Translate

2018/08/18

Наднормено тегло и затлъстяване

Наднормено тегло и затлъстяване

Олга Бутакова - лекции за лекари

За човека е оптимално да живее с теглото, което е имал на 18-20 години. През останалата част от живота си трябва да го запази, защото то е добро за сърцето, бъбреците и вътрешните органи. При рязко колебание на теглото се рушат гръбначния стълб, ставите и сърдечно-съдовата система.
Не трябва да сваляте на месец повече от 10% от теглото си, оптимално 5-6 %, в противен случай настъпва отпускане на кожата и пролапс на вътрешните органи. Не трябва да отслабвате с помощта на лекарствени средства за изгаряне на мазнини - те не са полезни. Това е против биологията на организма. Първо се изгарят мазнините при мозъчната обвивка, черния дроб, панкреаса, клетъчните мембрани, уврежда се мозъка, структурата на телесните тъкани, до болест на Паркинсон... Няма безопасни средства за изгаряне на мазнини !
Също толкова вредни са хапчетата за отслабване. Тайландските хапчета за отслабване са яйца на глисти. Те изяждат вашата храна и вие отслабвате до състоянието на супермодел, но след това да се отървете от тези глисти е достатъчно трудно, те често остават за цял живот. Тайландските глисти са достатъчно големи, у нас (в Русия, б.пр.) дори не знаем имената им.
Фигура и тегло са две много различни неща. При мъжете мазнините се отлагат по-равномерно по цялото тяло, а при жените са разположени на места, където в случай на бременност и хранене на бебето тази мазнина може да бъде по-лесно и по-бързо да се използва. Корема, бедрата, седалището при жените пълнеят по-бързо, там се отлагат най-добрите мазнини - тези места отслабват последни. Природата се е погрижила кожата на жената да има специална структура на местата, които трябва да се разтягат при износване на плода. Но поради неправилното химическо хранене още на 18-20 години в кожата, на местата за натрупване на добри мазнини се натрупват лоши рохкави мазнини. Пи хранене с натурални животински мазнини кожата би запазила своята плътност и приятен привлекателен външен вид. И всичко, което е до 82,5% мазнини - са растителни маргарини, те се преструват на масло от сметана. Ако маслото се прави от сметана, неговото съдържание на мазнини трябва да е 82.5 % и по-високо. Когато жените използват растителни маргарини постоянно, те получават целулит - мазнини с друго качество.
Причини за поява на наднормено тегло :
1. Психология. За борба със стреса е нужна енергия, неконтролируемо повишаване на количеството на храната. Със стреса не трябва да се борим с храна, а отделно да се използват комплекси витамини, аминокиселини, минерали и т.н.
2. Хранене. Ако храненето е небалансирано, ненатурално, ако храната е предимно варена, пържена, а не чиста и жива, организмът ще трябва да преработва големи количества храна, за да си достави пълноценни и естествени вещества. Поради това е необходимо да се храним с пълноценна и натурална храна. Ако хвърляме в организма само празни калории - той постоянно ще гладува и постоянно да ще иска да яде!
Ние използваме нерационално продуктите, хабим много време за тяхното приготвяне. Въпреки това, в стомаха, всичко гние до амино киселини, независимо от това как е било приготвено. Хората, предразположени към пълнота, трябва да предпочитат суровата храна, да готвят пресни салати, винегрети, като режат на ситно компонентите, без да унищожават витамините, минералите, аминокиселините.
Например: по-лесно е да се получат аминокиселините от чаена лъжичка непечени семки, отколкото от една чаша печени - несъпоставими обеми. От цяло пиле на грил тялото ще вземе толкова аминокиселини, колкото се съдържат в 20 грама сурово пилешко месо, а останалата част ще отиде директно в тоалетната.
Първата стъпка към загуба на теглото е преход към натурални продукти, непечени орехи, сурови храни. Ако те липсват, човекът трябва да яде по малко сурогати, заместители на храна за удовлетворяване чувството на глад и на недостига на наистина полезни вещества в консумираните храни.
Организмът от всеки продукт извлича енергията, която ни липсва, и я превръща в мазнини. Има продукти, за които харчим енергия, които се възприемат трудно. Например месото. За да прекъсне връзката между молекулите на белтъка, организмът изразходва огромно количество енергия. затова от месото не напълняват - извлича се строителен материал за клетките на организма. При получаване на енергия от 1000 ккал месо вече се изразходват 1000 ккал.
В традициите на Изтока храната е наполовина сурова, унищожават се с огън бактериите от повърхността на храната, прави се пържена коричка, а отвътре всичко е сурово. Солта, захарта, оцета неимоверно увеличават количеството на консумираната храна. Ако е взето решение да се яде по-малко, тогава трябва да премахнете солта и захарта. Количеството на консумираната храна ще намалее поне пет пъти. При липса на сол и захар организмът чувства дозата, нормата. Колкото по-лошо е приготвена храната, толкова по-малко се яде. Изящно и красиво приготвената храна премахва ограничителя за ситост в мозъка. Храната не трябва да изглежда апетитно - така ще се намали количеството изяденото.
3. Хиподинамия - това е заседнал начин на живот, недостатъчно количество движения. Получените за ден 2000 ккал трябва да се изразходват, в противен случай останалите калории ще се отложат като мазнини. Някои хора се опитват да отслабнат в спортните зали, но получават обратен ефект. Отиват там меки, бели, пухкави с тегло под 100 кг, а след години занимания стават силни, атлетични, с мускули. Мазнините от едно състояние са преминали в друго, а именно - в мускулна тъкан. И ако преди това жената е била пухкавичка, след като става квадратна. Тоест тези, които са искали отслабнат, вместо това са се уплътнили, а мускулна маса да се премахне е нереално. Мускулите са неприкосновен запас на протеини и да бъдат намалени е възможно само по време на блокада, при продължително гладуване. Докато не бъдат премахнати всички мазнини в тялото, мускулите ще останат в същото състояние. Дълбоко погрешно е схващането, че можеш да отслабнеш докато спортуваш. Със спорт трябва да се занимаваш за формиране на мускули, особено при заседнал начин на живот, но не за отслабване.
4. Нарушаване работата на ендокринната система, на щитовидната жлеза
За времето на износване на детето при жената може да бъде снижена функцията на щитовидната жлеза и след раждането тя да се измени от размер на 44 на 54 вследствие нарушена обмяна на веществата. Колкото по-естествено е храненето на жената по време на бременността, толкова по-малко пълнее тя. Организмът на детето не може да бъде изграден от каквото падне. Затова организмът на майката от постъпващия материал избира само това, което е необходимо на първо място. Останалото се отлага под формата на мазнини или се изхвърля. Ето защо храненето на бременните жени трябва да бъде естествено и достатъчно по количество и качество. Така детето ще получи всичко, което иска, а майката няма да напълнее.
Наднорменото тегло по време на бременността е огромен проблем за детето и щитовидната жлеза на майката. 50% от жените натрупват излишното си тегло по време на бременността. Да отслабнете по време на бременност не е реалистично. Организмът не отдава мазнини по време на износването на детето, когато трябва да се изработва мляко, както и в периода на кърменето на детето. След това е много трудно да отслабнете, нужни са най-тежки мерки. На ограничителна диета не можете да се подложите по време на кърменето на бебето - млякото еще бъде непълноценно, детето ще бъде недохранено.
След раждането трябва да се коригира щитовидната жлеза за съдържание на йод. Това означава да вземате водорасли. Ако имате 10 килограма наднормено тегло, трябва да ядете по 100 грама морско зеле на ден без оцет. Може да ядете сушено морско зеле. При недостиг на йод функцията на щитовидната жлеза ще отслабне и теглото ще нараства. Сега много от момичетата през пубертета набират наднормено тегло.
5. Нарушение на бъбреците. Ако човек има проблем с бъбреците, ще задържа в организма си много вода. Често се бъркат мазнините с вода.
6. Нарушено съдържание на хром в организма. Хромът е микроелемент, който регулира запасите на мазнини в тялото. Ако има хром, всичко е наред. Ако няма - запасите не се контролират, теглото нараства неконтролируемо.
Да се определи наличието на хром може по косата. Сега всички, които се занимават с изгаряне на мазнини, добавят към средствата за отслабване и пикoлинат на хрома. В нашите продукти той е добавен към продукта Биошейп. Човек през цялото време иска сладко, когато има дефицит на хром, така получава енергия. Това означава, че се извършва непълноценно разцепване на мазнините, липса на контрол над енергията. Много пълните хора искат сладко, а те имат много собствена енергия. И ако организмът се старае да получи сладко, ако не използва собствената си енергия, значи е блокиран някакъв механизъм свързан с разцепването на мазнините в организма му. Това се дължи главно на недостига на хром, въпреки че обменните процеси с участието на хром все още се проучват.
7. Вода. Необходимо е да се пие само вода. Не трябва да пиете много ненатурална, минерална, сладка, кисела вода - киселата вода се задържа в организма. В допълнение, в бутилка безалкохолна напитка има 25 супени лъжици захар, лимонена киселина и горчивина, така че захарта да не се усеща. Блокира се центъра за жажда и вместо чаша можете да изпиете бутилка от 1.5 литър. А 1,5 л вода трудно можеш да накараш някого да изпие наведнъж - тялото се съпротивлява. В сладките газирани напитки има огромни количества калории плюс силно подкиселяване на организма.
Липса на достатъчно количество качествена вода води до нарушаване на работата на всички системи.
8. Нарушаване работата на стомашно-чревния тракт. Зашлакованост на организма. Според статистиката, до 30 до 40 -годишна възраст само в червата човек натрупва 5 до 15 кг пристенъчни отлагания (калов филм). И тази гниеща маса, ден след ден, година след година, отравя организма. Шлаките се отлагат и във всички останали части на човешкото тяло, причинявайки големи вреди за здравето и влияят на нашия външен вид. Можете да се отървете от шлаките чрез системно очистване с Коло-Вада. Намаляването на теглото (от 3 до 15 кг) по време на програмата е резултат от прочистването на червата на фекални камъни, очистването на организма от токсини и шлаки и спазване на специална 4-дневна диета. Така организмът се очиства напълно. Чисти се не само стомашно-чревния тракт, а всички системи на организма: дихателната, кръвоносната, сърдечно-съдовата, пикочо-половата и т.н. Освен очистването от шлаките се извършва и профилактично очистване от паразити, възстановява се ензимната система на организма. Ефектът след такова очистване е дългосрочен, тъй като програмата се основава на очистване и нормализиране на всички системи в организма.
9. Наличие на паразити. Паразитите не се хранят с отпадъци, те първи изяждат всички постъпващи витамини и микроелементи. Така организмът получава само калории, и отново, и отново изисква храна! Паразитите също така влияят и на разцепването на мазнините. Ако има ламблии, нарушава се производството на жлъчка, получава се емулгиране на мазнините. Мазнините започват да се всмукват в кръвта. Транзитно се доставят до вътрешните органи и там се отлагат.
При ангини и бетахемолитични стрептококи се поразява лимфната система на сливиците. В близост се намира басейна на щитовидната жлеза и поради това жлезата спира да работи пълноценно. След това възниква вторично безплодие, поликистоза на яйчниците. Ангината е страшно заболяване за момичетата. Всички нарушения се дължат на присъствието на хемолитични стрептококи - веднага нараства наднорменото тегло, а след това се променя и хормоналния фон.
Алгоритъм за поддръжка:
1. Вода. Не по-малко от 1,5 литра. на ден
2. Противопаразитна програма.
3. Очистване на тялото.
4. Ензими и микрофлора. Необходими за пълно усвояване на витамините и микроелементите.
5. Хранене. Витамини и микроелементи.
Храна:
- Биошейп - принедостиг на хром ;
- Програма за очистване на бъбреците - ако има проблеми с бъбреците;
- Келп, морско зеле - при проблеми с щитовидната жлеза.
АЛЕРГИЯ
Алергията е процес на изхвърляне на токсини от тъканите (по-точно от клетките) на организма не по естествен начин, а чрез допълнителни канали за отделяне, т.е. през кожата или лигавиците (носа, очите, горните дихателни пътища или бронхите), задействаща се в резултат от излагане на въздействието на алергена.
Така наличието на алергия говори първо за това, че в организма са натрупани токсини (шлаки) и второ, че е намалена функция на основните органи (черва, черен дроб, бъбреци, потни жлези), отговарящи за извеждането и обезвреждането на токсините. В резултат извеждане на токсини все пак се извършва, но с помощта на кожата (която се нарича още и голям бъбрек) и (или) на лигавиците, най-често посредством горните дихателни пътища, бронхите (те се включват тогава, когато и кожата вече не се справя с извеждането на токсините).
Ето защо най-често от историята на болестта на човек, страдащ от алергия или астма, ние научаваме, че някога той е имал или копривна треска, или дерматит, или екзема (понякога дори преди десет години). Много често обривите по кожата се запазват паралелно с наличието на алергичен ринит или астма.
Всички алергични реакции се съпровождат с повишено освобождаване на хистамин и други от мастните клетки. Те се натрупват около съдовете и причиняват разширяване на съдовата стена, в резултат от което кръвта попада в тъканите! И като резултат виждаме зачервяване и оток на кожата (често придружени със сърбеж) или големи количества слуз от носа, очите, бронхите. Сърбежът (слуз) се дължи на дразненето на нервните окончания при въздействие върху тях на биологично активни вещества - алергени.
Приемът на антихистамини препарати потиска освобождаването на хистамин. Но причината, довела до повишаване на отделянето му, не се отстранява! Алергичните реакции изчезват, но само за времето на приема! По-късно те ​​се появяват отново и често дори в още по-силна форма! С течение на времето на много пациенти вече не помагат тези лекарства, с които са започнали и биват принудени да преминат на по-мощни средства.
За задълбочаване на заболяването помагат хормоналните кремове, защото прекратяват извеждането на токсините през кожата, но организмът все едно трябва да се избави от тях, и той започва да ги извежда - през лигавицата на горните дихателни пътища или бронхите. По този начин, ако използваме хормонални кремове при кожни алергии, диатеза, ние провокираме възможността за възникване на бронхиална астма.
Алгоритъмът за възстановяване при алергични заболявания е следния:
1. Да се премахне източника на интоксикация на организма ;
2. Да се очисти организма.
3. Да се възстанови работата на всички системи.
При очистване на организма често възниква обратния процес. Например при човек, страдащ от астма, по време на очистването може да се появи обрив на кожата, или да се повиши секрецията от носа, което не би трябвало да предизвиква особено безпокойство. Това е само доказателство, че натрупаните токсини, които се отделят, започват да напускат организма, че болестта е започнала да си отива. Тя ще си отиде в същия ред, в който се е появила.
ПРОГРАМА ЗА ПОДДРЪЖКА :
1. Вода Корал-Майн. Не по-малко от 1,5 литра. на ден (водата е универсален разтворител). Качествената вода е качествен разтворител, който извежда мръсотия от организма, почиства клетките и улеснява работата на всички системи.
2. Противопаразитна програма (цел - да се избавим от глисти, вируси, гъбички и бактерии, които са вредни за нашето тяло и водят до обща интоксикация) ;
3. Очистване на организма с Коло-Вада. Комплексно очистване на организма от токсини - шлаките, които отравят организма. Извършва се не само очистване на червата, но и на всички органи на клетъчно ниво! Това очистване дава втори живот на нашите клетки !
4. Ензими и микрофлора. Необходими за пълно усвояване на витамините и микроелементите и за добро функциониране на стомашно-чревния тракт. Ако имаме добро храносмилане, цялата постъпваща храна щесе преработва, а няма да се отлага като недопреработени парченца.
5. Хранене. Витамини и микроелементи. Необходими за доброто функциониране на всички системи на организма!

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...