Translate

2019/01/16

АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА - ВАШАТА ОГЪРЛИЦА МОЖЕ И ДА ЛЕКУВА

АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
- ВАШАТА ОГЪРЛИЦА МОЖЕ И ДА ЛЕКУВА


Цветните ми­нерали, които се използват за из­работката на различни укра­шения…
(брошки, огърлици, пръстени и ко­лиета), прите­жават безспор­ни лековити ка­чества. Те са били прилагани още в древност­та, но след това официалната медицина ги загърбва за дълго…
Напоследък, с новия ренесанс на така наречената алтернативна ме­дицина, учени, изследователи, меди­ци и жертвите на различни заболя­вания, обръщат отново поглед към лечебните възможности на минера­лите. Те търсят връзката между живата и неживата природа, и при това московски учени вече откри­ха, че кристалната решетка на ми­нерала апатит наподобява порази­телно ДНК-молекулата на живота. Всъщност това е старо познание, облечено в нова, по-научна "дрешка". За­щото лечебните свойства на камъ­ните, както споменахме, са били из­вестни още на древните жители на Близкия изток, Китай, Тибет. И ба­щата на медицината - Авицена, също се е опирал в практиката си на тези качества на минералите. Така че, когато избирате вашата огърлица, брошка или гривна, можете да се съобразите не само с цвета на очи­те или косите си, но и с целебната сила на минерала, вграден в нея.
Яспис. Намалява кръвотечени­ето, изостря обонянието, помага при различни типично женски за­болявания. Авицена препоръчва този камък да се носи на корема срещу стомашни заболявания.
Ахат. Гривна от този минерал се носи срещу подагра. Предот­вратява и конвулсии.
Корали. Те укрепват паметта, лекуват сърцето, ако се носят око­ло шията - предпазват от нервни тикове.
Кехлибар. Облекчава болки в челото, очите, ушите. Предпазва от ангина и други заболявания на гърлото.
Хематит. Целебните му свойс­тва са свързани с функциите на отделителната система на човека. Лекува циреи, заболявания на пи­кочния мехур.
Тюркоаз. Подобрява зрението, придава сила на онзи, който го гледа продължително време. Арис­тотел го препоръчва като средст­во при сърдечни заболявания и при безпричинен страх. Някои древни учени приписват на този камък способността да лекува чревни заболявания, язви, тумори, но затова трябва да се пие стрит на прах.
Лазурит. Предотвратява прис­тъпи на радикулит и астма, леку­ва женски кръвотечения. Той е и средство срещу някои нервни болести. Ако в него има златни пръски, помага срещу вътрешни язви.
Топаз. Когато се носи на шия­та, облекчава пристъпите на аст­ма. В най-общия случай се упот­ребява като защита против лудост, безсъние и "лоши очи".
Изумруд. Укрепва паметта, изостря зрението, дарява на при­тежателя си дълголетие.
Александрит. Пречиства и укрепва кръвоносните съдове.
Елмаз. По-внимателно с този камък, защото ако има петно по него, тои се превръща в най-зло-кобният. Ако е чист, лекува скле­роза, апоплексия, предотвратява образуването на камъни в орга­низма. Когато има зеленикав от­тенък, помага при раждания, па­зи детето в утробата на майката, подсилва женската плодовитост.
Планински кристал. Негова­та сила зависи от мястото на но­сене. Поставен върху пръстен, из­бавя от нощни кошмари; ако е на гердана - спасява от замръзване; сложен под бельото (вдясно от ко­рема) - регулира дейността на жлъчния мехур и увеличава мляко­то на кърмачките.
Опушен кристал (раух-топаз). Препоръчва се като лечеб­но средство за наркомани.
Аметист. Прави човека бодър и разумен, предпазва от напива-не. Премахва лунички, изглажда бръчки. Не трябва да се носи пос­тоянно, а само от време на време.
Хризопрас. Ако се съзерцава по-дълго, облекчава дразненето на очите. Вграден в гривна, е превъз­ходно средство срещу завист, кле­вета, „лоши очи".
Карнеол. Използва се при ба­зедова болест. Укрепва зъбите, успокоява треската и нервните за­болявания.
Сардоникс. Ускорява зараствания на костите, спира кръвотече­нието.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...