Translate

2019/01/16

ПАК СЪМ НАСТИНАЛ, КАКВО ДА ПРАВЯ? КАК ДА ИЗЛЕКУВАМЕ НАСТИНКАТА

ПАК СЪМ НАСТИНАЛ, КАКВО ДА ПРАВЯ? 
КАК ДА ИЗЛЕКУВАМЕ НАСТИНКАТА

Около 40 процента от населението на света настива периодично...
Променливото време през есента активира вирусите и ние се разболяваме. Това е периодът на респираторните заболявания, когато заболяваме от инфекции на дихателните пътища. Причина за нашата неразположеност най-често са вирусите.
Настинките са провокирани от вирусите, които атакуват слизестата тъкан в носа. Те проникват по дихателните пътища в организма и предизвикват най-напред хрема. Имунната система поддава и болестотворните микроби нахлуват. Лошото е, че дори обикновената хрема може да доведе до сериозни усложнения. Затова още при първите симптоми на настинкатрябва да се лекуваме.
Хрема
Симптоми: Запушен нос,често кихане, появата първо на воднисти, а по-късно на слузести секрети. От лека хрема започват обикновено сериозните настинки.
Лечение: Усетите ли неразположение, веднага започнете да пиете в по-значими дози витамин С, калций и рибено масло. Грижете се за честото овлажняване на помещението, където спите. Пийте голямо количество течност - препоръчват се инхалации с лайка, мента, липа и лимон.
Кашлица, причинена от вируси
Симптоми: Тази кашлица е суха, съпътствана от болки в гърлото, от хрема и повишаване на температурата.
Лечение: Трябва да се пият много течности - поне 10 чаши на ден с чай, плодов сок и нектар. Провеждането на инхалации с билки е препоръчително, за да се почистят дихателните пътища.
Кашлица, причинена от бактерии
Симптоми: Става дума за така наречената мокра кашлица, която е съпроводена от болки в гръдния кош, затруднено дишане и висока температура.
Лечение: Наложителен е спешен лекарски преглед и антибактериално лечение, за да се избегне допълнителното възпаление на дихателните съдове.
При болки в гърлото пригответе отвара от топла вода с мед и сок от лимон. Друга ефикасна напитка е топлото мляко с лъжица мед, лъжица сода и лъжичка масло.
Грип
Симптоми: Намаляванена апетита, висока температура над 38 градуса, кашлица, втрисане, болки в ставите и мускулите, главоболие.
Лечение: Грипът не се лекува с антибиотици. Добре му въздействат парацетамол, аспирин, големи дози витамин С, масаж на гърдите и гърба с камфоров спирт, направа на затоплящ компрес. Препоръчва се чай с мед или малинов сок. Трябва да консумирате чесън в голямо количество, който спира развитието на вирусите.
Когато болестта започва да надделява
За да спрете развитието иа инфекцията, яжте лесносмилаеми храни. Избягвайте млякото и сиренето, консумирайте повече цитрусови плодове. Помагат билковите чайове. Лайката снижава температурата и успокоява. Чаят от черен бъз намалява отделянето на секрети. Ако усещате дращене в гърлото, нравете гаргари с билкови отвари и сода. Ефикасни са гоилите вани на краката, като във ваната добавите лъжичка горчица.


No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...