Translate

2019/05/29

Содата отстранява плесента и паразитите от организма на човека

"НОРМАЛНИТЕ хора се лекуват с храна, ПОЛУ-НОРМАЛНИТЕ ходят на лекар, а БЕЗУМНИТЕ се лекуват при хирург"..
Проф. д-р .А.Т. Огулов - ЛЕКЦИИ ЗА ЛЕКАРИ
Содата отстранява плесента и паразитите от организма на човека
.
Сега, с по-съвременната апаратура, наблюдаваме една интересна особеност – деминерализация на организма. Когато кръвта е постоянно кисела, организмът се опитва да компенсира това за сметка на алкалните компоненти. Компенсацията става за сметка на това, че (за да поддържа определен баланс на буферната система на кръвта) организмът започва да извлича от тъканите тези алкални елементи. Така губим магнезий, мед (при чийто дефицит косата ни побелява, появяват се хернии, отпускане на органите, зле работи мозъка, влошава се паметта) и ако състоянието ацидоза трае продължително време, ние ставаме готови за различни заболявания. И веднага става ясно коя е била слабата ни система.
При работа с такива пациенти ние използваме сода за хляб. Знаете, че ако функцията на бъбреците се снижи, каквото и да правите, кръвта винаги остава гъста. Тогава ги караме да изпият половин чаша гореща вода с половин чаена лъжичка сода. Пациентът залива тази сода с горещата вода, изчаква я да прекипи (тя кипи при температура над 60 градуса и е важно да бъде угасена). След това изпива течността и след 10 минути му проверяваме кръвта – в нея вече можеш да се влюбиш. По принцип тази сода не се натрупва в организма, затова опасности от предозиране няма. Но все пак лекарството от отровата се отличава по дозата. Затова и содата може да бъде и отрова и лекарство.
Поради това ние предлагаме на пациентите да проверят първата си сутрешна урина с лакмусова хартия – сутрин тя винаги трябва да е кисела, защото през нощта върви интензивно възстановяване на организма. След половин час отново измервате – сега, след като сте започнали да се движите, урината трябва да е алкална и нейната рН трябва да е 7,5 – само при това условие човекът е здрав. (Можете вместо сода да вземете натриев цитрат на хапчета - важното е киселинно-алкалното равновесие на пациента да се приведе в норма).
Ако левият бъбрек страда, обаче, той задължително ще върне закисляването, загубата на заряда в еритроцитите. Еритроцитите започват да се слепват, започва агрегация и затова някои мои пациенти през деня започват да пият сода − така постигаме по-високи резултати от лечението.
Пример – пациентът беше с рак на пикочния мехур – натиснах пикочния мехур, той беше напрегнат и болезнен – още първото изпиване на сода успокои пациента, използвахме Биммунал – много добър йоден препарат. В резултат пациентът се усмихваше, нищо не го болеше, вече нямаше кръвотечение. След това започна да си проверява урината. Ако сутрин тя не е кисела, значи не се възстановявате достатъчно нощем.
При здравия човек стойностите на рН на урината варират от 7 до 7,5. Ние допълнихме нашата терапия и със содени вани. Имахме такъв случай – при прием на такава содена вана червеите започнали да излизат от пациента през кожата му. Всички били в шок. Твърди се, че кожата трябва да е кисела, но не трябва да забравяме, че тя е отделителна система. И тя винаги ще бъде кисела защото токсините и отровите се отделят през кожата. И когато обработваме корема, за да улесним излизането на токсините, тогава такава вана със сода става целесъобразна. Тогава давате на пациента такава задача: на 200 литра вода да сложат 7 супени лъжици сода. След това проверявате с лакмус рН стойността на тази вода, лягате в нея за 1 час (а ако има патология на кръвоносните съдове, може да останете и час и половина). Ще видите, че рН на тази вода постепенно спада – от 8,5 спада до 7 или по-ниско, защото ваната започва да събира токсини от горните слоеве на кожата и лимфната система. Температурата на водата във ваната трябва да започва от 41 градуса. Отначало трябва да се поизпотите, порите да се отворят, след това кожата става мека и пигментните петна изчезват. А какво представляват пигментните петна – плесенна гъбичка, която се заселва на нашата кожа и предизвиква различна неприятна миризма на тялото.
Ние използваме сода винаги, когато за лечение трябва да се прилага ужилване с пчели (апитерапия), за да сме сигурни, че няма да има алергични реакции. Знаем, че пчелата много добре въздейства на плътните образувания, на костната структура, на херпесните патологии. Затова е много добре да имате такъв терапевт, който слага пчели и няма никакви отрицателни ефекти от това. Реакции от страна на пациента под формата на отоци, анафилактичен шок не трябва да има. На здрав човек вземаме кръв, слагаме пчела и проверяваме – в първия момент се извършва агрегация на формените елементи , затова първите пациенти със страничен ефект са тези с гъста кръв. Ако сле процедурите дадете на пациента гореща вода и половин (или 1 ) чаена лъжичка сода, проблемът изчезва.
Интересното е, че на височина 1800 метра над морското равнище кръвта винаги е алкална. Практически при тези, които се качват в планината, след 1800 метра започва планинска болест – прекомерно алкализиране на кръвта. А колкото по-ниско е морското равнище там, където се намираме, толкова по-киселинна е кръвта. Ако кръвта е киселинна, сме подложени на плесенни гъбички, паразитози – ставаме проблемни хора. Организмът започва да изразходва минералните вещества от мускулите , тъканите, органите и тогава органите започват да се озвучават с болка и като пипнете корема – всичко боли. А когато всичко боли, това се дължи на деминерализация на организма. Щом преди процедурата дадете на пациента чаша гореща вода със сода и той я изпие, ако видиш кръвта му под микроскоп – се влюбваш в нея. След като му обработиш корема – даваш му още една чаша вода със сода и пациентът се отива щастлив, защото всичко се оправя, но има и един недостатък – твърде бързо оздравява. J
Бременната жена трябва да пие содена вода, всеки онкоболен трябва да пие содена вода. Даваме на пациентите такива материали, за да не се поддават на внушенията на лекари, които им казват: „Абе как ще пиеш сода – ще ти изгори стомаха!“ − Такива лекари не разбират, че ако стомаха е празен, ако в него няма храна, содата се всмуква и не предизвиква никакви отрицателни ефекти.
Благодарение на тази сода много мои пациенти започнаха редовно да ходят в тоалетната, лесно да понасят различни алергични реакции. Защото какво е алергията – преди всичко, гъста кръв. Затова, когато иска да дойде при мен пациент с алергия, а това може да стане чак след седмица, му казвам: „започни да пиеш сода и след седмица ми се обади“. И понякога след два дни той звъни и казва: „всичко се оправи, алергията ми мина“. Яде каквото си иска, а алергия няма. Но за сметка на това − по-често пие сода. Посъветвал съм го да пие сода сутрин и вечер, а той я пие и през деня, защото това му харесва.
Много деца сами си вземат сода. Една пациентка дойде с детето си. Съветвах я да пие сода заради алергията си и сгъстената си кръв, казах й, че има патология на бъбреците и че докато не оправим бъбрека й трябва да пие тази сода. А детето каза: „Мамо, а аз тази сода я обичам – аз я ям“. Майката се шокира: „Как така я ядеш?“ – „Ами така – с лъжичката“. На майката обяснявам, че трябва да взема сода, а детето интуитивно яде тази сода. Затова винаги трябва да имате под ръка лакмусова хартия и да съветвате пациентите да си проверяват урината. Сутрн тя трябва да е кисела, защото организмът се очиства и възстановява, което става донякъде именно посредством известна степен на деминерализация. Освен това содата позволява да се икономисат тези алкални основи в тъканите – тогава организмът няма нужда да премества рН на кръвта към алкализиране, доколкото содата вече е направила това и е изменила състоянието на кръвта. Затова в известна степен при човека, вземащ сода, се нормализира обмена – особено при спортистите. Ако пият сода преди и след тренировка – в резултат техните постижения много се подобряват и то благодарение само на содата и лакмусовата хартия. Така треньорът определял на кого му трябва сода и на кого – не. След това започнал да проучва въпроса с вегетарианството. За сметка на вегетарианството на теория се поддържа киселинно-алкалното равновесие. Но на практика това не винаги е така, защото всички ние сме различни – имаме различен тип обмен. Затова на един вегетарианството му подхожда, а на друг – не.
Имахме програма за определяне на количеството оксиданти по тъканите посредством лъч – може да се определи бързо ли старееш − всичко зависи от антиоксидантната защита. В група от 40 човека изследвахме 30 от тази група − само 5 човека влязоха в нормата, защото лекарят най-малко се грижи за своето здраве при все, че на другите помага. В групата имаше няколко вегетарианци – при всички стойностите бяха под нормата. Най-добри показания имаше една лекарка-стоматолог, вегетарианка, занимаваща се с фитнес, но използваща и хранителни добавки, и микроелементи. Тя се беше записала в семинара, а имала диагноза, че никога няма да роди поради хормонални нарушения. Обработиха й корема, а след месец дойде и каза, че е забременяла.
Нормалните хора се лекуват с храна, полу-нормалните ходят на лекар, а безумните се лекуват при хирург.
Аз имам достатъчно заснет материал за излекуване на хора, които са били отписани от медицината. Последният случай беше с един много известен човек, който беше толкова зле, че не можеше нито да седи, нито да стои прав. Имаше такъв оток на сигмовидното черво, че ми отне половин час да снема поне малко напрежението в него. Изтеглих му 40 кубика кръв и я инжектирах подкожно тук-там в долната част на корема. На другия ден дойде усмихнат – нищо не го болеше, макар че отокът продължаваше да го има.
Изпратих го на онкомаркери и му казах – вземи резултатите и ела направо тук – не ходи другаде. Той отишъл и там като видели, че онкомаркерът му превишава 80 пъти нормата, му казали, че има рак на простатата и веднага трябва да се оперира и професорът, с умен вид, веднага му назначил операция. Беше платил и много пари, защото го оперирал самия професор. След две седмици идва при мен, а стойността си останала каквато била.
Казах му: „Нали ти казах да дойдеш направо тук“. – „Ама ти не ми каза, че имам рак“. – „Не можех да ти го кажа – те щеше още тук да припаднеш, при това трябваше да съм сигурен и да проверя чрез онкомаркера“. – „Ами сега какво да правим?“
Казах му: „Сега ще направим така, както съм правил вече няколко пъти. Започваш да пиеш сода по три пъти дневно по 2 чаени лъжички. Ако искаш да живееш – направи го“.
Той го направи 12 дни – 3 пъти дневно по 2 чаени лъжички сода, а през следващите 10 дни – по 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно и проблемът си отиде. PSA стойността спадна на 1,5. Ако не се беше оперирал, съвсем всичко щеше да му е наред.
Какво направихме ние – ами просто му изменихме киселинно-алкалното равновесие. Разбира се това беше придружено и с добавяне на минерални компоненти, и с манипулации на корема, вкарвахме сода и венозно и когато му изследвахме кръвта, там имаше огромно количество плесенни гъбички – плесента беше запълнила всичко. Но с течение на времето тази плесен ставаше все по-малко и по-малко.
Поначало содата се използва в реанимацията. Когато човек попада в безсъзнание някъде, първо му вливат сода. Содата се използва и в наркологията, и в геникологията. Ако си миете лицето със содена вода - кожата става мека. След като си измиете зъбите може да си изплаквате устата със содена вода - рН в устата също трябва да е висока, това е от полза за зъбите. Ние използваме аптечна сода (продават я в аптеките на пакети от 1 кг за инфузионни разтвори), в която процентното съотношение е 4-5; обикновено осмица вливаме, когато вече поражението е толкова явно − тялото се очиства, човекът започва да се чувства по-добре, туморите започват да си отиват. Разбира се, не изключвам възможността и в някой да се получи преалкализиране на кръвта, но аз досега не съм срещал такъв – срещал съм само закисляване.
Самият аз вече 3 години всяка сутрин пия по 1 чаена лъжичка сода. Содата окислява киселините – тя неутрализира киселините и се образуват неутрални соли. И тази неутрална сол се натрупва в нашите мускули и тъкани. Нашата задача е след като започнем да пием сода, да започнем да се занимаваме с физическа активност, за да се потим. За да може организмът заедно с потта и урината да извежда отпадъците – нужни са физически движения, за да се изкарат тези соли и да не остават в мускулите, мускулите да не стават твърди.
Ако се занимаваме с възстановяване на киселинно-алкалното равновесие, не бива да забравяме да препоръчваме на пациента и двигателен режим, защото тези неутрални соли трябва да отидат някъде. Можем да го възстановяваме и посредством ванни процедури. Относно дозата – пригответе разтвор с половин чаена лъжичка на 1 чаша.
Когато човек има температура и изпие сода, кръвта му става по-рядка , заряда на еритроцитите се възстановява, температурата спада, алергизацията се премахва. Процентът на оздравяване рязко спада и процентът на сложните болни се снижава.
Много препоръчително е да се използва сода при терапията на корема. За някои хора вегетарианството не е препоръчително – всичко зависи от неговия обмен. Затова при някои пациенти има преокисляване на организма въпреки, че са вегетарианци и че би трябвало да е обратното. Разбира се, идеалният вариант е суровото месо, но в такъв случай рискуваме да се заразим с паразити. Иначе суровото месо – това са белтъци, витамини, микроелементи, хормони и хормонът на дълголетието се получава от суровото месо.
Вана със сода – 7 супени лъжици на 200 литра дават рН на водата 8,5. Този разтвор е подобен на околоплодната вода на бременната жена, тоест това е рН средата на детето в утробата на майката. Затова с тези вани се очиства организма и той преминава на ново ниво.
Когато в лимфната система започнат да постъпват токсини и отрови, част от тях премахвате с карамфил, а на следващия етап вземете такава вана и на следващия ден ще се чувствате много добре.
Водородният прекис (кислородната вода) също е нещо добро, но има и отрицателна страна – бързо състаряване – човекът оздравява, но старее − затова не трябва да прекалявате с нея – 1-2 капки 3% кислородна вода на половин литрово шише са напълно достатъчни. Като окислител кислородната вода работи много добре.
Относно тези вани – 6-7 пакета морска сол са достатъчни да се създадат условия като в Мъртво море и да се изтеглят токсините за сметка на космоса и плюс 7 лъжици сода.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...