Translate

2019/01/16

6 СИГНАЛА ЗА ИНФАРКТ И ДИАБЕТ

6 СИГНАЛА ЗА ИНФАРКТ И ДИАБЕТ

Опасно е, ако раните ти не зарастват и уринираш често нощем…

Има начин да се пред­пазим от лошите болести, които атакуват организма ни! Просто е добре да проявим повече бдител­ност и при най-малкото съмнение да идем на ле­кар. Ето някои от тревож­ните сигнали, които трябва да държат нащрек всеки мъж и да го предупредят за евентуалната опасност.

1. МАЛКАТА ДРАСКОТИНА ЗАРАСТВА ЦЯЛА ВЕЧ­НОСТ. Ако раничките и порязванията ви постоянно забират и трудно зарас­тват, това е един от въз­можните признаци за диа­бет. Направи си кръвно из­следване, особено ако в добавка усещаш сърбежи по кожата и бодежи в дла­ните и ходилата. Докато ча­каш резултатите, яж профи­лактично повече сурови моркови и броколи, които предпазват от захарна бо­лест.

2. МЪЧИТЕЛНА БОЛКА, НАПОДОБЯВАЩА СИЛНИ КИСЕЛИНИ. Тези вълнооб­разни пристъпи, които мо­гат да продължат с часове, лекарите наричат синдром на коронарна недостатъч­ност. Около 30 процента от хората, страдащи от него, до 6 месеца получават ин­фаркт. Не отлагай прегледа при кардиолог - не само се­га, а при всяка друга при­тесняваща болка в гърдите.

3. ОБИКОЛКАТА НА ТА­ЛИЯТА ТИ Е 100 см. Ти мо­же да се чувстваш добре, но учени от Харвард те зап­лашват: еректилна дисфункция. Според техни изслед­вания мъжете с наднорме­но тегло са предразполо­жени към затлачване на съ­довете, което от своя стра­на се отразява зле на ере­кцията. Така че купи си ко­лан, дълъг само 80 см, и тре­нирай, докато започнеш да го закопчаваш поне на пър­вата дупка.

4. БАЩА ТИ Е НА БЕЗ­СОЛНА ДИЕТА. Доколкото началото на хипертонията няма видими признаци, пи­тай по-често родителите си как са със здравето. Висо­кото кръвно много често се предава по наследство. Ако твоето от време на вре­ме надвишава 140 на 90, време е да се заемеш се­риозно със себе си. Малко умереност в храненето, малко спорт - и ще свалиш няколко килограма, а с то­ва и няколко пункта от кръвното. Постарай се да изключиш от менюто си со­лените и содените продук­ти. Пий повече портокалов сок и взимай всеки ден профилактична доза вита­мин С. Той стабилизира кръвното.

5. НОЩЕМ СТАВАШ ПО­НЕ ДВА ПЪТИ ПО МАЛКА НУЖДА. Честите пориви за уриниране, накъсана струя по време на самото урини­ране са сред симптомите за аденом на простатата (доброкачествено образу­вание на мъжката жлеза). Профилактиката? Яж пове­че плодове. Съдържащата се в тях фруктоза (плодова захар) воюва с излишъците на фосфати в организма, които могат да причинят и карцином на простатата.

6. ЛЯВАТА ТИ ПОДМЕТ­КА СЕ ИЗНОСВА ПО-БЪР­ЗО ОТ ДЯСНАТА. Възмож­но е да означава, че крака­та ти имат минимална, не­забележима с просто око разлика в дължината. Това може да ти докара сериоз­ни проблеми впоследствие с гръбначния стълб.

Обърни се към ортопед за преглед и ако той установи несъответствие, ще те по­съветва какъв вид ортопе­дична стелка да носиш.


Потърси го на всяка цена и ако често те болят ходи­лата, краката и гърбът.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...