Translate

2018/08/18

ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА

ПРОБЛЕМИ С ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА...ПОВЕЧЕ ПРИ ЖЕНИТЕ...

Здраве без лекарства - Щитовидната жлеза – ЛЕКЦИЯ ОТ ЛЕКАР

СИСТЕМА ЗА САМОВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА

Когато ендокринната система се увреди, започва да уврежда целия организъм. Общият термин за този процес е „нарушение на обмена на веществата“, но той е непонятен. Сега ще ви въведа в системата за оздравяване на Серафим Чичагов. За него всички болести възникват от замърсена и гъста кръв.
При нас най-често излизат от строй или хипофизата, щитовидната жлеза или надбъбречните жлези. При около 90% от патологиите причината е в щитовидната жлеза, затова ще разгледаме нея.
Тя изработва два хормона, но основният е тироксин, който се състои от 4 атома йод. Наричаме го тетрайодтиронин (Т4). На гръцки „тирос“ означава „защита“, тоест това е хормон, който защитава организма. 80% от този хормон щитовидната жлеза подава на черния дроб. И при наличие на този хормон черният дроб включва своите 500 функции. Основната от тези функции е имунната, тоест включва се защита на организма – организмът започва да вижда какво става в него и съответно – да се бори с него. Ако щитовидната не работи, нашият организъм не вижда нищо - каквото и да се образува в него – вируси, паразити, дисбактериозен фон, тумори. Защо ракът не боли – защото той не го вижда. Боли, когато вече се разпадат тъканите, когато се оголват нервни окончания – тогава започва силна болка, която не се премахва с болкоуспокояващи. Иначе организмът не вижда този проблем и не работи с него.
Много трудно е да се открие патология в щитовидната жлеза, защото какво правим в традиционната медицина? Правим УЗИ. Но УЗИ не отразява работата на жлезите. То показва нейните размери, консистенция и дали има някакви включения – кисти, камъни, тумори, но функцията на жлезата УЗИ не отразява. И ето - щитовидната не е увеличена, няма камъни и ви казват: „жлезата ви е в норма, нямате проблеми“. Но ако имаме тумор, ако имаме проблеми с кръвното или каквото и да е друго, значи щитовидната ни жлеза не работи. Тя изработва хормона от 4 атома йод – откъде го взема – като изядем нещо съдържащо йод – то трябва да се разтвори и да бъде преработено, от корема да отиде в кръвта и оттам тя го взема, слепва 4 атома и подава този тироксин в черния дроб. Така става, когато всичко е в норма. Но ако не живеем близо до море или океан, ако съдържащите йод храни също са в недостиг, то щитовидната не работи и при повечето хора е така. Освен това тя излиза от строй и поради емоционални фактори. Друг вреден за нея фактор е облъчването – например от клетъчните телефони. Дори да нямаш такъв, навсякъде има предаватели, тоест има непрекъснато облъчване на всеки човек. Ние не ги виждаме и чувстваме, но те са навсякъде. И щитовидната ни жлеза още по-зле работи, защото сме в непрекъснат стрес и сме облъчвани. Но тя не боли. Ние имаме методика за даване на кръв и определяне на хормоните Т4 – щитовидния хормон, но нашата щитовидна жлеза не работи денонощно, както и всеки орган. Има такова понятие – физиология. За 24 часа те са почти по минути разписани – един орган спира, друг се включва и за 24 часа на нивото на безусловните рефлекси, които не зависят от нас, те си вършат работата – органите работят, почиват, възстановяват се, регенерират, И така, щитовидната жлеза се включва и работи от 20 до 22 часа. Тогава работи тя и в това време можем да видим какво става там.
Преди у нас изследването за хормоните на щитовидната жлеза се вземаха винаги вечерта в 21 часа. След като всичко се разпадна и лабораториите се отделиха и станаха самостоятелни, те работят както им е удобно и вземат проби от 8 сутринта, но тогава щитовидната жлеза не работи – тогава работи храносмилателната система. Затова анализите на всички ще бъдат в норма, но това не отразява работата на щитовидната жлеза.
Доколкото ние сме тук не за да се лекуваме, а да възстановим своето здраве, затова трябва да знаем как да проверим работата на щитовидната жлеза в домашни условия. Тъй като хормонът се състои от 4 атома йод, вземаме обикновен 5%-тен аптечен йод. И доколкото всичките ни жлези са чифтни, ендокринните жлези могат да работят различно – един месец може да работи физиологически само едната страна, друг месец – другата страна. (Забележете, че патологията е винаги едностранна – инсулта, рака на млечната жлеза и т.н., защото дадена жлеза работи по-зле.)
И така, между 20 и 22 часа, докато работи щитовидната жлеза, правим от вътрешната страна на китките на двете си ръце по една напречна черта с йод, за да видим дали този йод е нужен на щитовидната жлеза; ако не й е нужен – той няма да се всмуче, а ако е нужен – ще се всмуче, при това колкото повече е нужен – толкова по-бързо ще се всмуче. Така можем поне най-общо да видим как работи щитовидната жлеза – чертите се правят на китките, защото там няма мастни отлагания и съдовете са близо. Освен това тези места са ни пред очите и можем да засечем и времето, за което ще попие йода – на друго място ще изчезне и няма да забележиш. Така виждаме и от коя страна по-бързо попива. Задължително от едната страна ще изчезне малко по-бързо – от тази страна патологията ще е по-голяма. С вените на краката е същото – от едната страна са повече, от другата – по-малко.
Друг хормон на щитовидната жлеза е калцетонин – хормонът, при наличието на който се усвоява калция. В преходния климактерически период и при мъжете и при жените (при мъжете също има такъв – просто няма специалисти с такъв тесен профил, както гениколога – при жените, но и те имат такива сериозни проблеми, които от никого не се коригират), ако този хормон не достига, в нас започва остеопороза и всички започват да вземат калций, но пак ви казвам – той няма да се всмуче и усвои, защото щитовидната жлеза не дава този хормон. Затова при всички хора след 40 годишна възраст се появява някаква степен на остеопороза – при някои повече, при някои – по-малко. Приемът на калций не помага, защото системата на организма е система за саморегулация, самовъзстановяване, но това, което в него регулира и възстановява, то се уврежда – щитовидната жлеза. В резултат се нарушава обмяната на веществата ни и каквото и да правите или пиете – не помага.
Щитовидната жлеза подтиква черния дроб за изработването на имуноглобулини, но и за изработване на жлъч и жлъчеотделяне, тоест щитовидната жлеза обезпечава със своите хормони правилно съкращаване и излаз на жлъч по време на ядене. Тя се натрупва в жлъчния мехур и по време на яденето тя излиза заедно с ферментите на задстомашната жлеза (те са съединени с общ проток с дванадесетопръстника) при всяка порция храна; жлъчта по своето качество е много силна киселина. Ние си мием ръцете със сапун и унищожаваме микробите – жлъчката е като домакински сапун – много силна киселина и дезинфекцира тази храна, която попада в стомаха. Ферментите на задстомашната жлеза я обработват и храната, обработена от жлъчните ферменти, постъпва в корема, където всичко се всмуква и жлъчта съпровожда храната до тоалетната, тоест тя дезинфекцира всички власинки на тънките черва, като ги очиства от патогенни бактерии, от паразити, от слуз – това става, ако всичко е в норма. Но ако щитовидната жлеза работи зле, диагнозата е дискинезия, тоест нарушава се тонуса, моториката на съкращаването на жлъчния мехур, тоест жлъчта по време на храненето преминава бавно, зле, не излиза и на първата порция храна еднозначно не попада, тоест първата порция храна попада в корема необеззаразена и несмляна. В резултат това се създава присъствие на патогенна флора в корема – свикнали сме да казваме глисти. Те са различни – по-големи, по-малки, кръгли, лентъчни и храната, която не е обработена от ферментите на задстомашната жлеза, не се смилат, съответно – не се всмукват. Тази храна броди и гние и създава дискомфорт. Ние казваме „като се наям ми става тежко“ –но след като цялата храна е минала, жлъчта и ферментите на задстомашната жлеза продължават да излизат и тази фаза закъснява – храната е отишла в корема, а жлъчта и ферментите продължаватда постъпват в дванадесетопръстника. В това време стомахът остава празен, налягането там спада, а налягането в корема се повишава, защото храната е отишла там и след всяка порция храна тази порция ферменти на задстомашната жлеза и жлъчта, които по качество са много силни киселини, започват да се изхвърлят (за сметка на разликата в налягането), в стомаха, което по принцип никога не трябва да става. (следва)
(Ксения Павловна Кравченко е последовател на системата за оздравяване на организма на Серафим Чичагов. Такива хора в Русия са 4 човека. Те са дипломирани практикуващи лекари и православни хора.)

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...