Translate

2019/01/16

АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА ЛЕЧЕНИЕ С ЛЕДЕНИ КУБЧЕТА

АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
ЛЕЧЕНИЕ С ЛЕДЕНИ КУБЧЕТА

Удобно е за домашно приложение при навяхване, натъртване и други болки…
Може да ви прозвучи невероятно, но за лече­ние у дома при навяхва­не, натъртване или рев­матични болки най-под­ходяща е бучката лед. Добре е при възмож­ност да се използва веднага или до 36 часа след инцидента или поя­вата на болката. Това предотвратява възпале­нието в тъканите и ста­вите. Терапията с лед действа болкоуспокояващо, защото само 15 мин след прилагането кръвоснабдяването на мус­кулатурата намалява с 50%. Охлаждането свива и кръвоносните съдове, блокира възпаленията, ниската температура на­малява и болката в нер­вните окончания.
Компресът с ледена кърпа или обтриването с ледено кубче се прави на всеки 3 до 5 мин, след което увреденото място се завива със суха хавлиена кърпа. То­зи вид лечение, извес­тен като криотерапия, наистина е удобен за домашно приложение. Ето и няколко конкретни процедури.
Леден компрес - при­готвя се, като се намок­ря малка хавлиена кър­па със студена вода, изцежда се и се поставя за 1-2 часа във фризера или камерата на хладил­ника. Ледената кърпа е твърда като дъска и се поставя върху гърба при хронични болки в тази област.
Много удобна е и ле­дената торбичка. При­готвя се от плътна плас­тмасова кесийка, която се напълва с вода и се замразява. Тъй като тор­бичката се огъва, пред­варително може да я фиксирате така, че да приеме формата на мяс­тото, където ще я поста­вяте - лакът, коляно, китка. Държи се за крат­ко, процедурата с нея се повтаря няколко пъти.
Друго средство против болката е ледената чаша. Напълва се с вода малка пластмасова чашка за ка­фе, в която се поставя дървена пръчица или пластмасова лъжичка и така се замразява. С ле­дената чаша се обтрива болното място, като не трябва да пропускате за­виването му със суха хав­лиена кърпа.



No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...