Translate

2019/01/12

ЗА МЪЖЕТЕ... 8 ТРЕВОЖНИ СИМПТОМА ЗА СИЛНИЯ ПОЛ

ЗА МЪЖЕТЕ...
8 ТРЕВОЖНИ СИМПТОМА ЗА СИЛНИЯ ПОЛ
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
image
За някои неща никога не настъпва подхо­дящият момент…
Най-баналният пример е заканата: „Някой ден ще откажа цига­рите!" Кой точно ден? За тези решения е най-добре да послушаш тялото си. То знае кога да подаде първия тревожен сигнал.
1. ВИДИМО СИ НАТЕЖАЛ
Постоянството в редуването на дейностите „зад волана"-„пред компютъра"-„зад волана"се увенчава с банална хиподинамия.
Изход: ако ти липсва време за тренировки в зала, тогава отделяй 20 минути по обед за гим­настика с акцент - упражнения за коремната преса, таза и краката. Относно храненето под­ходящ за теб и водещ трябва да е принципът „3 + 1": всеки прием на храна трябва да се състои от белтъчини, мазнини и въглехидрати в равни части плюс витамини.
В случай че наднормените килограми са при­дружени от често пресъхване на устата и кожни проблеми, намери време да си пуснеш кръвни изследвания на захарта и холестерина.
2. ЧЕСТО ТЕ БОЛИ ГЛАВА
Сутрин: може би махмурлукът е виновен? По­магат два аспирина плюс една шумяща таблет­ка витамин С.
Когато болката се появява надвечер и е тъпа, първо трябва да провериш кръвното си наля­гане. Ако болката идва от врата, то по-скоро напрежението ти избива в главоболие. Или пък страдаш от остеохондроза на шийните прешлени. Лесна гимнастика ще ти помогне да се спасиш от схващане на шийните мускули: 4-5 пъти дневно прави по пет наклона на гла­вата встрани, напред, назад и накрая - кръгови движения.
3. ЛЕСНО СЕ ЗАДЪХВАШ
Взел си на бегом две-три стъпала и след това дълго не можеш да дойдеш на себе си? Възможно е това да е следствие от същата тази хиподинамия. В такъв случай е нужно да внесеш някои корекции в храненето и повече да се движиш. Но за всеки случай провери сърцето - запиши си час за ЕКГ и тест с физическо на­товарване.
4. БОЛЯТ ТЕ КРАКАТА СЛЕД ХОДЕНЕ
Ако си пушач, този дискомфорт говори за съ­дови изменения. Помогни си малко, яж повече продукти, богати на витамините С и Е. На всеки 3 цигари изяждай по един портокал. Ако говорим сериозно, тази болка е сигнал, че е време да откажеш цигарите.
5. ЧАС И ПОЛОВИНА-ДВА СЛЕД ХРАНЕНЕ СЕ ПОЯВЯВАТ БОЛКИ В СТОМАХА И КИСЕЛИНИ. СУТРИН УСТНИТЕ ТИ СА МНОГО СУХИ
Гастрит или язва е това. Не пий безразборно препарати за понижаване на киселинността. В никакъв случай не посягай към содата, за да гасиш болките с нея. Язвата вече е напъл­но лечимо заболяване. И още нещо: всеки истински мъж е длъжен поне веднъж в живота си да събере смелост и да си направи гастроскопия, колкото и противно да му се струва.
6. МАЛКАТА НУЖДА ЧЕСТО ТЕ СПОХОЖДА
Освен това при уриниране усещаш дискомфорт и болка. Настъпил е моментът да направиш по­сещение при уролог. Напълно е възможно да си станал жертва на простатит или цистит (вто­рото изобщо не е предимно женска болест, от възпаление на пикочния мехур мъжете страдат не по-рядко от жените).
7. ПРОБОЖДА ТЕ НЕЩО В ДЯСНАТА ПОЛО­ВИНА
Това е черният дроб. Признай си, съвсем си го зарязал. Според статистиката жените страдат често от хроничен панкреатит, а мъжете - от хроничен невирусен хепатит и мастна дистрофия на черния дроб. Вероятно освен диетата, която ще се наложи да спазваш поне шест ме­сеца, ще пиеш и препарати -хепатопротектори, които възстановяват клетките на черния дроб.
8. ПРИЧЕСКАТА ТИ ОРЕДЯВА
И с баща ти беше така - към 40-те темето му вече се оголваше? Уви, наследствено е. Ако при роднините ти по мъжка линия всичко е наред с прическата, може да страдаш от неврогенна алопеция. Между другото всеки четвърти мъж оплешивява на нервна почва. Лекува се - с по­мощта на трихолог (специалист по заболява­ния на косата) и психотерапевт.

Image may contain: one or more people

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...