Translate

2019/03/28

"ЗАБЛУДЕНИТЕ РОДИТЕЛИ..." ЗАБЛУДИ ЗА ДЕТСКИТЕ БОЛЕСТИ

"ЗАБЛУДЕНИТЕ РОДИТЕЛИ..."
ЗАБЛУДИ ЗА ДЕТСКИТЕ БОЛЕСТИ

Понякога родителите, без да подозират, с действията си правят така, че вместо да оздравеят, децата им дълго боледуват...
Бедата е в това, че родителите често се заблуждават за начините на лечение на децата.
ЕТО НЯКОИ ОТ ЗАБЛУДИТЕ
ПРИ ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА ДЕТЕТО ДА Е ДОБРЕ ЗАВИТО
Това не е вярно. Организмът понижава температурата си чрез изпаряване и следователно, ако родителите завият плътно детето, той не може да изпълнява лечебната си функция.
ЧЕСТО ЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ХРАНИ ДЕТЕТО?
Съществува мнение, че при температура детето трябва да се храни по-често, за да възстанови загубената енергия. Точно обратното. Организмът насочва енергията си към борбата с инфекцията и затова е по-добре да се освободи от храносмилателната функция, която изисква доста енергия. Ако детето няма апетит, е по-добре да се ограничи с поемането на много течности.
Известни психолози предупреждават: „Внимание! При засилване на неразположението, повишена температура, силно главоболие, при болки в стомаха, гадене, повръщане, разстройство - никога не настоявайте детето да яде! Дори не му предлагайте - опасно е!“
ДА СЕ ДАВАТ ЛИ ТЕЧНОСТИ ПРИ БОЛКИ В ГЪРЛОТО?
Някои родители смятат, че щом детето се оплаква от болки в гърлото, не трябва да му се дават много течности, за да не го боли при преглъщането. В действителност течността промива лигавицата на гърлото. По този начин тя изчиства веществата, произведени от организма в резултат на възпалителния процес и предизвикващи болката.
НУЖЕН ЛИ Е КРЕМЪТ ПРОТИВ СЪРБЕЖ ПРИ ДЕЦАТА?
Съществуват много антихистаминови кремове, които премахват сърбежа при ухапване от комари. Специалистите предупреждават, че кремовете против сърбеж могат да предизвикат алергична реакция и съветват да се използват специалните течности на базата на амоняка, намаляващи болката от ухапването. Желателно е мястото на ухапването да се дезинфекцира и да се внимава детето да не го разчете, защото инфекцията попада в организма. Кожата може да се намаже с овлажняващ крем, облекчаващ болката.
ДА СЕ СЛАГА ЛИ АНКЕРПЛАСТ ВЪРХУ МАЛКА РАНИЧКА?
Някои прекалено тревожни родители смятат, че трябва да се слага анкерпласт или бинт на най-незначителната раничка. Това не е необходимо. Ако от раната не тече кръв, контактът с въздуха помага на зарастването. Бинт и анкерпласт да се използват при големи рани и порязвания.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...