Депресия
* Дерматит (локализирано люспест)
* Тъмно пигментиран дерматит
* Диария
* Диспепсия
* Прекомерен плач, емоционални проблеми
* Умора
* Халитоза (лош дъх)
* Главоболия
* Безсъние
* Раздразнителност
* Болки в крайниците
* Загуба на паметта
* Мускулна слабост
* Кожни обриви / екзема

Пара аминобензоена киселина
Симптоми при недостиг
* Запек
* Депресия / главоболие / раздразнителност
* Умора
* Стомашно-чревни смущения
* Прошарена коса

Витамин А
Симптоми при недостиг
* Акне
* Загуба на обоняние
* Родилни дефекти
* Суха коса / алопеция
* Умора
* Забавяне на растежа
* Хиперкератоза
* Инфекции
* Безплодие
* Безсъние
* Нощна слепота
* Загуба на тегло
* Ксероза

Витамин В-1 (тиамин)
Симптоми при недостиг
* Анорексия
* Атрофия на мозъка (сенилност)
* Обърканост
* Запек
* Нарушена координация
* Депресия
* Диспнея (затруднено дишане)
* Стомашно-чревни смущения
* Отоци
* Умора
* Раздразнителност
* Загуба на паметта
* Мускулна атрофия
* Нервност
* Изтръпване на ръцете и краката
* Свръхчувствителност спрямо болка
* Сърцебиене
* Сонофобия (чувствителност към звук)
* Немощ
Витамин B-2 (Рибофлавин)
Симптоми при недостиг
* Алопеция (косопад)
* Замъглено виждане
* Катаракта
* Хейлоза
* Депресия
* Дерматит (изсушаване, мазна, лющеща се)
* Замайване
* Очи (сърбеж, парене, зачервяване)
* Географски език
* Забавяне на растежа
* Атрофия и фиброза на панкреаса
* Фотофобия
Витамин В-5 (Пантотенова киселина)
Симптоми при недостиг
* Болки в корема
* Алопеция (косопад)
* Парене в краката
* Нарушена координация
* Депресия
* Екзема
* Отпадналост / умора
* Хипотензия
* Инфекции
* Безсъние
* Мускулни спазми
* Гадене и повръщане
* Нервност
* Тахикардия
* Слабост
Витамин В-6 (Пиридоксин)
Симптоми при недостиг
* Акне
* Алопеция (косопад)
* Анемия
* Анорексия и гадене
* Артрит
* Хейлоза
* Конюнктивит
* Депресия
* Замайване
* Мазно лице
* Умора
* Географски език
* Нарушена заздравяване на раните
* Раздразнителност
* Нервност
* Неврологични симптоми
* Припадъци
* Стоматит
* Забавен растеж
* Слабост
Витамин В-12
Симптоми при недостиг
* Ахлорхидрия
* Анемия
* Родилни дефекти
* Запек
* Депресия
* Замайване
* Диспнея (затруднено дишане)
* Умора
* Стомашно-чревни смущения
* Географски език
* Главоболие
* Раздразнителност
* Подтиснатост
* Скованост
* Сърцебиене
* Психоза
* Дегенерация на гръбначния мозък
Витамин С
Симптоми при недостиг
* Кървене на венците / хлабави венците
* Депресия / неразположение / умора
* Лесно кръвонасядане
* Нарушено заздравяване на раните
* Раздразнителност
* Болки в ставите
Витамин D
Симптоми при недостиг
* Изгарянето в устата и гърлото
* Диария
* Безсъние
* Късогледство
* Нервност
* Остеомалация
* Рахит
Витамин E
Симптоми при недостиг
* Алопеция (косопад)
* Арефлексия
* Дерматит
* Нарушения на походката
* Безплодие
* Малабсорбция
* Мускулна дистрофия
* Офталмоплегия
* Проприоцепция - проблеми
* Крехкост на червените кръвни телца
* Дисфункция на усещането за вибрации
Витамин К
Симптоми при недостиг
* Влошено време на съсирване
* Остеопороза
МИНЕРАЛ-
Сребро
БАКТЕРИИ/ГЪБИЧКИ/ВИРУСИ
инфекции
Натрий
БАКТЕРИИ/ГЪБИЧКИ/ВИРУСИ
Убива над 650 болестотворни организми
Сребро
БАКТЕРИИ/ГЪБИЧКИ/ВИРУСИ
Анти-гъбично
Сребро
БАКТЕРИИ/ГЪБИЧКИ/ВИРУСИ
Анти-вирусно
Сребро
БАКТЕРИИ/ГЪБИЧКИ/ВИРУСИ
Анти-вирусно-гъбично-бактериално
Само външно - Масло от чаено дърво
БЕБЕ
Повишена смъртност
Ванадий
БЕБЕ
Ниско тегло при раждане
Селен
БЕБЕ
SIDS (синдром на внезапната детска смърт)
Магнезий
БЕЛИ ДРОБОВЕ
Астма
Магнезий
БЕЛИ ДРОБОВЕ
Астма
Манган
БЕЛИ ДРОБОВЕ
Кистозна фиброза
Селен
БЕЛИ ДРОБОВЕ
Респираторни заболявания
Мед
БЕЛИ ДРОБОВЕ
Респираторен дистрес
Калий
БЕЛИ ДРОБОВЕ
Диспнея (скъсяване на дишането)
Фосфор
БЪБРЕЦИ
Камъни в бъбреците
Калций
БЪБРЕЦИ
Дисфункция на бъбреците
EFA- Omega 3 - EPA/DHA
БЪБРЕЦИ
Протеин в урината (излишък на серумни протеини в урината)
Калий
ГЛАВА
Мозъчни дефекти
Цинк
ГЛАВА
Церебрална парализа и хипоплазия (неспособност за формиране на малкия мозък)
Мед
ГЛАВА
Изолирани увреждания на паметта
Калций
ГЛАВА
Изолирани увреждания на паметта
Калий
ГЛАВА
Замаяност
Желязо
ГЛАВА
Замаяност
Манган
ГЛАВА
Замаяност
Натрий
ГЛАВА
Главоболия
Желязо
ГЛАВА
Главоболия
Натрий
ГЛАВА
Пристъпиs
Магнезий
ГЛАВА
Пристъпи
Натрий
ГЛАВА
Менструални мигрени
Магнезий
ГЛАВА
Подпухнало лице
Йод
ГЛАВА
Виене на свят (замаяност)
Магнезий
ГЛАВА
Главоболие
Фолиева киселина
ГЛАВА
Синдром на дефицит на вниманието
Литий
ГЛАВА
Синдром на дефицит на вниманието/ Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност
Хром
ГЛАВА
болест на Алцхаймер (свързана с висока консумация на растително масло)
Селен
ГЛАВА
Тревожност
Хром
ГЛАВА
Тревожност
Магнезий
ГЛАВА
Тревожност
Фосфор
ГЛАВА
Апатия
Цинк
ГЛАВА
Опасения
Фосфор
ГЛАВА
Обърканост
Желязо
ГЛАВА
Обърканост
Магнезий
ГЛАВА
Обърканост
Натрий
ГЛАВА
Криминално или яростно поведение, сляпа ярост, експлозивни избухвания
Мед
ГЛАВА
Прекомерен неконтролируем плач
Натрий
ГЛАВА
Заблуди
Калций
ГЛАВА
Депресия
Калций
ГЛАВА
Депресия
Мед
ГЛАВА
Депресия
Йод
ГЛАВА
Депресия
Желязо
ГЛАВА
Депресия
Lithium
ГЛАВА
Депресия
Магнезий
ГЛАВА
Депресия
Калий
ГЛАВА
Депресия
Натрий
ГЛАВА
Депресия
Цинк
ГЛАВА
Депресия/Маниакална Депресия
Хром
ГЛАВА
Побеснявания по Dr. Jekyll/Mr. Hyde
Хром
ГЛАВА
Халюцинации
Натрий
ГЛАВА
Хиперактивност
Калций
ГЛАВА
Хиперактивност
Хром
ГЛАВА
Хиперактивност /синофобия
Магнезий
ГЛАВА
Илюзии
Натрий
ГЛАВА
Неспособност за съсредоточаване
Йод
ГЛАВА
Раздразнителност
Калций
ГЛАВА
Раздразнителност
Йод
ГЛАВА
Раздразнителност
Желязо
ГЛАВА
Раздразнителност
Магнезий
ГЛАВА
Раздразнителност
Фосфор
ГЛАВА
Раздразнителност
Цинк
ГЛАВА
Неспособности за учене
Мед
ГЛАВА
Неспособност за учене
Хром
ГЛАВА
Недостиг на Литий подсилен от висока консумация на захар
Литий
ГЛАВА
Маниакална Депресия
Литий
ГЛАВА
Дефицит в паметта
Желязо
ГЛАВА
Загуба на паметта
Натрий
ГЛАВА
Загуба на паметта
Цинк
ГЛАВА
Ментална апатия
Калий
ГЛАВА
Нервозност
Калций
ГЛАВА
Нервозност
Йод
ГЛАВА
Нервозност
Калий
ГЛАВА
Нервозност / невромускулно раздразнение
Магнезий
ГЛАВА
Невромускулна раздразнителност
Калций
ГЛАВА
Невромускулни проблеми
Магнезий
ГЛАВА
Паник атаки
Калций
ГЛАВА
Параноя
Цинк
ГЛАВА
Слаба памет
Йод
ГЛАВА
Ярост и пристъпи
Литий
ГЛАВА
Анорексия
Фолиева киселина
ГЛАВА
Анорексия и гадене
Биотин
ГЛАВА
Апатия
Фолиева киселина
ГЛАВА
Депресия
Биотин
ГЛАВА
Загуба на паметта
Фолиева киселина
ГЛАВА
Параноя
Фолиева киселина
ГЛАВА - МИРИЗМА
Загуба на чувство за миризми
Цинк
ГЛАВА - НОС
MRSA Метицилин-резистентен златист стафилокок
Масло от чаено дърво (в ноздрите)
ГЛАВА - НОС
Гъбички/бактерии
Масло от чаено дърво или Сребро (в ноздрите)
ГЛАВА - НОС
Конгестия
Сребро (в ноздрите)
ГЛАВА - СЛУХ
Загуба на слух
Манган
ГЛАВА - СЛУХ
Загуба на слух
Самарий
ГЛАВА - СЛУХ - УШЕН ВОСЪК
Блокиран слух
Водороден прекис (прилага се външно в ухото )
ГЛАВА - УШИ
Тинитус
Манган
ГЛАВА - УШИ
Инфекция
Сребро
ГЛАВА - ЦИРКУЛАЦИЯ
Аневризма/церебрално кръвотечение
Мед
ДЕФЕКТИ ПРИ РАЖДАНЕТО
Цепната устна и разцепено небце
Цинк
ДЕФЕКТИ ПРИ РАЖДАНЕТО
Изкривени крайници
Цинк
ДЕФЕКТИ ПРИ РАЖДАНЕТО
Синдром на Даун
Цинк
ДЕФЕКТИ ПРИ РАЖДАНЕТО
Дефекти в сърцето и дробовете
Цинк
ДЕФЕКТИ ПРИ РАЖДАНЕТО
Висока смъртност на бебета
Селен
ДЕФЕКТИ ПРИ РАЖДАНЕТО
Висока смъртност на бебета
Цинк
ДЕФЕКТИ ПРИ РАЖДАНЕТО
Висока смъртност на новородени
Никел
ДЕФЕКТИ ПРИ РАЖДАНЕТО
Смърт на плода или спонтанни помятания
Манган
ДЕФЕКТИ ПРИ РАЖДАНЕТО
Синдром на внезапната детска смърт
Селен
ДЕФЕКТИ ПРИ РАЖДАНЕТО
Урогенитални дефекти
Цинк
ДЕФЕКТИ ПРИ РАЖДАНЕТО
Ципести пръсти
Цинк
ДЕФЕКТИ ПРИ РАЖДАНЕТО
Дефекти при раждането (спина бифида, hydroencephalocoele)
Фолиева киселина
ДЕФЕКТИ ПРИ РАЖДАНЕТО
Дефекти при раждането
Магнезий
ДЕФЕКТИ ПРИ РАЖДАНЕТО
Дефекти при раждането
Цинк
ДЕФЕКТИ ПРИ РАЖДАНЕТО
Сколиоза(гръбначни извивки)
Селен
ДЕФЕКТИ ПРИ РАЖДАНЕТО
Спина бифида
Цинк
ДЕФЕКТИ ПРИ РАЖДАНЕТО
Малки или липсващи очи
Цинк
ДЪЛГОЛЕТИЕ
Скъсена продължителност на живота
Литий
ЕНЕРГИЯ
Летаргия
Натрий
ЕНЕРГИЯ
Летаргия
Цинк
ЕНЕРГИЯ
Липса на жизненост и умора
Желязо
ЕНЕРГИЯ
Ниско ниво на енергия
Германий
ЕНЕРГИЯ
Безпокойство
Магнезий
ЕНЕРГИЯ
Слабост, немощ
Фосфор
ЕНЕРГИЯ
Умора
Биотин
ЕНЕРГИЯ
Умора
Фолиева киселина
ЕНЕРГИЯ
Слабост, немощ
Фолиева киселина
ЖЛЕЗИ
Атрофия на ендокринните жлези
EFA- Omega 3 - EPA/DHA
ЖЛЕЗИ
Ендокринна дисфункция
EFA- Omega 3 - EPA/DHA
ЖЛЕЗИ
Хипо или хипер щитовидна жлеза
Мед
ЖЛЕЗИ
Хипотироидизъм
Йод
ЖЛЕЗИ
Нужен за функционирането на щитовидната жлеза (Тироксин е хормона на щитовидната жлеза)
Йод
ЖЛЕЗИ
Прекомерно активна щитовидна жлеза
Йод
ЖЛЕЗИ
Правилна ендокринна функция
Бор
ЖЛЕЗИ
Понижена активност на щитовидната жлеза
Йод
ЖЛЕЗИ
Гуша (подуване на гърлото)
Йод
ЖЛЕЗИ
Болест на Кавазаки
Мед
ИМУННА СИСТЕМА
Укрепва имунната система (убиец на клетки, интерферон, макро фаги и T - супресорни клетки)
Германий
ИМУННА СИСТЕМА
Алергии
EFA - Omega 3 - EPA/DHA
ИМУННА СИСТЕМА
Имунна дисфункция
EFA - Omega 3 - EPA/DHA
ИМУННА СИСТЕМА
Намален имунитет
Селен
ИМУННА СИСТЕМА
Lupus (автоимунно заболяване)
Сяра
ИМУННА СИСТЕМА
Системен дезинфектант и укрепване на имунната система
Сребро
ИМУННА СИСТЕМА
Отслабва имунната функция
Цинк
КОЖА
Акне
EFA- Omega 3 - EPA/DHA
КОЖА
Акне
Калий
КОЖА
Акне
Цинк
КОЖА
Акродерматит ентеропатика ((около естествените отвори, и в крайниците) дерматит, алопеция (загуба на коса), и Диария)
Цинк
КОЖА
Възрастови петна или чернодробни петна
Селен
КОЖА
Дерматит
Никел
КОЖА
Дерматоза
Мед
КОЖА
Дерматоза
Натрий
КОЖА
Екзема
Калций
КОЖА
Екзема
Цинк
КОЖА
Екзема
EFA- Omega 3 - EPA/DHA
КОЖА
Лошо качество на кожата
Силициев двуокис
КОЖА
Позитивен тест на потта (кистозна фиброза, Анорексия нервоза,и т.н.c.)
EFA- Omega 3 - EPA/DHA
КОЖА
Суха, сивкава кожа
Биотин
КОЖА
Лоша телесна миризма (синдром на „миризлива обувка за тенис”)
Цинк
КОЖА
Парестезия (изтръпване, смъдене)
Калций
КОЖА
Парестезия (изтръпване, смъдене)
Фосфор
КОЖА
Птоза (отпуснати тъкани - очни клепачи, кожа, гърди, стомах, и т.н..)
Мед
КОЖА
Ксероза (суха кожа)
EFA- Omega 3 - EPA/DHA
КОЖА
Ксероза (суха кожа)
Калий
КОЖА
Ксероза (суха кожа)
Магнезий
КОЖА
Витилиго (бели петна)
Фолиева киселина
КОЖА - ПОТЕНЕ
Прекомерно потене
Йод
КОЖА - ТЕМПЕРАТУРА
Хипотермия
Магнезий
КОСА
„Ситно накъдряща се” коса
Цинк
КОСА
Алопеция
EFA- Omega 3 - EPA/DHA
КОСА
Алопеция (олисяване)
Мед
КОСА
Алопеция (олисяване)
Цинк
КОСА
Суха чуплива коса
Мед
КОСА
Суха чуплива коса
EFA- Omega 3 - EPA/DHA
КОСА
Суха чуплива коса
Силициев двуокис
КОСА
Суха кожа и коса
Йод
КОСА
Олисяване
Йод
КОСА
Алопеция аерата при мъжете
Самарий
КОСА
Груба/суха козина при животните
Никел
КОСА
Бяла или сива коса
Мед
КОСА
Алопеция (оплешивяване)
Биотин
КОСТИ/СТАВИ
Подпомага ефикасното усвояване на Калций и Магнезий
Бор
КОСТИ/СТАВИ
Артрит
Калций
КОСТИ/СТАВИ
Артрит
Магнезий (глицинат)
КОСТИ/СТАВИ
Артрит
EFA- Omega 3 - EPA/DHA
КОСТИ/СТАВИ
Артрит
Германий
КОСТИ/СТАВИ
Артрит (особено където участват растежни хрущяли)
Мед
КОСТИ/СТАВИ
Болки в гърба (сциатика, проблеми с дисковете)
Калций
КОСТИ/СТАВИ
Шипове
Калций
КОСТИ/СТАВИ
Калциеви отлагания
Калций
КОСТИ/СТАВИ
Дегенерация на хрущяла, лигаменти и сухожилия
Сяра
КОСТИ/СТАВИ
От съществено значение за метаболизма на костите
Бор
КОСТИ/СТАВИ
Чупливи кости
Желязо
КОСТИ/СТАВИ
Чупливи кости/Артрит
Мед
КОСТИ/СТАВИ
Увеличава със 100% колагена в растящите кости
Силициев двуокис
КОСТИ/СТАВИ
Остеофиброза (уголемяване на костите с белези в тъканта)
Калций
КОСТИ/СТАВИ
Остеомалация (неспособност за минерализиране на протеиновата костна матрица)
Калций
КОСТИ/СТАВИ
Остеопороза
Германий
КОСТИ/СТАВИ
Остеопороза (и Dowaagers Hump, спонтанни фрактури, кифоза)
Калций
КОСТИ/СТАВИ
Проблеми с влошено формиране на хрущяла
Манган
КОСТИ/СТАВИ
Намалява активното възпаление на ставите
Злато
КОСТИ/СТАВИ
Намалява загубата на калций от костите (Остеопороза)
Бор
КОСТИ/СТАВИ
Скъсани гръбначни дискове
Мед
КОСТИ/СТАВИ
Няколко колагенни болести
Сяра
КОСТИ/СТАВИ
Скъсени дълги кости
Манган
КОСТИ/СТАВИ
Болки в костите
Фосфор
КОСТИ/СТАВИ
Хондродистрофия (слаб хрущял)
Манган
КОСТИ/СТАВИ
Хондромалация (Коляно на бегач)
Манган
КОСТИ/СТАВИ
отоза ("lipping" на епифизарната пластинка)
Мед
КОСТИ/СТАВИ
Рахит (омекване на костите)
Калций
КРЪВ
Помага при усвояването на кислорода
Германий
КРЪВ
Анемия
Кобалт
КРЪВ
Анемия
Желязо
КРЪВ
Анемия
Цинк
КРЪВ
Анемия (при вегани и потребители на много млечни продукти)
Мед
КРЪВ
Анемия (нисък хематокрит)
Никел
КРЪВ
Анемия (чупливост на червените кръвни телца)
Селен
КРЪВ
Хемоглобин (носител на кислород в червените кръвни телца)
Желязо
КРЪВ
Сърповидно-клетъчна анемия
Селен
КРЪВ
Сърповидно клетъчна анемия
Сяра
КРЪВ
Анемия
Биотин
КРЪВ
Анемия (мегалобластна)
Фолиева киселина
КРЪВ
Коагулация
EFA - Omega 3 - EPA/DHA
КРЪВНА ЗАХАР
Помага за оксидирането и транспорта на глюкозата (кръвна захар)
Ванадий
КРЪВНА ЗАХАР
Диабет
Ванадий
КРЪВНА ЗАХАР
Диабет
Хром (Ванадий също)
КРЪВНА ЗАХАР
Повишава ефективността на инсулина (помага при проблеми с кръвната захар)
Ванадий
КРЪВНА ЗАХАР
Непоносимост към глюкоза
Калий
КРЪВНА ЗАХАР
Ниска кръвна захар
Манган
КРЪВНА ЗАХАР
Ниска кръвна захар
Ванадий
КРЪВНА ЗАХАР
Ниска кръвна захар
Хром (Ванадий и Мед)
КРЪВНА ЗАХАР
Включена във функциите та хемоглобина, инсулиновия хормон, адреналните хормони, ензимите и антителата
Сяра
КРЪВНА ЗАХАР
Преддиабет
Хром (Ванадий също)
КРЪВНА ЗАХАР
Намалена поносимост към глюкоза (ниска кръвна захар)
Мед
КРЪВНА ЗАХАР
Хипергликемия (Диабет)
Биотин
КРЪВНО НАЛЯГАНЕ
Високо кръвно налягане
Калций
КРЪВНО НАЛЯГАНЕ
Високо кръвно налягане
Калций
КРЪВНО НАЛЯГАНЕ
Ниско кръвно налягане
Магнезий
КРЪВНО НАЛЯГАНЕ
Ниско кръвно налягане
Калий
КРЪВНО НАЛЯГАНЕ
Ниско кръвно налягане
Натрий
МУСКУЛИ
Конвулсии
Манган
МУСКУЛИ
Хиперрефлексия
Калий
МУСКУЛИ
Мултипленна склероза
Селен
МУСКУЛИ
Мускулни болки
Йод
МУСКУЛИ
Мускулни крампи
Йод
МУСКУЛИ
Мускулни крампи/спазми/потрепвания
Калций
МУСКУЛИ
Мускулни болки /тремори /слабост
Магнезий
МУСКУЛИ
Мускулна терапия
Манган
МУСКУЛИ
Мускулна слабост
Йод
МУСКУЛИ
Мускулна дистрофия
Селен
МУСКУЛИ
Вкус
Калий
МУСКУЛИ
Вкус
Натрий
МУСКУЛИ
Миалгия
Селен
МУСКУЛИ
Тремори
Магнезий
МУСКУЛИ
Треперене
Фосфор
МУСКУЛИ
Мускулна болка
Биотин
МУСКУЛИ
Мускулна слабост
Биотин
МУСКУЛИ
Паралич на Бел
Калций
МУСКУЛИ
Тетания ниско съдържание на калций в кръвта)
Калций
МУСКУЛИ
Тетания - конвулсии
Магнезий
МУСКУЛИ
Синдром на неспокойния крак (RLS)
Желязо и Магнезий
НЕРВНА СИСТЕМА
Атаксия (неврологичен контрол на мускулите/крайниците)
Манган
НЕРВНА СИСТЕМА
Атаксия (неврологичен контрол на мускулите/крайниците)
Натрий
НЕРВНА СИСТЕМА
ALS (Болест на Lou Gehrig)
Селен
НЕРВНА СИСТЕМА
Високо ефективен инициатор на електрически импулси
Германий
НЕРВНА СИСТЕМА
Вкочаненост
Фосфор
НЕРВНА СИСТЕМА
Периферна невропатия
Хром
НЕРВНА СИСТЕМА
Болест на Паркинсон (асоциирана с отравяне с олово)
Селен
НОКТИ НА ПРЪСТИТЕ НА РЪЦЕТЕ
Чупливи нокти на ръцете
Калций
НОКТИ НА ПРЪСТИТЕ НА РЪЦЕТЕ
Чупливи нокти на ръцете
Силициев двуокис
НОКТИ НА ПРЪСТИТЕ НА РЪЦЕТЕ
Чупливи нокти
Йод
НОКТИ НА ПРЪСТИТЕ НА РЪЦЕТЕ
Чупливи нокти
Желязо
НОКТИ НА ПРЪСТИТЕ НА РЪЦЕТЕ
Чупливи нокти
Цинк
НОКТИ НА ПРЪСТИТЕ НА РЪЦЕТЕ
Бели петна по ноктите
Цинк
ОБЩИ
Недостигът може да има връзка с хронична умора
Лантан
ОБЩИ
Измършавяване, равнодушен, недохранен вид, бледи слузести мембрани
Кобалт
ОБЩИ
Непоносимост към топлина
Йод
ОБЩИ
Безсъние
Калций
ОБЩИ
Безсъние
Йод
ОБЩИ
Безсъние
Магнезий
ОБЩИ
Безсъние
Калий
ОБЩИ
Ниска базова телесна температура (измерена при събуждане)
Йод
ОБЩИ
Отрицателен азотен баланс (тегло без мазнини / загуба на протеини)
Хром
ОБЩИ
Слаба абсорбция на Цинк
Никел
ОБЩИ
Стронцият може да замени Калция в много организми, включително човека
Стронций
ОБЩИ
Подтиска възпаленияата и подпомага лечението
Сребро
ОБЩИ
Безсъние
Биотин
ОБЩИ
Безсъние
Фолиева киселина
ОБЩИ
Непоносимост към студ
Йод
ОБЩИ
Медта е необходимаза усвояване на Йода
Йод
ОБЩИ
Етеричен микроелемент
Стронций
ОТОЦИ
Едема (Подутини)
Калий
ОЧИ
Изпъкнали очи
Йод
ОЧИ
Катаракти
Селен
ОЧИ
Плуващи петна в очите
Фосфор
ОЧИ
Очни инфекции
СРЕБРО
ОЧИ
Слабо зрение
Лутеин
ПАНКРЕАС
Синдром на Swachman
Мед
ПАРАЗИТИ
Ефективен против метили в кръвта
Антимон
ПИКОЧЕН МЕХУР
камъни в жлъчката
EFA- Omega 3 - EPA/DHA
РАК
Анти ракови свойства
Ванадий
РАК
Рак
Германий
РАК
Рак (свързан с приема на големи количества растително) (Убиец номер 2)
Селен
РАК
Помага при рак; Цезият навлиза в раковата клетка и алкализира
Цезий
РАК
Способност за превенция на рака
Самарий
РАК
Риск от рак
Селен
РАК
СПИН (AIDS)
Селен
РАК
Злокачествено втвърдяване на меките тъкани
Магнезий
РАНИ
бавно зарастване на рани
EFA- Omega 3 - EPA/DHA
РАНИ
бавно зарастване на рани
Цинк
РАСТЕЖ
Късен пубертет
Никел
РАСТЕЖ
Основна част от витамин B 12 (Растеж и функция на нервната система)
Кобалт
РАСТЕЖ
Проблеми с растежа
Магнезий
РАСТЕЖ
Забавяне в растежа
EFA- Omega 3 - EPA/DHA
РАСТЕЖ
Забавяне в растежа
Желязо
РАСТЕЖ
Забавяне в растежа
Калий
РАСТЕЖ
Забавяне в растежа
Селен
РАСТЕЖ
Слаб растеж
Никел
РАСТЕЖ
Слаб растеж и недохранване
Самарий
РАСТЕЖ
Слаб растеж (нисък ръст)
Цинк
РАСТЕЖ
Намален темп на растежа
Lithium
РАСТЕЖ
Забавен растеж
Калций
РАСТЕЖ
Забавени темпове на растежа
Манган
РАСТЕЖ
Забавен растеж/кратък живот
Хром
РАСТЕЖ
Бавен растеж
Ванадий
РАСТЕЖ
Забавяне на растежа
Фолиева киселина
РЪЦЕ
Тремор на ръцете
Йод
РЪЦЕ
Синдром на повтарящо се движение (като Дисфункция на темпоромандибуларната става, Карпален тунелен синдром)
Манган
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Уголемена простата
Цинк
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Тежки периоди или под 28-дневни цикли
Йод
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Импотентност
Цинк
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Безплодие
EFA- Omega 3 - EPA/DHA
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Безплодие
Lithium
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Безплодие
Селен
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Безплодие
Ванадий
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Безплодие
Цинк
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Безплодие (неспособност за овулиране ири атрофия на тестисите)
Манган
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Безплодие и нисък брой сперматозоиди
Хром
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Светли периоди или по-дълги от 28 дневни цикли
Йод
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Загуба на сексуално желание
Манган
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Понижено сексуално влечение
Йод
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
PMS
Калций
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Горещи вълни
Калций и Бор
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Менопауза
Калций (комплекта PIG PAK)
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Липса на репродуктивност
Литий
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Сексуална незрялост (оставане н пубертетно състояние)
Цинк
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Понижена и или слаба функция на яйчниците и тестисите
Цинк
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Стерилитет
Цинк
СЕКСУАЛНА СИСТЕМА
Стерилитет при мъжете
Селен
СИЛНО ЖЕЛАНИЕ ЗА
Ядене на кал (пайк - извратен вкус)
Желязо
СИЛНО ЖЕЛАНИЕ ЗА
Ядене на лед ((пайк - извратен вкус)
Желязо
СИЛНО ЖЕЛАНИЕ ЗА
Извратен вкус
Фосфор
СИЛНО ЖЕЛАНИЕ ЗА
Извратен вкус (ядене на коса, вълна и др..)
Цинк
СИЛНО ЖЕЛАНИЕ ЗА
Извратен вкус (ядене на оловна боя)
Калций
СЪРЦЕ
Сърцебиене
Магнезиев Глицинат
СЪРЦЕ
Аритмия
Калий
СЪРЦЕ
Кардиоваскуларна болест
Селен
СЪРЦЕ
Кардиоваскуларна болест
Ванадий
СЪРЦЕ
Заболяване на коронарните кръвоносни съдове
Хром
СЪРЦЕ
Сърцебиене
Желязо
СЪРЦЕ
Сърцебиене (неправилни сърдечни удари)
Селен
СЪРЦЕ
Повишава ефективността на контракцията на сърдечния мускул
Ванадий
СЪРЦЕ
Болестна Keshan (миокардиална фиброза)
Селен
СЪРЦЕ
Сърцебиене
Калций
СЪРЦЕ
Сърцебиене
Калий
СЪРЦЕ
Слабо усвояване на калция и проблеми с артериалната стена
Силициев двуокис
СЪРЦЕ
Ускорен пулс
Йод
СЪРЦЕ
Тахикардия (ускорено биене на сърцето)
Калий
СЪРЦЕ
Тахикардия / сърцебиене
Магнезий
СЪРЦЕ
Промени в ECG (aka - EKG)
Калий
УМОРА
Умора
Хром
УМОРА
Умора
Мед
УМОРА
Умора
Йод
УМОРА
Умора
Желязо
УМОРА
Умора
Фосфор
УМОРА
Умора
Калий
УМОРА
Умора
Селен
УМОРА
Умора
Натрий
УМОРА
Умора
Цинк
УСТА - ВЕНЦИ
Периодонтална болест - отдръпване на венците (остеопороза на лицевите кости и костите на челюстта)
Калций
УСТА - ВКУС
Загуба на вкуса
Натрий
УСТА - ВКУС
Хипогеузия (загуба на чувство за вкус)
Цинк
УСТА - ГЪРЛО
Дисфагия (трудно поглъщане)
Желязо
УСТА - ЕЗИК
Разранен език
Желязо
УСТА - ЕЗИК
Географски език
Фолиева киселина
УСТА - ЕЗИК
Блед равен език
Биотин
УСТА - ЖАЖДА
Полидипсия (неестествена жажда)
Калий
УСТА - ЗЪБИ
Загниване на зъбите
Калций
УСТА - СЛИЗЕСТАТА ОБВИВКА
Ангулярен стоматит (възпаляване на слизестата обвивка на устата, бузите, венците, езика, устните, гърлото )
Желязо
УСТА - ХРАНЕНЕ
Анорексия
Кобалт
УСТА - ХРАНЕНЕ
Анорексия
Желязо
УСТА - ХРАНЕНЕ
Анорексия
Магнезий
УСТА - ХРАНЕНЕ
Анорексия
Фосфор
УСТА - ХРАНЕНЕ
Анорексия
Натрий
УСТА - ХРАНЕНЕ
Анорексия и или Булимия
Цинк
ХОЛЕСТЕРОЛ
Холестеролна плака на аортата
Хром
ХОЛЕСТЕРОЛ
Намалява производството на холестерол
Ванадий
ХОЛЕСТЕРОЛ
Повишен холестерол в кръвта
Хром
ХОЛЕСТЕРОЛ
Повишен холестерол в кръвта
Йод
ХОЛЕСТЕРОЛ
Повече триглицериди в кръвта
Хром
ХОЛЕСТЕРОЛ
Повишен холестерол и триглицериди
Ванадий
ХОЛЕСТЕРОЛ
Много холестерол в кръвта
Мед
ХОЛЕСТЕРОЛ
Хиперхолистеролемия
Хром
ХОЛЕСТЕРОЛ
Хиперхолистеролемия
Мед
ХОЛЕСТЕРОЛ
Хиперхолистеролемия
Манган
ХОЛЕСТЕРОЛ
Хиперхолистеролемия
Калий
ХОЛЕСТЕРОЛ
Хиперхолистеролемия
Цинк
ХОЛЕСТЕРОЛ
Хиперхолистеролемия
Биотин
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Задържане на „сол”
Калий
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Абдоминални крампи
Натрий
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Високо протеиновите диети повишават нуждите от Калций
Калций
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
подтисната способност на черни ядроб за оксидиране
Никел
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Стомашно-чревни смущения
Желязо
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Хернии
Мед
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Хиатална херния и пъпна херния
Цинк
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Повишен апетит
Йод
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Малабсорбция
Цинк
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Повдигане и повръщане
Натрий
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Затлъстяване
Ванадий
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Атрофия на панкреаса
Манган
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Атрофия и фиброза на панкреаса
Селен
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Панкреатит
Селен
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Язви в резултат от липса на Бисмут и бактерията Хеликобактер пилори
Бисмут (ПептоБисмол)
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Качване на тегло
Йод
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Загуба на тегло
Йод
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Загуба на тегло
Фосфор
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Загуба на тегло
Натрий
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Стомашно-чревни смущения/Диария
Фолиева киселина
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ
Диспепсия (лошо храносмилане)
Фолиева киселина
ЦИРКУЛАЦИЯ
Калциране на малки артерии
Магнезий
ЦИРКУЛАЦИЯ
Вкочаненост на крайниците
Калций
ЦИРКУЛАЦИЯ
Варикозни вени
Мед
ЦИРКУЛАЦИЯ
Атеросклероза
Манган
ЦИРКУЛАЦИЯ
Аневризми (по издутините на стената)
Мед
ЧЕРВА
Запек
Йод
ЧЕРВА
Запек
Желязо
ЧЕРВА
Запек
Калий
ЧЕРВА
Диария - обострена
Магнезиев глицинат
ЧЕРВА
Диария - обострена
Калциев цитрат
ЧЕРВА
Диария
Мед
ЧЕРВА
Диария
алое вера от вътрешно листо
ЧЕРВА
Диария
EFA- Omega 3 - EPA/DHA
ЧЕРВА
Диария
Цинк
ЧЕРВА
Метеоризъм
Натрий
ЧЕРВА
Чести движения на червата
Йод
ЧЕРЕН ДРОБ
Мастна дегенерация на черния дроб
EFA- Omega 3 - EPA/DHA
ЧЕРЕН ДРОБ
Цироза на черния дроб
Селен
ЧЕРЕН ДРОБ
Цироза на черния дроб (Убиец № 9 в САЩ)
Мед

ФАЛШИВИЯ РАЙ.ТАБЛЕТКА ПРОТИВ БЕДНОСТ...

ФАЛШИВИЯ РАЙ.ТАБЛЕТКА ПРОТИВ БЕДНОСТ...

Само 3% от лекарствата в аптечната мрежа действително помагат на здравето - така твърди статистиката. Останалите 97% - или нищо не лекуват, или отстраняват само симптомите. Така беше до последно време. В началото на тази година в Интернет някой пусна в обръщение секретен доклад на голяма американска фармакологична компания - в него се говори за това, че при разработката на нови лекарства трябва внимателно да се следи за това: „количеството допълнителен компонент да не превишава разумните норми. Не трябва да се допуска талидомидовата трагедия”. Мрежата се взриви от негодувание - за пръв път се признаваше като факт, че в таблетките добавят някакво вещество, което НЕ влиза в лекарствената формула. Освен това излиза, че трагедията с 50 годишна давност, когато на света се появиха хиляди деца-мутанти, изобщо не е била случайност, а практиката за преднамереното отравяне на земята продължава.
Гледайте първата серия на проекта „Фалшивият рай” - „Фармацевтичният заговор”. Кой и какво добавя в таблетките покрай лекарствата.
Фармацевтичните войни са един от най-мощните елементи за намаляване на населението.
Защо ни ги продават без рецепта?
Ние правим всичко, за да може нашите деца да са добре.
Как съвременната медицина помага да отслабнем до смърт.
Кои лекарства не трябва да вземате в никакъв случай.
- Всичко ти се разваля, няма да родиш нито деца, нито...
Защо все по-често боледуваме от грип и кой скрива от нас истината за наркотиците в таблетките?
- В този продукт беше открито наркотично вещество...
Колко заработват производителите на вируса на грипа?
- Колкото повече хора боледуват, толкова по-голям е приходът на фармацевтичната мафия.
За пръв път по телевизията - четирите най-популярни схеми за медицинска заблуда. Цялата истина за най-големите заговори и машинации на световната фармацевтична мафия.
Таблетка против бедност
Гледайте първата серия на журналистическото разследване Фалшивият рай по канала на РЭН ТВ
Всичко започнало преди 50 години. На рафтовете на Великобритания, Европа и Америка пуснали нов препарат за бременни Талидомид - THALIDOMID (thalidomide) - успокоително, за което се твърдяло, че няма абсолютно никакви странични ефекти. Преаз 1961 година таблетките били признати за най-купуваното средство и веществото започнали да го добавят във всички останали лекарства - против мигрена, високо кръвно, даже в детските лекарства. А след известно време внезапно се разкрила истината - клинически изпитания на препарата не са провеждани, но вече било късно. По цял свят започнали да се раждат деца с ужасни генетически мутации.
Крейг Милворд на 54 години. Той живее в предградие на Лондон заедно със своята съпруга и две деца. Служи като пастор в местната баптистка църква. Неговият живот би могъл да се смята за идеален, ако не беше вродената пу патология.
- Главният проблем са моите ръце, а към 30-годишната ми възраст сърцето ми започна да боледува. Както и стомаха - просто постоянно ме боли.
Преди много години майка му разказвала на Крейг как станало всичко. Когато се родил, лекарите едва не припаднали - дете без ръце - това не се случва често. Посъветвали я да даде детето в детски дом, но тя решила да го задържи.
- Мама много силно ме поддържаше. Казваше ми, че съм момче, че трябва да бъда твърд и непоколебим като войник. Тя знаеше колко обичам да карам кола. Всеки ден ми казваше: „Като пораснеш, ще ти купим кола”.
Крейг бил един от първите малчугани, родили се в началото на 60-те години без горни крайници. Когато бройката подобни патологии възлязла на хиляди, лекарите най-после забили тревога. Не се наложило дълго да търсят причината. Абсолютно всички родилки с деца с отклонения били вземали талидомид.
- Лекарството ù предложил неин приятел - той бил лекар и казал, че това е най-новата разработка, която позволява на бременността да протича плавно, без усложнения.
Когато деца без ръце и крака започнали да се раждат из цялото кралство, към разследването се включила полицията и скоро се разкрили ужасяващи подробности. Създателите на лекарството пропуснали най-важния стадий - клиничните изпитания. когато на доброволци в течение на няколко години се появявали странични ефекти, тоест в същност, Крейг и останалите 12 хиляди инвалиди заедно с техните майки станали подопитни мишки.
- При някои от моите познати ситуацията е съвсем ужасна. Както виждате, аз поне съм с пълноценен ръст. На мен ми е провървяло. Те са гърбави, джуджета, те даже не успели да си създадат семейства поради тази патология.
Изглеждало, че талидомидовата трагедия трябвало да е достатъчна, за да може веднъж завинаги да се разбере: да се правят такива икономия от изследвания не бива. Но малцина знаят, че подобно на талидомида, на световния пазар днес са пуснати килотонове таблетки, които не са преминали клинични изпитания. И днес ние с вас, сме в ролята на подопитни мишки, а фармацевтичните гиганти следят как ни действат техните измислици.
Василий Власов (доктор на медицинските науки, президент на обществото на специалистите по доказателствена медицина):
- Лекарствата се разрешават за използване на основание силно ограничени изпитания - изпитанията са от такъв тип - да излекуваме 50 души и да им стане добре - на основание такъв тип опростени изпитания се разрешават лекарствата.
Всички ние сме пациенти и се боим от болестите. Искаме да живеем дълго и да не изпитваме чувство на болка, много се страхуваме да не умрем рано - именно на тези страхове е построен световния фармацевтичен пазар.
За пръв път по родната телевизия ние ще разкрием петте най-популярни заблуди. Не бъдете наивни - погледнете истината в очите.
ЗАБЛУДА №1 Противогрипните ваксини
Свински, птичи, кокоши, а миналата година въобще беше обявена пандемия - тоест заплаха от заразяване на цялото население на планетата. Хората масово изкупуваха всичко от аптеките. Фармацевтите получиха хипер-приходи, след което историята с пандемията тихо слезе до нулата. Тези, които викаха най-силно, обясниха това просто - отдаде се да се спаси земята благодарение на науката.
Антон Беляков (лекар-педиатър, обществен деятел).
- Въведоха в заблуждение потребителите със своите обещания.
Ежегодно от грип заболява 25% от населението на земята. Това е повече от милиард и половина човека. Десетки милиони попадат в болница, стотици хиляди умират от грип. Можете да си представите колко пари дават хората за всякакви лекарства против грип.
Алексей Егармин (съпредсседател на националния съюз за защита на правата на потребителите):
- Начело е поставено безчетно натъпкване на джобовете за сметка на тези хора, които се наричат население на територията. Разбира се, всичко това е опасно, то се явява проблем и национално бедствие.
Вгледайте се в това лице - тази жена се нарича Сузанна Клатен - днес нейното състояние се оценява на 8 милиарда долара. На нея принадлежи половината от най-голямата фармацевтична компания в Германия. Съгласно данните от списание Форбс тя е най-богатата жена във ФРГ. Но обърнете внимание само на един факт: До 2004 година състоянието на тази бизнес-дама е било под 5 милиарда. Но щом птичия грип покрил страните от Азия, а през следващата година и Европа и Америка, състоянието на фрау Клатен скочило на милион евро, а щом асоциацията по здравеопазване обявила пандемия - състоянието на най-богатата жена в Германия се увеличило до днешните 8 милиарда.
Александър Баранов (кандидат на биологическите науки, старши научен сътрудник от института по биология на развитието на рака):
- Когато в Европа се появи първия случай на птичи грип, от рафтовете за няколко дни бяха изметени всички антибиотици, а антибиотиците бяха изметени от предишното поколение. И веднага фармацевтичните компании, получавайки невероятни приходи, направиха бизнес - пуснаха нови антибиотици - още по-силни.
Ежегодно на планетата от грип боледуват около 25% от населението - само руската Федерация купува ежегодно от порядъка на 25 милиона ваксини против мутиращи болести. Представяте ли си за какви пари става дума? За трилиони евро или долари. Именно това е този случай, че ако грипа го нямаше, щеше да си струва да се измисли.
- У нас първоначално слагат ваксината против грипа, а след това се появява самият грип. Как е възможно да стане това? Това може да стане единствено тогава, когато грипа изкуствено се разпръсква на територията на една или друга страна, предварително ваксинирайки населението против грип. Колкото по-голямо количество от населението боледува, толкова повече приходи носи това на фармацевтичната промишленост. Затова не е изключено всички тези болести да се наричат изкуствени.
Мнозина вече не обръщат внимание на съобщенията на световните агенции за колосално избухване на епидемии. И правилно постъпват. Истерията е свързана с изтеглянето на пари от нашите джобове. Но малцина знаят, че пандемията, която беше обявена миналата година от световната организация по здравеопазване, беше наистина опасен звън. Този път стопаните на света проверяваха как ще реагираме, ако жертвите от непонятна болест бъдат 10, 100 или хиляди пъти повече. Към средата на 20 век започна да действа негласно съглашение между най-големите фармацевтични компании на света. Изобретяването на нови лекарства не носеше необходимите приходи. Собствениците на тези корпорации изобщо слабо се интересуваха от лечението - та нали това е просто загуба на пари. И тогава било взето решението - от този момент да се произвеждат само препарати, които отстраняват симптомите, тоест - завинаги да се скрият болестите вътре в нас.
Николай Сенченко:
- Фармацевтичната промишленост - и какво е важното (особено в условията на свободния пазар): колкото повече хора боледуват - толкова повече са приходите на фармацевтичната мафия.
Тайната сделка увеличила приходите на фармацевтичните гиганти в пъти - от нас започнали да правят аптечни наркомани - точно по същото време от най-големите фармацевтични компании в Лондон било взето безпрецедентно решение - да започнат да създават нови видове болести, а съответно - и нови, скъпи лекарства. Никога ли не сте се замисляли защо в чаша с вода в рекламите винаги падат 2 таблетки разтворимо обезболяващо. Малцина знаят, че в този клип е скрит особен смисъл, който ви призовава да харчите колкото може повече. Производителят не твърди, че една таблетка е недостатъчна, но на вашето подсъзнание въздейства: „трябва да отворя опаковката, да извадя две специални неразделени таблетки и да ги пусна в чашата”. Така фармацевтичните гиганти удвояват приходите си, а ако поискат да го утроят - скоро ще видите такъв рекламен клип - с три таблетки. Между другото, още преди 30 години таблетките против махмурлук били рекламирани като болкоуспокояващи за жените в особените дни. Но продажбите на тръгнали. Именно тогава производителите сеу прехвърлили към мъжете.
ЗАБЛУДА № 2: Таблетките против старост
Световният фармацевтичен пазар е залят с таблетки против старост. Така специалистите наричат препаратите, които обещават излекуване от болести, развиващи се с възрастта.
Против радикулит, болести на ставите, остеохондроза. Всичко, което не се лекува с таблетки.
Московската пенсионерка Татяна Александровна решила да си излекува ставите с помощта на модно средство с красиво название. Жената прочела за препарата-чудо във вестника и веднага набрала посочения в обявата номер.
Татяна Томанова:
- Позвъних просто за да попитам, но тези, които звънят се държат на кукичка при тях и те предлагат следващ и т.н.
Куриерът донесъл няколко опаковки с препарати, но и след третия и петия и десетия курс таблетките не помагали. Отначало й се сторило, че силата й станала повече, но веднага започнало да я мушка сърцето, възникнали проблеми с кръвното, решила да отиде при лекаря, който лично я консултира и: „Обадих му се по телефона и попитах, но той ми каза че няма у нас такива организации и лекари и тогава разбрах”.
Но в този момент пенсионерката си задала въпроса - а какво е имало в тези таблетки?
- Изхарчих всичко. Питат ме: „А колко изхарчихте?”
- Ами 85 хиляди.
Осемдесет хиляди рубли за няколко седмици. И такава сума дала една наивна старица. За това отишли всичките й спестявания. А представяте ли си колко такива старици и старци има по цял свят?
Валентин Дикул (ръководител на местния медико-реабилитационен център), се възмущава - видял в местната аптека таблтки против остеохондроза. Това е чудовищна заблуда. Против тази болест няма и не може да има лекарства - с възрастта започва обичайната дистрофия на хрущяла и да се предизвика нейното нарастване с помощта на хапчета е просто невъзможно.
- Като ни стане нещо, даже не ходим при лекаря, а направо в аптеката и вземаме нещо - обезболяващо или друго и - гълтайки тези таблетки, се тровим.
- Всъщност, това е най-големият уред, който имаме. В действителност имаме още по-малък.
Тези кадри са от изложбата за уникално медицинско оборудване - този високотехнологичен уред би могъл да извърши истинска революция на пазара на лекарствените препарати - той за секунди определя що за вещества влизат в състава на таблетките. Технологията е много проста: лазерният лъч прониква в таблетката и долавя колебанията на молекулите на лекарственото вещество, отчита го и извежда на екрана формулата - добре би било да се постави във всяка аптека, само че никой няма да се съгласи.
- Приборът определя това, от което се състои веществото на молекулярно ниво.
Ние специално закупихме десет различни препарата, за да проверим тази новост и да изясним действително ли таблетките съдържат именно тези вещества и в тези количества, които са посочени на тях. Резултатите се оказаха просто зашеметяващи.
Следва: какво е слонска болест и защо броят на заболелите от нея расте от година на година.
- Искаха да ми отрежат краката...
Световната фармацевтическа мафия и нейните закони.
- Пускат ампула, на която е написано името на безобидно лекарство, а вътре има силно действащо или потенциално смъртоносно вещество.
Лекарствата и продължението на рейтинга на лекарствената заблуда - гледайте журналистическото разследване „Фалшивият рай” веднага след рекламата.
За експеримента специално закупихме пет скъпи вносни препарата и пет родно производство, които струват значително по-евтино. Нашата задача беше да разберем: доколко скъпите хапчета действително се отличават от евтините. Донесохме на експерта напълно различни лекарства по двойки: две лекарства за понижаване на температурата, две против високо кръвно, две против изжоги. Полученият резултат озадачи и нас и специалиста - скъпото лекарство за понижаване на температурата, което струваше 900 рубли и евтиното средство против киселини - за 100 рубли. Продукти на съвсем различни производители показаха еднакъв състав. Можеше да се допусне, че операторът е сгрешил, но при останалите осем теста резултатът беше абсолютно точен. Най-невероятното беше, че в една от опаковките с препарат против главоболие, лекуващото вещество се оказа толкова малко, че ученият започна да се съмнява - дали това не е менте? Невероятно. В два случая е подменена химическата формула, а в един - това е просто залъгалка. Разбира се, десет лекарства не са точно измерение, но можем да си представим какво количество фалшиви лекарства се въртят на световния пазар.
ЗАБЛУДА 3. СРЕДСТВА ЗА РАЗХУБАВЯВАНЕ
Още един мит, пуснат в нашето съзнание. Достъпността и ефективността на така наречените средства за разхубавяване. Списъкът недъзи, които уж може да се лекуват, е доста дълъг. Например целулит.
Василий Власов (Доктор на медицинските науки, Президент на обществото на специалистите по доказателна медицина): Има медицински проблеми с целулита - гнойно възпаление на подкожните клетки. Няма ефективно лечение от целулит, но съществува огромен набор от средства за това.
Според статистиката всяка втора жена мечтае да се избави от портокаловата кожа на краката. Именно това е станало причина за появата на огромен списък с препарати - почти всички те са обикновено плацебо, максимум - витамини. Единственото лекарство, което наистина премахва целулита, са хормоните, само че тези, които се сдобиват с успех по подобен начин, губят детеродната си функция.
Съществуват множество хора, които служат на фармацевтичната мафия. Които всъщност са купени от фармацевтичната мафия и те могат да ви изпишат цял пакет лекарства, които струват хиляди и вие трябва да ги купите макар, че те може да не ви помагат.
Ако имаме късмет, скоро ще видим реклами на таблетки против късогледство и тези, на които това е нужно, ще изтичат в аптеката, както това става с препаратите, които изцеляват гъбичките по ноктите.
Гъбичките по ноктите са козметичен проблем. Но ако го представите като ужасен, отвратителен и ако кажете, че той може да се излекува, то хората могат да похарчат пари за противогъбично лекарство и при това ще си нанесат вреда, защото тези лекарства са токсични.
Препаратите за отслабване бият всички рекорди по популярност. Те са традиционно на четвърто място по продажби - след обезболяващите, противо-простудните и свалящите кръвното лекарства.
Алена преминава курс на лечение в центъра по рехабилитация на хора с крайно изтощение; когато постъпила тук, тежала колкото 12-годишна.
- Тежах 36 килограма - вземах някакви таблетки, хранителни добавки, коктейли - имах пари и ги харчех.
Какво е имало в тези таблетки Алена понятие нямала, тя даже не обръщала внимание на това, че организмът й отхвърля всякакви продукти.
- Аз ядях, но стомахът ми не усвояваше храната, която ядях - имах и диария и всякакви такива неща.
Интересното е, че във Франция за лечението на различните заболявания лекарите използват не повече от 800 медикамента. Страните на Европейския съюз разполагат с 12 000, при това световната организация по здравеопазване не веднъж е обявявала, че за лечението на всички известни на човечеството болести са достатъчни само 200 препарата.
Алексей Егармин (съпредседател на националния съюз за защита на правата на потребителите):
- Липсва необходимия контрол и все същата тази безкрайна алчност за лесна печалба на тези олигархически кланови структури, които нас с вас (и изобщо цялото население) разглеждат като някаква биомаса, която трябва да носи пари. За продукти, за играчки, за телефони.
Този човек от повече от 40 години скрива своето лице. На снимката е Стенли Адамс, служител в прочута фармацевтична лаборатория в Швейцария. Това е неговата единствена снимка от 1973 година. Стенли Адамс още не знае в каква трагедия за него ще се превърне решението да докаже на света за това какво се върши зад стените на прочутата швейцарска компания. Най-старата швейцарска лаборатория, в която е работил Стенли Адамс, започнала своята работа в края на 19 век и вече практически след 30 години се сдобила с монопол - в началото над производството на Витамин С, а след това - и на други витамини. От 1945 година фармацевтичната компания притежава изключителното право над два известни препарата, съдържащи диазепам и хлордиазепоксид.
- В цялата медицинска литература са описани стотици случаи на тежка гибел. Аз, който не се занимавам с интензивна терапия, знам десетки случаи.
- За да се убедим доколко тези препарати са опасни, е достатъчно внимателно да прочетем упътването - напишете в интернет търсачката думата „диазепам” - един от най-известните препарати в медицината, които има успокояващо, сънотворно, противотревожно действие. Препаратът се използва за анестезия, предизвиква страшна зависимост и при това се отпуска без лекарска рецепта.
Алексей Каротам (психиатър-нарколог):
- Вземат го, вземат го, всичко е прекрасно, а след това си казват: „Е, оздравях. Ще го спра.” Спира го и - отново - здрасти! Всичко става както преди, всичко се връща, даже е станало по-силно.
А това е страничен ефект от транквилизатора на основата на хлордиазепоксид - страничните му ефекти са повече, отколкото показанията му за вземане.
- Това е и прилошаване, и гадене, и пот, и горещи вълни, и студени вълни, и треперене на ръцете, и недостиг на въздух, и залитане, и падане, и световъртеж, и т.н. - даже повръщане и разстройство.
Малцина знаят, че тези вещества се съдържат не само в посочените препарати - тях ги добавят практически във всички медикаменти - антибиотици, протиповъзпалителни, болкоуспокяващи и антидепресанти - препарати, ползващи се с повишено търсене, в това число - в обикновените медикаменти за сваляне на температурата.
Владимир Жданов (кандидат на физико-математическите науки, обществен деятел):
- Това е мошеничество в особено големи размери.
Именно за това побързал да съобщи обикновеният служител в швейцарската компания Стенли Адамс, като изпратил в комисията поверителни документи. След година от уволнението му по собствено желание, той бил обвинен в шпионаж. Започнало преследване на неговото семейство и неговата, жена, не издържайки на постоянния натиск от страна на властите, се самоубила. Защо е бил обявен лов на Адамс и на кого е нужно данните за състава на сегашните лекарства да остават в тайна?
Това момиче се казва Лилия Чайченко. Тя почти не излиза от дома си поради своята страшна болест - слонска болест. Когато краката ù започнали да отичат, лекарите даже не назначили обследване, защото те не веднъж се били сблъсквали с нещо подобно.
Казаха ми: „не се притеснявайте”.
Но когато крака на момичето се раздул до невероятни размери, вече било късно - животът й се превърнал в кошмар поради силните болки и подигравките на околните. Тя даже си мислела за самоубийство.
- Спомням си как веднъж стоях с едно момиче и разговаряхме, и изведнъж майка ù излезе и закрещя: „Махни се от това момиче, ще вземеш да се заразиш, това може да е някакъв рак”.
В същност бабата и дядото на Лилия са умрели от рак, а останалите роднини просто се отдръпнали. Редом останали само доведената ù сестра и нейната баба.
Галина Гаврилова (роднина на Лилия):
- Аз съм им и като приятелка, и като баба, и като майка, и като по-голяма сестра.
Галина отвела момичето в Москва. В началото този случай поставил в недоумение даже крупни специалисти.
- Искаха изобщо да ми отрежат краката, казаха: „Можем само да ти отрежем краката.” А как ще се движа без крака?
- Лечението се оказало скъпоструващо. Само едно обследване струвало 8 хиляди долара. Ето така изглежда момичето сега. Станало ù значително по-добре, но лекарите предупреждават: напълно няма да я излекуват. И така - откъде се е взела при нея тази странна болест? И толкова ли рядко се среща тя?
- Такива деца, оказва се, са много. Само аз (бабата на Лилия. Б.пр.) познавам четири - лично ги познавам, общуваме с тях, има малки деца, едно по-голямо от Лилия момиче, една жена с такава ръка - много такива хора има у нас.
Смята се, че подобна болест може да бъде предизвикана от вроден порок на лимфната система, но Галина Гаврилова питала останалите си познати и разбрала: всички деца имали общ проблем - остра алергия на предписани им лекарства. Жената е убедена: в таблетките не е било сложено това вещество, което е посочил производителя. така се появили усложненията.
- Всичко отиде в бъбреците - те постоянно отделят белтък.
Това, че лекарствата имат странични ефекти, вероятно е слушал всеки. Но малцина знаят, че често в препарата слагат специално вещество.
Василий Власов (доктор на медицинските науки, президент на обществото на специалистите по доказателствена медицина):
- Например пускат безобидно лекарство, а вътре в ампулата има потенциално действащо, понякога смъртоносно вещество.
ЗАБЛУДА № 4. Билогично активните добавки
Малцина знаят, че изкуствено получените витамини далеч не са така полезни, както е прието да се смята. Но пък от гледна точка на редприемачеството, няма нищо по-добро - да се рекламират е лесно, рецепта не е нужна, клинични изпитания да се провеждат не е задължително.
- Казват ни, че без изкуствени витамини не можем да минем - това са пълни глупости; без изкуствени витамини може да се живее - дори е добре известно, че те не подобряват здравето.
Те помагат да се продължи младостта, да се възстанови здравето, подкопано от таблетките и окръжаващата среда, укрепват косата ви, помагат ви да се борите с рака, или напълно го излекуват. Какви ли не легедни измислят производителите за така наричаните биологично активните добавки. Само да продадат своята продукция. При това главното, на което наблягат фармацевтите, е: никаква химия - само природни вещества.
Но знаете ли вие какво всъщност представляват съвременните добавки към храната?
Антон Беляков (лекар-педиатър, обществен деятел):
- За съжаление, в Русия днес биологично-активна добавка е в повечето случаи лъжа. Повечето производители въвеждат в заблуждение потребителите със своите обещания.
Всеки медик ще ви обясни: всички препарати трябва да преминават клинични изпитания и едва след това да попадат по рафтовете. Така те стават лекарства. Но този процес обикновено отнема десет години. На бизнесмените такъв път им излиза твърде скъпо - издръжка на производство, загуби от изследвания - не всички са готови на такива жертви. Затова много от тях съкращават пътя от производството до рафта на две години. Просто изключвайки етапа на клиничните изпитания. Така в аптеките се появяват така наречените хранителни биологично активни добавки.
Олег Митвол (Обществен деятел в сферата на екологията и опазването на околната среда, бивш зам. ръководител на росприроднадзор):
- С биологично активни добавки въвеждат в заблуждение предимно възрастни хора, които им вярват и знаете, че мнозина от тях са си изтегляли спестяванията заради някакви лекарства против рак, за стомаха, черния дроб, бъбреците, вярвали са на хора, които им говорят по телефона и са им давали практически всичките си пари.
- Съгласно социологическите изследвания в значителен процент от случаите 30% от респондентите твърдят, че биологично активните добавки са чудодойно по-добро от лекарство.
Волгоград: Любов Гераскина и досега не може да дойде на себе си. Неизвестно как във входа на министерството по здравоепазвяне се появили чуждестранни лекари със супер нова ваксина против грип. До вечерта за тях узнал целия град. Жената без да се замисли отвела внучката си на безплатна процедура.
Любов Гераскина:
- Тридесет тома углавно дело доказани фалшиви документи, доказани двеста души казаха единодушно, че ние не знаехме, не ни предупредиха, че това са клинични изследвания.
Веднага след инжектирането момичето било обхванато от конвулсии. Няколко дни не можела да ходи правилно, появили се някакви червени петна и страшен сърбеж, а скоро било обхванато и сърцето.
- Получи усложнения на сърцето - когато детето тича, дори когато се движи бързо, започва дасе изморява, задъхва се, появява се задух и това вече не се лекува - остана ù за цял живот.
Неизвестно как оказалите се във Волгоград чуждестранни лекари се отнасяли много сърдечно към младите руски пациенти и техните родители.
Андрей Качанов-Махов (зам. главен лекар на клиника № 5, Волгоград)
- В болниците обясняваха, че чуждестранна фирма иска да помогне на руските деца и затова е изпратила безплатно нова добра ваксина.
Какво всъщност са инжектирали на нейната внучка и какви последици да очаква сега Любов Адамова и досега не знае. Лекарите-фантоми както появили в града, така и изчезнали. Организаторите на опитите с деца не били намерени.
- Препаратът, изследвания на който се провеждали, в този момент не бил зарегистриран в нито една страна на света.
Интересното е, че по подобен начин действа в множество азиатски страни фонда на Бил Гейтс - организация, наречена на името на компютърния гений - един от най-богатите хора в света правят на децата безплатни ваксини и харчат за разработката на нови ваксини до 10 милиарда долара годишно. Благотворителност? Да, бе! През 2010 година на икономическия форум в Давос Бил Гейтс прави изявлението: „Днес в света има 6,8 милиарда човека. Тази цифра скоро ще нарасне до 9 милиарда, но ние вършим огромна работа по нови ваксини и е възможно да го намалим с десет-петнадесет процента.”
Що за ваксини са тези, които намаляват броя на населението?
Юрий Воробьовски (писател):
- Това, разбира се, не е просто война, не са просто наркотици; сега става това, което говорих за Бил Гейтс - това са опити да се разработи убиващ човека вирус.
Бил Гейтс е един от членовете на Комитета на 300-те - най-могъщите, най-влиятелните организации за цялата история на човечеството. водещите конспиролози на планетата твърдят, че земята се управлява от триста най-богати клана на планетата. Земята е поделена на участъци между тях и всеки контролира своята територия. Те назначават президентите, определят цената на нефта и златото, печатат пари. Властта е съсредоточена в ръцете на техните лидери. Конкурентните войни между клановете определят военнат аполитика за много години напред. Безопасността на Комитета на 300-те обезпечават военните отряди - армиите на САщ, Великобритания и НАТО.
- Това е наднационална политика, която е призвана да унищожи народонаселението на земята, да остави един милиард , за който, както им се струва, ще стигнат природните ресурси.
Това са уникални кадри - 31 май 2012 година, САЩ, щат Вирджиния, предградие на Вашингтон - една след друга идват внушаващи рестект коли - събират се гостите на Билдербергския клуб - един от филиалите на Комитета на 300-те.
Николай Сенченко (Доктор на техническите науки, професор, член на международната академия по информация при ООН):
- Билдербергският клуб е част от Комитета на 300-те, тоест от тези организациои, които се стремят към световно господство.
Билдербергският клуб е своего рода министерство на вътрешните работи към Комитета на 300-те. В него влизат най-влиятелните политици в света. по някои данни изпълнителен директор на клуба, както и преди, е Збигнев Бжежински - авторът на знаменития план по разчленяването на Русия. Кондолиза Райс, независимо от излизането ù от Белия дом, периодически бива канена на сбирките на клуба, Елизабет Втора традиционно ги председателства.
Владимир Лисичкин (доктор на икономическите науки):
- Главата се явява Англия, а мускулите - САЩ - ръцете и краката, тоест самата глава, която планира тези войни е Британската империя - тя е била намесена практически във всички дела.
Това е бившият британски разузнавач Джон Колеман - той е един от първите, заявили: могъществото на най-богатите кланове на земята се поддържат от три кита - нефта, медикаментите и наркотиците.
- Част от най-големият наркотрафик идва от Афганистан, при което за времето на демократическите реформи в Афганистан, които се правят на щиковете на ...
Това е едно от най-лакомите парчета от земното кълбо - контролиращите го членове на комитета събират от него хиляда процента чист доход. Така нареченият „златен полумесец” - Афганистан, Иран и Пакистан. Световните лидери по доставка на наркотическа суровина и „златният триъгълник”: Тайланд, Бирма и Лаос - опиумните полета тук безгрижно се култивират.
- Площите с опиумни култури са нараснали 12 пъти - това са всеизвестни данни.
Това (TIR) е знакът на Европейския икономически съюз. Абревиатурата се разшифрова така: Триъгълен Международен Маршрут. Фургоните, имащи този знак на регистрационните номера на Евросъюза имат право да не спират на граничните митнически постове. Тях никой и никога не ги проверява. Официално те превозват само бързо развалящи се стоки. Тях свободно ги пускат във всички ъгълчета на Европа, включително в секретната база на НАТО. Бившият разузнавач Джон Колеман твърди нещо невероятно: системата ТИР била измислена с една единствена цел:
Джон Колеман (бивш британски разузнавач):
- Системата е създадена от Комитета на 300-те с една единствена цел: безпроблемна доставка на наркотици до всяка точка от земното кълбо.
Всички световни процеси, които се извършват сега, са по същността си брънки от една верига. В същност се провежда постепенна ликвидация на държавността на страните от Европейския съюз и тяхното обединяване в единен конгломерат с единно правителство.
Гледайте по-нататък: как лидерите на най-могъщите страни правят от нас наркомани.
- Те преднамерено, абсолютно съзнателно, добавят там отровни компоненти.
И истината, която никога няма да напишат на опаковката с таблетките.
- Тези болести се предизвикват изкуствено.
Таблетки против бедност - гледайте след няколко секунди.
Фалшивият рай. Таблетки против бедност
Тези знаменити думи Джордж Буш старши произнесе през 1985 година на заседание на конгреса на САЩ: „Ние имаме сила и възможност да настъпваме. Ако успеем, а ние ще успеем, ние имаме шанс, в този нов световен ред, да изпълним всички дадени от нас обещания. Мнозина аплодираха на крака. Голяма част от конгресмените реши, че става дума за ръководната роля на САЩ в света. Днес експертите смятат, че е можело да има и друг смисъл. Така Вашингтон би могъл официално да заяви за подчинение на световното правителство след Великобритания и Европа. И да се закълнат във вярност към общите стратегии на Комитета на 300-те.
Сергей Нурисламов (психиатър-нарколог):
- Искате да заработите пари на каквото и да е - чудесна идея - хайде да заработим тези пари на страх.
Един от пунктовете на стратегията на Комитета на 300-те бил съзнателното наркотизиране на населението на Земята. В това число - чрез медикаменти. Смята се, че от всички известни на човека наркотици най-бързо привикване предизвиква опиума, поради което мнозина фармацевти го добавяли в лекарствата. Прието е да се смята, че това е ставало само поради това, че нямало други обезболяващи. Но в началото на 90-те професор Фредерик Уелс Уилиамсън публикувал крайно любопитни документи за дейността на британската търговска компания Ист Индия в Китай. По официални данни тази многоуважавана компания за всичките 270 години от своето съществуване търгувала основно с чай, зърно и памук. Как в компанията натрупали от чай баснословно състояние, имали собствен флот, водели завоевателски войни и фактически издържали британската корона, става понятно едва сега.
Кирил Фурсов (кандидат на историческите науки):
- Целта на британците от тази компания и от онези, които я заменили, така и на правителствените чиновници, които поддържали дейността на британските агенти в Китай, били предимно икономически, имали икономически характер - максимално увеличаване на приходите с помощта на внос в Китай на онези стоки, които били интересни на Китай, в това число и контрабанда на опиум. Съдейки по документите, публикувани от професор Уилямсън, ръководителите на британската ист-инска компания пряко препоръчвали на търговците да добавят опиум не само в медикаментите, но и в настойките, чайовете и даже в цигарената хартия, за да може на клиентите да им се иска да купуват стоката, пропита с опиум, отново и отново. Интересно е, че собствениците на тази компания са бащите и дядовците на членовете на днешния Комитет на 300-те, а още по-интересно е, че - както изглежда, техните внуци правят с нас сега същото, което техните предци правели с аборигените в Индия и Китай.
- В продукта беше открито наркотично вещество, което се нарича сибутрамин.
Поредният експеримент на нашата програма - отново купуваме в аптеката десет от най-популярните лекарствени прапарата и ги носим за експертиза - този път вече - в химическа лаборатория. Експертът ни шокира: наркотични вещества, предизвикващи привикване, се съдържат в седем от десетте, донесени от нас, лекарствени препарата - в обезболяващи, в лекарства за снижаване на температурата, в средства против алергия и в таблетки за отслабване.
Валентин Безруков (ръководител на лаборатория за независими потребителски експертизи):
- Това е активно вещество, което по принцип от медицинска гледна точка действително може да доведе до отслабване, но тук ситуацията е такава, че по-голямата част от продуктите, които съдържаха сибутрамин, естествено сибутраминът не беше указан на опаковката.
В рамките на тази програма ние не можем да ви съобщим названието на лекарствените препарати, но повярвайте - това бяха десет най-популярни лекарства. Повечето от тях са вносни и се продават в аптеките без рецепта. По данни на аналитическата компания Ай Ем Ес Хелт продажбата на лекарства в САЩ, както се очаква, през 2013 година ще намалее с 1-2%. Между това продажбата на отпусканите по рецепта лекарства в развиващите се страни, по някои оценки, трябва да се повиши за една година с 15% и да достигне до 161 милиарда долара. Просто невероятна цифра! Това са нашите и вашите пари! Русия на фармацевтическата карта на света се смята за развиваща се страна.
Фалшивият Рай. Таблетка против бедност
В различни страни сега живеят около 12000 жертви на талидомидовата трагедия.
Крейг Милворд (жертва на талидомида):
- Разбира се, компаниите се стремят да спечелят от нас, но аз съм пример за това - за всичко си има мярка. Не трябва да осакатяваш хората за техните пари. Между другото, буквално неотдавна производителите решиха да се извинят пред нас. И знаете ли какво казаха: „През всичките тези 50 години ние се намирахме в състояние на шок.”
Най-удивителното е, че талидомидът днес се продава свободно в американските и европейски аптеки. Нещо повече - доказано е, че той лекува проказа, но защо клиничните изпитания са били проведени едва след години?
- Днес компанията твърди, че лекарството е абсолютно безопасно. Но аз съм жив свидетел на това - не вярвайте на фармацевтите. Те могат да ви кажат каквото си искат, само и само да купите тези таблетки.
Талидомидовата трагедия е най-голямата за цялата история на фармацевтиката, но вярвате ли вие, че днес фармацевтите са прекратили своите опити над нас? Независимите учени, които не са ангажирани в кампанията по отравянето на населението на планетата уверяват, че назначението на лекарствени препарати изглежда като играта руска рулетка. Живеем в епоха, в която лекарствата отначало осакатяват, а едва след това лекуват - разбира се, ако успеят.
Алексей Каротам (психиатър-нарколог):
- Световният заговор на фармацевтичните компании, но те са много е всеки ден се появява нещо ново по-яко от предишното, стократно по-скъпо, твърди се, че изпиваш таблетката - и си здрав, а на хората им се иска да вярват и да се самозалъгват.
Чудовищният заговор против човечеството е започнал през 17 век - във времената на британската остинска компания. Удивителна организация, поставила на колене целия свят. Сред секретните документи на компанията в 90те години на миналия век бил намерен отчет за така наречената вътрешна мисия; съдейки по този документ, се поставяла задачата да бъде пристрастено към опиума населението на Китай, Индия, а впоследствие - и на Европа и Америка. Тази задача била успешно реализирана - така бил създаден световен пазар на наркотърговията. Наследник и приемник на компанията в наши дни станал Комитетът на 300-те. Лидерите на най-богатите кланове на Земята, чиито бащи и деди влизали в съвета на директорите на британската и истинската компания, сега имат няколко щаб-квартири по целия свят, в това число - във Вашингтон.
Сергей Нурисламов (психиатър-нарколог):
- Фармацевтичните компании, които започнали завладяване на целия останал свят също се отправили към САЩ. Между другото, няма да назовавам коя нефтена компания, в началото се занимавали с продажбата на някакъв „елексир” против онкопатологии - съответно, първите им капитали били натрупани именно от продажбата на препарати с „противотуморно действие”.
САЩ са колос на глинени крака - икономиката на тази държава сега се намира в невероятен упадък, но независимо от уверенията за подем нищо подобно не става. И фармакологията, която ще живее вечно, опирайки се на човешкия страх пред смъртта, е един от най-надеждните начини да се печелят трилиони долари както в самите САЩ, така и отвъд техните предели.
- Ако погледнем на американския заговор, да го наречем Тексаският заговор, то парите, стоящи като ценност за човешкия живот, са в неговия епицентър.
Едва ли си струва да се съмняваме, че същите тези Рокфелери, чиито капитали се изчисляват на милиарди долари, ще позволят на американската валута да изчезне завинаги. Доброволно все още никой не е ставал бедняк. Така че не е трудно да се направи прогноза за тази есен - ще ви залее вълната на най-новия смъртоносен грип, ваксината против който ще струва много скъпо, а през есента на 2014 година, САЩ уверено ще заяви: икономиката уверено тръгна нагоре.

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...