Translate

2019/03/28

"ПОМОГНИ СИ САМ" ВКУСНИ ДИЕТИ ВМЕСТО ГОРЧИВИ ТАБЛЕТКИ

"ПОМОГНИ СИ САМ"
ВКУСНИ ДИЕТИ ВМЕСТО ГОРЧИВИ ТАБЛЕТКИ
Знаете ли, че понякога диетите ни лекуват по-ефективно, отколкото таблетките...
• При хипертония (високо кръвно налягане) например са необходими съдоразширяващи препарати. Но тези лекарства можете успешно да замените с корени и листа от целина, както и с грейпфрут. Това не означава, че при пристъп е достатъчно само да хапнете парче от цитрусовия плод. Но ако редовно ядете целина и грейпфрут, няма да ви мъчат хипертонични кризи и съдовете ви ще са в добър тонус.
• Искате ли да се преборите с хроничните заболявания, нужни са ви антиоксиданти, които се съдържат в морковите, зелето, доматите, чесъна, лука, в по-мазните риби и в цитрусите. Подбирайте зеленчуци с по-наситени цветове - в тях концентрацията на антиоксиданти е по-висока.
• При намален имунитет са ви нужни имуностимулатори, които се съдържат в достатъчно количество в киселото мляко и различните йогурти, както и в чесъна.
• Малко се знае за продуктите, които действат като антидепресанти. И затова, когато ни е скършено настроението и нещо ни измъчва, хапваме шоколадче. Но трябва да помните, че природни антидепресанти има също в меда, крушите и дюлите. Все пак при стрес най-полезни са портокалите. Кората им е богата на етерични масла, които премахват тревогата и нормализират съня.
• Язвените гастрити са бичът на времето. При такова заболяване добре е профилактично да ядете зеле, банани, смокини, да пиете зелен чай.
• А при варикозно разширение на вените пийте червено вино и хапвайте повече тъмно грозде, дини и пъпеши.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...