Translate

2019/03/28

КАК САМИ СИ НАВЛИЧАМЕ БОЛЕСТИТЕ?

КАК САМИ СИ НАВЛИЧАМЕ БОЛЕСТИТЕ?

Учените са доказали, че при лечението на болестите едва 15 процента от тях зависят от лекарите...
и 85 процента - от нашето отношение към здравните проблеми и от психическата ни нагласа.
Разумните страхове, че може да се разболеем от тежко заболяване, са естествени за човека, като инстинкт за самосъхранение. Но има някои капани и ако попаднем в тях, сами привличаме към себе си всевъзможни болести.
КАПАНЪТ НА САМОСЪЖАЛЕНИЕТО
От гледна точка на психологията самосъжалението може да облекчи остротата на стреса, но не се бори с него, а го изтласква дълбоко навътре. Натрупва се напрежение и резултатът е „лош стрес“ (дистрес). Това е задънена улица, която наистина може да доведе до астенична депресия и напълно да ви срине от коловоза на живота. Посрещайки проблемите със самосъжаление - това означава предварително да им дадете възможност да вземат надмощие над вас. Самосъжалението се отнася към астеничните реакции, когато в организма се произвежда в големи количества хормонът на слабост - ацетилхолин. Това чувство е доста упорито и напълно негативно. Човек бързо става зависим от него - както и от всички лоши навици. Зациклянето върху себе си винаги ни прави безсърдечни към другите.
Така че със самосъжалението може напълно да разклатим психиката си и да навредим на здравето си. Склонността към астенични реакции често се превръща в мощен тласък за развитието на различни заболявания. Така прекаленото състрадание към собствената си персона може да предизвика: • болести на храносмилателната система (предимно гастрити и язви на стомаха); •астено-апатична депресия; • хипотония; • вегетативно съдова дистония; • идиопатичен световъртеж; • понижен имунитет и слаба съпротива към инфекции.
А най-вредно е чувството за самосъжаление по време на заболяване, дори когато сте се простудили, имате температура и всичко ви боли. Процесът на възстановяване, бъдете сигурни, ще се забави!
НАЙ-СТРАШЕН Е КАПАНЪТ НА САМОВНУШЕНИЕТО
В такава зависимост често попадат хора, които са по характер тревожни и подозрителни. Настинки, възпалено гърло, сенна хрема - най-банал-ните сезонни заболявания предизвикват у тези хора паника. Обикновените симптоми се раздуват до едва ли не смъртоносни: кашлица - сигурно е туберкулоза, температура 38 градуса - край, болен съм от пневмония. Това са нерешителни хора, живеещи в подчинително наклонение, изпитващи постоянна безпричинна тревога, в това число и за собственото си здраве. При това тревожно-мнителните хора, като правило, са склонни към нарушения на вегетативната нервна система и метеочувствителност. И това само засилва убеждението им, че са болни повече от сериозно, едва ли не им предстои да умрат до няколко дни. И по силата на самовнушението си тревожно-мнителните хора действително понасят по-тежко дори обикновена простудна инфекция и боледуват по-дълго време от останалите хора.
Хората с такива характеристики на личността по време на заболяване трябва да се лекуват по по-специална схема: през нощта - успокоителни (по 25 капки валериан или гаргара с половин чаша настойка от жълт кантарион), а на сутринта - препарати за стимулиране на имунната и нервната система (например настойка от шипка, тинктура от женшен, китайски лимонник плюс таблетки зелен чай).
Този начин на лечение ще им помогне да преодолят страха от смъртта, каквато са си въобразили, че съществува за тях.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...