Translate

2019/04/12

ЗАЩО МИ ПРЕСКАЧА СЪРЦЕТО И КОГА ДА ВИКАМ "БЪРЗА ПОМОЩ"?... ДА ПОТЪРСИМ ПРИЧИНИТЕ ЗА АРИТМИЯТА

ЗАЩО МИ ПРЕСКАЧА СЪРЦЕТО И КОГА ДА ВИКАМ "БЪРЗА ПОМОЩ"?...
ДА ПОТЪРСИМ ПРИЧИНИТЕ ЗА АРИТМИЯТА

Обикновено ако аритмията се появи след 50-годишната възраст, лекарите не си блъскат много главата откъде се е взела тя...
Естествените възрастови процеси (например разрастване на съединителната тъкан в сърдечния мускул) водят до изменения в проводимостта на електрическите импулси.
Аритмията при младите хора може да бъде следствие от редки вродени или наследствени заболявания, или прекарано инфекциозно заболяване - например миокардит. Понякога причина за аритмия може да се окаже повишена функция на щитовидната жлеза.
Нередовното биене на сърцето може да бъде предизвикано от кофеин, цигари, алкохол, кашлица, лекарства, потискащи апетита, психотропни препарати, наркотици от типа на кокаина и марихуаната.
В случаите, когато причината за нарушения ритъм не може да бъде отстранена, се налага лечение. Естествено, не става дума за препоръки от сорта: „Не пуши, не пий и т.н.“.
Кога трябва да извикате “Бърза помощ”?
Ако дори и само веднъж почувствате симптоми на аритмията - усещане за повече или по-малко удари, затихване, преобръщане, прекалено бързо или прекалено бавно биене на сърцето, трептения в гърдите или шията, слабост, задушаване и болки в сърцето - е желателно да си направите изследване при кардиолог. Дори и ако аритмията е отшумяла от само себе си. Тя може да се възвърне по всяко време и да доведе до сериозни усложнения.
„Бърза помощ“ трябва да се извика, когато аритмията не преминава няколко часа. Най-простият метод за изясняване доколко опасни са прескачанията на сърцето, е да си направите електрокардиограма.
По-редките аритмии биха могли да бъдат уловени с помощта на друг апарат /холтер/, който се слага на болния за цяло денонощие. Тези апарати са с много малки размери, с модерен дисплей и се прикрепват заедно с 5-6 електрода на гърдите на болния. Той непрекъснато записва сигналите през цялото денонощие. След това данните се вкарват в компютъра, разчитат се и кардиологът прави своето заключение - да се лекува ли човекът или не.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...