Translate

2019/03/28

ЗАГАДАЧНИЯ ПОКАЗАТЕЛ рН... НИВОТО НА PH В ОРГАНИЗМА - ПОКАЗАТЕЛ ЗА ЗДРАВЕ ИЛИ ЗА ЗАБОЛЯВАНЕ

ЗАГАДАЧНИЯ ПОКАЗАТЕЛ рН...
НИВОТО НА PH В ОРГАНИЗМА - ПОКАЗАТЕЛ ЗА ЗДРАВЕ ИЛИ ЗА ЗАБОЛЯВАНЕ

Кисело настроение, песимистични мисли, наднормено тегло, затлъстяване в областта на корема, употреба на повече алкохол и цигари...
Ако всичко това е част от живота ви, необходима е промяна. Пътят е труден, но си заслужава.
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КИСЕЛИННО-АЛКАЛНОТО РАВНОВЕСИЕ
Тялото е съставено предимно от вода. Водната среда може да има киселинни или алкални свойства (алкали = основи), които се измерват по скала, наречена pH (potential hydrogen) или потенциален водород. Ако скалата отчита 7,0, е неутрална, а от 7,1 до 14 е алкална.
ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА PH НИВОТО
Тъй като 50-60% от общото тегло на тялото е вода, pH нивата се отразяват на целия организъм и често са показател за здраве или заболяване. Небалансиран pH означава, че нивата са станали твърде киселинни или прекалено алкални за дълъг период от време.
МОЖЕ ЛИ НЕУРАВНОВЕСЕНО PH ДА ДОВЕДЕ ДО ПРОБЛЕМИ
Въпреки че може да остане незабелязан години наред, небалансираният pH (твърде киселинен или алкален) води до развитието на дегенеративни заболявания като сърдечносъдови болести, рак, диабет, подагра. Както и до кристализиране на солите в урината и до образуване на пясък и камъни.
ЗАЩО Е ВРЕДНА ВИСОКАТА КИСЕЛИННОСТ
Съвременното меню включва в по-голямата си част храни, които оставят киселинни остатъци в организма. Неуравновесените нива на pH могат бавно, но сигурно да разяждат нашето тяло и да доведат до множество здравословни проблеми.
Ето някои ранни признаци на излишни киселини в тялото:
► отпадналост сутрин
► киселини по време и след хранене
► раздразнителност
► наднормено тегло
► прекалено мазна кожа при събуждане, обилно потене при леки натоварвания и напрежение
► лош дъх и обложен език рано сутрин
► затруднено храносмилане
► „кисело" настроение
КАКВО СЪЗДАВА КИСЕЛИННАТА СРЕДА
Тя може да се образува заради храненето (много сладко, бяло брашно, газирани напитки, животински мазнини), стрес, алкохол и цигари, всеки процес, който отнема кислорода на клетките. В такива случаи тялото ще се опита да компенсира киселата среда с помощта на алкални минерални вещества и ако храната ни не съдържа достатъчно минерали, се получава натрупване на киселини в клетките.
ПРОБВАЙТЕ - ШУСЛЕРОВАТА СОЛ МОЖЕ ДА РЕШИ ПРОБЛЕМА
Шуслеровата сол, която регулира киселинността в организма, е сол №9 натриев фосфат. Неслучайно я наричат Шуслерова сода - помага за преработката на мазнините и засилва метаболизма. В комбинация със соли №5 и №10 има детоксикиращо и отслабващо действие. Необходими са по 5 таблетки от трите соли всеки ден поне 2 месеца.
Заедно с това хапвайте повече алкални храни - плодове и зеленчуци, намалете сладкото и месото, пийте по 50 мл вода на килограм телесно тегло всеки ден. Движете се и мислете позитивно.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...