Translate

2019/01/17

5 ОПАСНИ ЗА МЛАДОСТТА ХРАНИ

5 ОПАСНИ ЗА МЛАДОСТТА ХРАНИ

Здравословното хранене е ед­на от любимите теми на специа­листите по алтернативна медицина…
Препоръките за това, какво трябва да яде човек и какво не бива дори да помирисва, са най-различни. Има и още един въп­рос, който измъчва привържениците на здравословното хране­не: "Има ли храни, които състаря­ват?". Отговорът е ясен - има.
На всички е понятно, че твърде мазните, прекалено сладките, много солените и консервираните продукти не са най-добрите приятели на човека.
На първо място в класа­цията на вредните и съста­ряващи храни стои сирене­то. Мазните видове и чес­тата употреба на сирене повишават нивото на хо­лестерола и увеличават риска от сърдечносъдови заболявания. Същевре­менно обаче сиренето е чу­десен източник на калций и други минерали, които не само заздравяват костите, но и предпазват от остеопороза и различни заболявания на централната нервна система.
Препоръката на специ­алистите е: избягвайте прекалено мазните сире­на и наблегнете на бялото саламурено сирене. Медът и мармаладът също попа­дат в табли­цата със състаряващите храни, тъй като са много калорични. Но захарите, които съдържат, са от т.нар. полезен вид, което ги прави неделима част от ежедневното меню.
Маслото е третият опа­сен за младостта вид хра­на. То повишава нивото на холестерола и е предпос­тавка за сърдечносъдови заболявания. Но пък съ­държа голямо количество калций и витамин А и не бива да се пренебрегва. Препоръката е: не прека­лявайте!
Белият ориз може да бъде много опасен
Свареният и все още то­пъл ориз може да подейс­тва "шоково" на стомаха и да доведе до сериозни чревни заболявания. Най-добре е той да се замени с тъмен, неолющен ориз или да не се прекалява с него. Същото важи и за белия хляб. Не се коле­байте и го заменете вед­нага с ръчен или типов.
Яденето на риба може да е много полезно, но в нея има елементи, които контролират нивото на хо­лестерола. Честата упот­реба обаче е опасна за младостта.
Саламите са също сред най-отровните храни. Те почти винаги съ­държат токсич­ни вещества и са канцерогенни. Единстве­ното им положително качество е, че в тях има много желязо и протеини. И тук препоръката е да не се прекалява с тях.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...