Translate

2019/03/28

ЦВЕТОЛЕЧЕНИЕ...ПОДБЕРЕТЕ МЕНЮТО СПОРЕД ЦВЕТА ЗА ЗДРАВЕ

ЦВЕТОЛЕЧЕНИЕ...ПОДБЕРЕТЕ МЕНЮТО СПОРЕД ЦВЕТА ЗА ЗДРАВЕ
Чувствате умора и постоянно ви втриса, за бодрост не може и да се говори?...
Тогава трябва да си хапвате храни в червено! Това може би ви учудва, но е напълно обяснимо от научна гледна точка: всеки цвят има дължина на вълната и определен честотен диапазон. Така те се възприемат не само от очите ви, но и от стомаха по време на преработката на храната - за него цветът е допълнителна информация.
ЧЕРВЕНИЯТ стопля, дава много енергия и по-вишава настроението. Тези, които постоянно мръзнат през есента и зимата, могат да включат „вътрешното отопление“, като пият чай от шипка, червени боровинки, цвекло и червено зеле. Благодарение на ниската честота на тоептенето и голямата дължина на вълната червеният растителен пигмент притежава затоплящо действие. Освен това огненият цвят активира преработката на храната и обмяната на веществата, ободрява както никой друг.
ЗЕЛЕНИЯТ е „консервирана“ жизнена енергия и лечебна сила. Въпреки че е студен цвят (както синият и виолетовият), е не по-малко полезен през есента и зимата. Салатите, листните зеленчуци, броколите се противопоставят на възпалителните процеси, унищожават болестотворните бактерии и по този начин ни пред пазват от простуди.
ОРАНЖЕВИЯТ тушира спазмите и ни дава сили. Продуктите с този цвят - моркови, тиква, портокали - са идеални за подготовката на организма за зимата. Портокалите неутрализират отровите. Съдържащият се в оранжевите плодове и зеленчуци каротин защитава клетките.
ЖЪЛТИЯТ ни зарежда с положителна енергия и успокоява. Когато дните стават по-къси, можете да наваксате недостига на слънце с жълти лакомства (царевица, банани, манго). Също като слънчевите лъчи те подобряват настроението, отстраняват симптомите на депресията, успокояват нервите. Освен това тези продукти съдържат много витамин С, който повишава имунитета.
ЛИМОНОВИЯТ освежава и поддържа здравето. Продуктите с нежен жълто-зеленикав цвят (авокадо, артишок, зехтин) са добра профилактика срещу простудните заболявалия. Лимоновият допринася за отделянето на слуз, прочиства бронхите, укрепва имунната система, с две думи - подготвя ни за новия ден!

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...