Translate

2019/06/24

Домашен гел лекува стрии, старчески петна, белези от акне, псориазис, изгаряния!

Домашен гел лекува стрии, старчески петна, белези от акне, псориазис, изгаряния!




Защо да купувате скъпи и пълни с химикали овлажнители, когато можете сами да си направите у дома овлажнител за кожата като използвате кокосово масло и гел от алое вера? Несъмнено алое вера и кокосовото масло са едни от най-полезните естествени съставки за здравето на кожата. Те имат лечебно действие, което научно е доказано, че се справя чудесно с проблеми като екзема и псориазис, обриви, възпалена, раздразнена или суха кожа.

Именно заради множеството им ползи за здравето алое вера и кокосовото масло често се използват в купешките продукти за лична хигиена. Те предоставят чудесни ползи когато се използват отделно, но са дори още по полезни когато се използват заедно.

Най-добрият микс се получава при смесването на гел от алое вера, не сок, и чисто, нерафинирано кокосово масло. Знаем, че вода и мазнина не се смесват добре, и това е причината, поради която в този случай не се препоръчва използването на сок от алое вера.

Кокосово масло

Кокосовото масло е супер овлажняващо, затова върши чудеса като естествен овлажнител на кожата. То прониква дълбоко в кожата и я поддържа мека и гъвкава. То също така е заредено с антиоксиданти, помага в битката със свободните радикали и забавя стареенето на кожата. Много е полезно за суха кожа. Освен това, то има противогъбични и антибактериални свойства, които спомагат побеждаването на микробните инфекции и на кожни заболявания като екзема, псориазис, изгаряне на слънце, обриви и възпаление. Можете да го използвате и за махане на грим. То е чудесно масажно масло и е ефикасно в справянето с мазна коса.

ел от алое вера

Гелът от алое вера също има облекчаващи кожата свойства. Той поддържа кожата стегната и дълбоко хидратирана. Понеже е богат на витамини и минерали, особено на антиоксидантния витамин Е, той подмладява кожата и води до регенериране на клетките. Той е полезен също така за лечението на кожата при изгаряния, включително и от слънцето и е ефикасен в изсветляване на петната по кожата, облекчава раздразнена кожа и обриви и премахва стрии, старчески петна, белези от акне.

Домашно приготвен крем от кокосово масло и гел от алое вера

Какво ви е необходимо:
  • Половин чаена чаша органично студено пресовано кокосово масло
  • Една трета чаена чаша пресен гел от алое вера (органично и студено пресовано алое вера)
  • Една чаена лъжица масло от витамин Е
  • Ментово или друго етерично масло по ваш избор като масло от лавандула, жасмин, роза, ванилия… (по желание)
  • Миксер/блендер
  • Стъклен контейнер

стъпки

  1. Сипете гела от алое вера, кокосовото масло и маслото от витамин Е в блендер за няколко минути. Друг вариант е да ги сипете в купа и да ги разбиете с миксер 5-10 минути докато и в двата случая получите лек и хомогенен крем.
  2. По желание добавете в сместа, след което я разбъркайте, няколко капки ментово етерично масло или друго етерично масло по ваш избор.
  3. Сипете в стъклен контейнер и дръжте крема на стайна температура. Ако у дома ви е много топло, можете да държите бурканчето в хладилника.
  4. Кремът ще ви стигне за няколко седмици.

Как да използваме крема

Този лековит крем се използва като всяко друго мазило, но имайте предвид, че той предоставя най-добри резултати когато се нанася върху влажна кожа за предпочитане след къпане.
Така приготвения крем можете да използвате и като овлажнител за устни.
А можете да го използвате и като лосион при бръснене за омекотяване на космите и за предпазване от зачервяване след бръснене. Просто нанасяйте тънък слой върху кожата и го оставяйте да действа 1 или 2 минути преди бръснене.



Истината за рака и етеричните масла от първа ръка, която НИКОЙ онколог няма да ви разкрие

Истината за рака и етеричните масла от първа ръка, която НИКОЙ онколог няма да ви разкрие


Учените днес осъзнават силата на веществата в някои етерични масла, които спират рака да не метастазира и които карат раковите клетки да се самоунищожават. Тяхната способност да предпазват от заболявания вече не се поставя под съмнение, особено при рак.

oils-cancer

Здравото тяло, от главата до петите, обикновено има честота, варираща от 62 до 78 MHz, докато заболяванията се появяват при 58 Hz. По време на някои изпитания с честотата на тялото и честотата на етерични масла бе измерено, че: държането на чаша кафе сваля честотата на човек от 66 Hz до 58 MHz само за три секунди. Отнело три дни честотата му да се върне към нормалната.

Други изследвания показват, че: негативните мисли снижават честотата на тялото средно с 12 MHz. Положителните мисли повишават нашата честота средно с 10 MHz.
Изследвайки някои от тези най-често употребявани етерични масла като ментовото, джинджифиловото, лимоненото, от грейпфрут, жасмин, лавандула, лайка, мащерка, роза и канела изследователите се опитват да открият как тези масла се борят с рака. Правели го като изследвали антибактериалната сила, както и ин витро токсикологията спрямо линиите на човешките ракови клетки, както и проучвали честотата по отношение на заболяванията.
„Ракът настъпва когато ДНК кодът в ядрото на клетката се увреди”, казва имунологът Махмуд Сухайл. Изглежда някои етерични масла имат пренастройваща функция. Те казват на клетката какъв трябва да е верния й ДНК код.

Маслата трябва да са с терапевтичен клас

Продават се много етерични масла, обаче, повечето са с ниско качество, синтетични и разредени със спирт и други добавки. Ако искате маслото, което използвате да е ефикасно, то трябва да е от 100% чист терапевтичен клас качествено етерично масло, иначе няма да извлечете здравословните ползи и освен това ще трябва да сменяте комбинацията всяка седмица с правилните съотношения на всяко от маслата.
Робърт О. Бекер, M.D., автор на книгата The Body Electric потвърждава, че човешкото тяло има електрическа честота и че много неща относно здравето на съответния човек могат да се определят от тази честота. Никола Тесла казва, че ако можехме да елиминираме определени външни честоти, които влияят на телата ни, ние бихме могли да сме по-устойчиви на заболявания. Д-р Ото Варбург беше два пъти Нобелов лауреат и носител на Нобелова награда за изследвания в областта на рака за това, че откри че човешките клетки имат електрически волтаж.
Без съмнение, определени честоти предпазват от развиването на заболявания, а други честоти унищожават заболяванията. Субстанциите с по-висока честота унищожават заболяванията с по-ниска честота.
Етеричните масла от терапевтичен клас започват от 52 и достигат чак до такива със сила от 320 MHz! Например: розово масло 320 MHz; хеликрисум 181 MHz; тамяново 147 MHz; равенсара 134 MHz,  лавандулово 118 MHz, смирна 105 MHz, немска лайка 105 MHz, хвойна 98 MHz, сандалово дърво 96 MHz, ангелика 85 MHz, мента 78 MHz.

Да имат множество лечебни свойства

Раковите клетки при рак на гърдата се унищожават най-вече от маслата от канела, мащерка, лайка и жасмин, като маслото от лайка убива до 93% от тях ин витро. Дори още по-ефикасно е маслото от мащерка, което води до убиването на 97% от MCF-7 клетките при рак на гърдата.
Друго изследване, публикувано в списанието Industrial Crops and Products откри, че маслото от лайка има мощни антиоксидантни свойства. В изследването, в което са изследвани 11 етерични масла включително от лавандула, мащерка, чубрица, розмарин, салвия, мента, френски пелин, горчив (див) и сладък фенел, откри, че римската лайка има най-мощно антиоксидантно действие.

Маслото от тамян – убиец на рака

„Тамянът отделя „мозъка” от раковите клетки – ядрото – от „тялото” – цитоплазмата и затваря ядрото като го спира да не възпроизвежда сбъркани ДНК кодове”, казва Сухайл.
Маслото от тамян е ефикасно, защото съдържа монотерпени, съединения, които имат способността да помагат в премахването на раковите клетки още в началото на развитието им, както и в различните стадии на развитието им, което го прави идеално без значение кога е открит рака.
Работата с тамян може да доведе до революция в лечението на рака. В момента, с химиотерапията лекарите разбиват мястото около тумора, за да убият рака, но това убива също така и здравите клетки и отслабва пациента. Лечението с тамян може да премахва само раковите клетки и да оставя останалите клетки живи.
„В етеричното масло от тамян има 17 активни вещества”, казва д-р Сухайл

Истории на успеха

Силни истории за хора с рак и дегенеративни заболявания и за опита им в използването на етерични масла

Рак на черния дроб в терминален стадий

Жена в Лонг бийч казва, че казали на съпруга й да сложи в ред делата си. Ракът му на черния дроб бил в така непреднал стадии, че туморите били твърде големи за премахване с операция. Дали му шест месеца живот. Тя научила за силата на 100% чистото масло от тамян скоро след диагнозата. Той го нанасял върху кожата си над черния дроб и под езика си всеки ден. При следващото им посещение при лекаря било открито, че туморите чудодейно се свивали. Продължили да използват тамяновото масло. През април туморите се били свили толкова много, че лекарите се съгласили да го оперират. Ракът бил отстранен,  при което били премахнати 3/4 от черния дроб. Днес той е в добро здраве и се радва на живота с прекрасната си съпруга и със семейството си.

Пет годишно дете с рак на мозъка

При петгодишно дете с рак на мозъка помогнало използването само по една капка масло от тамян, редувано с по една капка масло от снадалово дърво, нанасяни върху табаните на стъпалата, наред с лавандулово масло, нанасяно върху китките. Днес детето е в напълно идеално здраве!

Рак на пикочния мехур

Когато поставят на Джаки Хоуган диагноза за рядък вид рак на пикочния мехур, лекарите я информират, че в крайна сметка ще трябва да отстранят пикочния й мехур. Тя открила лечебните свойства на маслото от тамян, открити от изследователи от Университета на Оклахома, особено в комбинация с масло от сандалово маслло, които се изразяват в убиването на раковите клетки. Маслото от тамян е толкова ефикасно, че експертите казват, „Етеричното масло от тамян може да е кандидат за включване в растящ списък от естествени съединения, които селективно унищожават раковите клетки”.

Рак на белите дробове в 4 стадий – метастази в костите, гръбначния стълб, ребрата, таза

Майката на Бебе имала злокачествени тумори в белите си дробове, с метастази в гръбначния стълб, костите, ребрата, раменете, бедрата и таза. След като започва лечение с етерични масла, четири месеца по-късно тя е в чудесно здраве, а туморните клетки бързо измирали. Тя си е у дома и се занимава с градинарство и планира да отиде на почивка. Седем месеца след като лекарите й казват, че ракът в 4 стадий ще я убие, лекарите й казват, че е в добро здраве и че вече няма рак. Бебе препоръчва: Масло от тамян: използвайте щедри дози на всеки 2-3 часа, както по кожата, така и по табаните на стъпалата. Ако можете да капвате множество капки под езика си, още по-добре.

Дегенериране на костен мозък

Елън е диагнозирана с дегенерация на костния мозък и с полицитемия рубра вера. „След 3 месеца кръвните ми изследвания показаха значително подобрение като повечето маркери бяха в нормалните граници! Не ми се наложи да се подлагам на 2 от последните 3 флеботомии (кръвопускания), които ми правеха на всеки 2 седмици, а сега са на всеки месец или на по-дълъг интервал! Чувствам се превъзходно и вече не изглеждам все едно съм на крачка от смъртта! Използвайте тези масла и имайте вяра, че те ще ви помогнат. Употребата им е ефикасна”.

Рак на гърдата

Използвах тамян за свиване на тумор на гърдата. Когато отидох за операция, те не можаха да намерят и следа от рак! Туморът на гърдата ми се появи през февруари и просто изчезна, а аз продължавам с използването на етеричните масла. Слагам тамяново масло и масло от лимонена трева върху гърдата си всеки ден и взимам билкови хранителни добавки. Направих редовния си 6-месечен преглед миналия месец и лекарят каза, че всичко е просто чудесно. Вече нямам рак! Никога не бих се подложила на химиотерапия или на лъчетерапия, защото страничните ефекти са твърде опасни. Той беше много изненадан, че изглеждам толкова добре, защото не се бях подложила на тези лечения.

Рак на маточната шийка

Моя добра приятелка ми се обади преди малко да ми каже, че ракът на маточната шийка на сестра й се е появил повторно. Била записана за операция за отстраняване на матката. Щом разбрала, тя веднага изпратила на сестра си масла от гаултерия и тамян. Инструктирала майка им да се увери, че сестра й нанася върху табаните на ступалата си от маслата на всеки 3 до 4 часа за болката, както и направо върху коремната област. Преди седмица увредените клетки все още се появявали в кръвната й картина. Днес (по-малко от един месец след започването на лечението с маслата) беше операцията за отстраняване на матката й, и лекарите не могли да открият никакви тумори.

Левкемия

Племенникът ми при когото левкемията се бе върнала… използваше етерични масла наред с химиотерапията и е в ремисия много по-бързо, отколкото казваха лекарите, и няма никакви противни странични ефекти.

Рак на гърлото

Близък приятел на майка ми се бори с дегенеративне заболяване на гърлото, което се бе разпростряло и в други части на тялото му. Миналия октомври той започна да използва маслата! Тамян и естествени лекове. Днес той беше на магнитно ядрен резонанс и го обявиха за истинско чудо.

Рак на панкреаса

Приятел имаше дегенеративно заболяване на панкреаса и му даваха 3-4 седмици живот. Той направи следното, 3 капки масло от тамян, по 1 капка масла от лимонена трева, лавандула, мента, сандалово дърво и естествени лекове. Днес той е в отлично здраве… Вече минаха 8 месеца, откакто е здрав.

Рак на простатата

Тази сутрин получих обаждане от добър наш приятел, който се бори с рак на простатата. През последните 3-4 месеца той взима етерични масла. Днес той ми се обади да ми каже, че изследванията му от вчера показват, че е напълно здрав!

Базално-клетъчен рак

Бащата на моя приятелка имаше базално-клетъчен рак върху носа си. Той беше проникнал през ноздрата и онкологът искаше да изреже голяма част от ноздрата, надолу до горната му устна и с ширината на около един пръст в бузата, когато той се свърза с мен. Още не бях използвала маслата при такъв вид рак и исках да помогна колкото се може повече. Той премахна захарта от храната си, повиши приема си на вода, ядеше повече сурови храни и вярваше, че може да победи рака. След няколко седмици раната сякаш се беше затворила, след още седмица мокренето на раната спря напълно, а червенината около мястото започна да изсветлява. След шест седмици тази страна на носа изглеждаше по-здрава от незасегнатата страна!! Това беше преди 15 месеца и още няма признаци за завръщане на болестта.

Рак на кожата

„Отидох на редовен преглед през февруари 2013 година. Лекарят ми каза, че израстъкът над окото ми е както предполагах форма на дегенерация на кожата: базално-клетъчен рак. Олеле! Една година преди този преглед ходих при дерматолог за премахването на няколко подозрителни петна от лицето, врата и гърба ми. След преживените интервенции се запитах дали няма по-безопасен начин за премахването на това петно (все пак то беше точно над окото ми). Проучих употребата на етерични масла при рак на кожата и тя ми се стори не така агресивна, колкото беше посещението при дерматолога, пък и нямаше да отсъствам от работа. Така че си набавих опаковка масло от тамян и го нанасях според указанияа върху кожата си по 3 пъти на ден и капвах по 2 капки под езика си сутрин и вечер. През първата седмица нямаше особено значима промяна, просто усещах щипане на мястото след нанасянето на маслото върху кожата и пиенето вътрешно. През втората седмица забелязах, че петното наистина се смаляваше. През третата седмица петното започна леко да мокрее, но въпреки това ставаше  по-малко. През четвъртата седмица туморът сякаш се СПУКА сам и още мокрееше, но продължаваше да се свива. През петата седмица беше много, много по-малък и хвана коричка. През шестата седмица коричката падна докато си миех лицето и петното беше с големината на мъничка пъпка. За 6 седмици гигантското петно бе намаляло до големината на глава на кърфица от нанасянето върху него и поглъщането на етерично масло – от тамян. Бях ПОРАЗЕНА, ИЗУМЕНА И ОБНАДЕЖДЕНА!!!! Етеричните масла ми помогнаха!!!”

Меланома

Нанасях масло от тамян сутрин и вечер и покривах мястото с лепенка. След 3 дни бенката се бе свила. На 5 ден тя прокърви малко и половината падна. На 7 ден вече я нямаше! Остана малко розова кожа и се притесних, че е белег. Няколко дни по-късно всичко изчезна! Съпругът ми имаше злокачествена меланома в 4 стадий, опериран миналата година на гърба… друга меланома излезе на носа му… преди да започнем да използваме етеричните масла му правиха лъчетерапия на това място. Оттогава ракът се появи отново… и вече сме се образовали как да използваме етерични масла. Той започна да използва масло от лавандула тамян и безсмъртниче върху меланомата и тя се СВИВА!
от Дон Хол, лична фитнес треньорка и специалист по женско здраве







Мащерката, мощна езотерична и лечебна билка

Мащерката, мощна езотерична и лечебна билка



Мащерката е „далечна братовчедка” на семейството на ментата. Ароматична и носеща в себе си множество ухания с различна наситеност, мащерката отдавна се счита за ценна подправка в кухнята, особено в комбинация с розмарин и майорана. Тя често се отглежда у дома в малки саксии, за да се използва прясна; но сушената мащерка също така широко се използва за подправяне най-вече на ястия на яйчена основа, както и супи в „букет” от няколко билки, под името билки от Прованс.

Мащерката и нейните употреби през вековете

Сред ароматичните билки и подправки мащерката е добре позната с различните си „вкусове” от остър и лимонен до някак ментов в зависимост от сорта. Тези различни „вкусове” са всъщност нюанси на уханието на билката, тъй като ароматът й зависи от културния й вид, от който съществуват много – някои от които са по-хвалени от други. Цветовете на мащерката са основен източник на някои от най-добрите видове мед в света, като гръцкият мед от дива мащерка е сред най-хвалените от познавачите, защото в него се усещат някои от нюансите на вкуса и аромата на растението – черта, която прави меда от мащерка двойно по-ценен за направата на медовина и за използването му в голямо разнообразие от бонбони, захаросани плодове и ядки и десерти. Освен отколешната й репутация на отлична кулинарна билка, мащерката се използва за лечебни цели още от древността; и както е при много от билките тя има множество отличителни свойства и употреби във фолклора.
Преди да стане обичана и разностранна кулинарна билка, мащерката първоначално е използвана като езотерична билка. Най-ранните препратки към употребата на мащерка са от древните египтяни и гърци. Египтяните се славят като майстори в мумифицирането на мъртвите и използвали мащерка в рецептите си, защото билката забавяла развитието на бактериите, а следователно и гниенето: Необходими ли са ни още доказателства за нейните мощни антибактериални свойства?
Гърците използвали уханната билка като тамян в ритуалните си жертвоприношения и за омилостивяване на боговете, на които се приписва името й на гръцки, което буквално означава буквално „дух”, „ум” или „душа”, както и „актът на дезинфекциране”. Мащерката била популярна и при римляните, от създаването на Рим до зенита на империята, като ароматично средство за освежаване на въздуха в стаите. По онова време било честа практика да се кади с мащерка не само ритуално, но и за естетически цели и дори с лечебни цели, тъй като се смятало, както от ранните гърци, така и от римляните, че ароматът на мащерката отблъсква болестите, лошите духове и разбира се насекомите – които несъмнено са били истинска напаст в онези времена.
През Средните векове на мащерката се приписват дори още окултни свойства и интересното е че тогава тя се използва като символ на смелост и доблест. В този смисъл, тя не само била популярна сред дамите в дворците заради приятния й аромат (от билката се приготвяла настойка във вода и те напоявали носните си кърпички), но тя служела и за знак на благосклонност и за амулети, носещи добри пожелания, тъй като клонки мащерка обичайно се подарявали на рицарите, участващи в турнири от любимите им или от почитателки, за да им дават сила за храбро представяне в турнира.

Накратко за мащерката:

  • Етеричното масло от мащерка има антисептични свойства;
  • Етеричното масло от мащерка се използва за превързване на рани;
  • Етеричното масло от мащерка лекува гъбички по ноктите на краката;
  • Мащерката е сънотворно и поставена под възглавницата предпазва от кошмари; Мащерката се използва на чай при кашлица и бронхит;
  • Мащерката лекува акне;
  • В древна Гърция горели сушена мащерка за смелост;
  • В древен Египет мащерката се е използвала за мумификация;
  • Мащерката е подправка за готвене
Римска практика било да се използва мащерка като форма на тамян, а каденето с нея играело жизненоважна роля в ранните методи за пречистване на въздуха, като с нея обикновено гонели насекомите от стаите на болните и при раждане. Освен че се използвала за пропъждане на насекоми и за освежаване на въздуха, мащерката също така се смятало, че държи болестите далеч като отблъсква злите духове. Истинските лечебни ползи от мащерката, прилагани в тогавашната медицина (т.е. в билкарството), се появяват много по-късно когато билката започва да се използва в аптеките за лечението на множество различни болести, обикновено свързани с кожни или други инфекции понеже било открито, че мащерката съдържа много мощни противогъбични и противовирусни свойства, способност, която се използва и до днес за изплакване на косата и миене на лицето с настойка от мащерка, извлек (обикновено получен с помощта на оцет) или чрез попарване на части от растението, само или в комбинация с други лечебни билки.
Заради мощните й дезинфектиращи и антисептични свойства, отварата от мащерка някога се използвала и като лесна за приготвяне вода за уста, както и за стерилизиращо и лечебно средство в превързването на отворени рани и изриване.

Съставки на етеричното масло от мащерка

Мащерката съдържа букет от активни противомикробни, противогъбични и антисептични химически съединения, които я превръщат в една от най-полезните билки, които да държим в дома си. Химическият състав (а следователно и ароматът и терапевтичните свойства) е доста разнообразен, в зависимост от мястото, където расте и сортовете мащерка, така че етеричното масло от обикновената мащерка (Thymus vulgaris) в лабораторните изследвания е показало, че съдържа:
17% до 45% тимол
2% до 30% ρ-цимен
0.5% до 28.4% борнеол
0% до 18.6% γ-терпинен
0.6% до 6.9% камфен
2.4% до 5.0% карвакрол
0.1% до 4.2% сабинен
0.8% до 4.2% α-пинен
0% до 3% камфор
0% до 2.7% линалоол
0.7% до 2.5% карофилен
0.4% до 2.4% мирцен
0% до 1.2% 1,8-цинеол
0.1% до 1.2% α-терпинеол

Мащерката съдържа цели четиринадесет важни съединения, като тимолът е основната съставка със своите 17 до 45 процента в зависимост от сорта и мястото на растеж. Тимолът е силно антисептичен и често се използва в продаваните на пазара води за уста. Той често се използва и в парфюмерията и в други козметични продукти. Освен че е много ароматичен, изследванията показват, че друго съединение – линалоол – може би има противоракови свойства и че малко количества от това съединение са полезни за предпазването и може би дори за лечението на някои видове рак. Тези данни обаче в известен смисъл са в конфликт с факта, че линалоол може да е алерген, който обикновено предизвиква дерматит и екзема при хората с много чувствителна кожа.

Мащерка – съвременни употреби

Мащерката като антисептик и противогъбично средство:

Множеството, съдържащи се в мащерката съединения допринасят за мощните противогъбични и антисептични свойства на мащерката (например, при гъбички по ноктите на краката) като я превръщат в чудесна билка, ако сте предразположени към обриви или гъбични инфекции, макар че винаги трябва обръщате внимание на честотата на употребата й.

Мащерка при бронхити/настинки:

На мащерката традиционно се приписва способността да лекува много бронхиални заболявания като магарешка кашлица и астма. При вдишване на парите от мащерка, поставена във вряща вода, парата успокоява симптомите на настинка и грип, както и успокоява ума и сетивата. Силната отвара от мащерка, смесена с естествен подсладител (обикновено мед, както и стевия, или нерафинирана тръстикова захар) е отлично напълно естествено лекарство при кашлица, възпалено гърло и бронхиални проблеми.

Мащерка за уринарни и менструални проблеми:

Мащерката също така традиционно се счита, че помага при различни уринарни оплаквания, както и че облекчава симптомите, изпитвани по време на менструация и затова билката е полезна в лечението на много различни женски болести. Счита се, че мащерката е най-силна когато се използва в тандем с други билки като розмарин и салвия за проблеми с косата и скалпа, с карамфил за проблеми с матката и уринарния тракт или като настойка или маслен екстракт за използване като дезинфектант или за локална дезинфекция.

Мащерка за ревматизъм и артрит:

Маслен извлек от мащерка (поставянето на мащерка в етерично масло за известен период от време) може да се използва и за облекчаване на симптомите на ревматизма и артрита, макар че чаят от листа на мащерка в комбинация с корен от джинджифил действа много по-бързо от течните мазила. По-добра алтернатива за получаване на мехлем от мащерка без да се прибягва до бавния процес на извличане на екстракт с помощта на основно етерично масло или битката при бавното загряване на масло, което да бъде наситено с екстракт от мащерка в да си набавите готово масло от мащерка, което да използвате само или разредено с друго етерично масло, служещо за основа като масажно масло, масло за коса или за бързо облекчаване на възпалени венци.
Освен че отлично освежава въздуха, мащерката може да се използва и като тамян като се хвърли китка листа върху жарава.

Мащерка – езотерични употреби

Мащерката може да се пуши – само тя или смесена с други билки (най-често с тютюн) – заради способността й да успокоява и да облекчава главоболие. Трябва да се внимава с яденето на мащерка, особено на дива мащерка, тъй като в големи дози тя може да причини леки халюцинации. Мащерката се използва и за магическото засилване на пророческите способности, да дава кураж, да получаване на видения (в сънищата, а не в състояния на транс, както е при халюциногенните растения), както и за подсилване на късмета, особено по отношение на парични въпроси. Мащерката се счита за чудесен източник за прочистване и против уроки, като окачването над вратите на торбичка само с листа от мащерка или съдържаща и други защитни билки, се използва да спира „вещиците, злите намерения и лошата енергия”.





Подаръци от градината: китки за кадене

Подаръци от градината: китки за кадене




Какъв по-хубав подарък за предстоящите празници от нещо, което сте направили сами и което има такава древна и вълнуваща употреба.

Китките за пречистване на пространството представляват стегнато увързани снопчета от сушени дървесни, смолисти билки, които се запалват и оставят да горят бавно като начин за пречистване на въздуха. Корените на тази традиция на кадене с китка са древни и все пак всеки може да използва прекрасните аромати в дома си.

Ако имате градина, вероятно имате достатъчно материал да направите поне една китка за кадене. Традиционните и най-популярни билки, използвани в церемониите с кадене са бяла салвия (Salvia apiana)кедър (Thuja)сладка трева (Hierochloe odorata)пелин (Artemisia californica) и див пелин(Artemisia vulgaris). Обаче, като пътувам виждам, че в различните места китките за кадене са направени от различни билки и че възможностите за избор и комбиниране на дървесни, смолисти билки са безкрайни като например дадените по-долу, без да се ограничават до тях:
Мащерка (Thymus vulgaris)лавандулабял равнецхвойнаборлопен (Verbascum thapsus), розмаринматочина (Melissa officinalis)джоджен (Mentha)бергамот (Monarda) and коча трева(Nepeta cataria), за да споменем само някои от билките.
От ляво надясно: бяла салвия; кедър и бяла салвия; кедър, бяла салвия и лавандула; бяла салвия; лавандула и бяла салвия; бяла салвия, увързана с две различни нишки; кедър, бяла салвия и много дървесна смолиста мащерка с аромат на портокал (Thymus vulgaris „портокалов балсам”); бор и мащерка „портокалов балсам”. Най-горе: лавандула (Lavandula angustifolia), макар че използвах два сорта лавандула, но другия не си го спомням.

За отглеждането на бяла салвия в студен климат:

Време е вече да оберете големите туфи бяла салвия (Salvia apiana), растение което е доста издръжливо и може да презимува навън, но в по-южните климатични пояси, където освен в саксия в дома си, можете да го отглежате и в градината си. Оставете корените му в земята и напролет то ще изникне отново.

Когато избирате и берете билките:

Обърнете внимание, че някои билки – дори и кулинарните – не са подходящи за горене и може дори да са токсични или да предизвикват алергични или астматични реакции у някои хора. Често от обикновения градинския чай (Salvia officinalis) се правят китки за кадене. Преди години опитах да го горя и аромът не ми хареса. След това прочетох, че тази билка не е безопасна за кадене, макар и да е безопасна за множество други употреби. Когато не сте сигурни, изгорете много мъничко на открито, за да разберете дали съответната билка ви харесва или не. Винаги изпитвам опасно силна негативна реакция към белия равнец, така че бъдете предпазливи с тази билка.
Берете билките в слънчеви и сухи дни. Влажните билки ще мухлясат в китката като са плътно увързани и е оставен много малко въздух. Наберете билките в деня, в който ще правите китките; смолистите билки съхнат много бързо и е почти невъзможно да ги увържете плътно след като изсъхнат. И последна забележка, ако берете сред природата, непременно берете пестеливо, за да остават растенията жизнени и здрави. Използвайте остър нож или ножици за отрязване на стеблата и никога не ги изравяйте с корена.

Избиране на връвта:

Помнете, че каквото и да използвате за увръзването на китките, впоследствие материалите ще трябва да горят, така че е важно те да са естествени, за да не отделят токсичен дим или да не се конкурират с ароматите на китката. Аз се опитвам да използвам колкото се може по-малко връв, за да не се получи силен аромат на връв при горенето. Съветвам ви когато можете да използвате тънка органична памучна връв. Конците за бродиране от които са отделени 4 ката (от шесте) са достатъчно здрави. Използвайте връв (конец) в един цвят или експериментирайте, смесвайки цветовете. Аз обичам да използвам един цвят за връзване и по-ненатрапчив цвят, който подчертава цвета на листата за изработването на дръжката. Червеният цвят е традиционният цвят за китките, използвани в церемонии, както може би сте забелязали, че са направени повечето от продаваните по магазините връзки за кадене.

Как да правим билкови китки за кадене

Ключът към успешното правене на китка за кадене е в плътното й увързване. Процесът е сходен на правенето на цигари в това, че и плътно завитата цигара гори по-бавно. Имайте предвид, че растителният материал се свива с изсъхването на билките и ако поради това те са хлабаво увързани, от китката могат да изпаднат части или тя напълно да се разпадне. Имайки всичко това предвид, дръжте растенията плътно стегнати като добре пристягате връвта, всеки път когато обвивате китката или я връзвате.
  • Стъпка 1. Отрежете билки с еднаква дължина. Не правете икономии — дебелите китки кадят бавно и изглеждат по-добре. Махнете всички болни или грозни листа. Наредете стеблата на китка и увържете стегнат възел най-долу в края на стеблата, за да не мърдат. Увийте плътно стеблата с връвта (конеца) няколко пъти и след това вържете още един възел, за да е китката здраво вързана и да има „дръжка”.
  • Стъпка 2. Дръжте здраво китката с една ръка и започнете да обвивате връвта под ъгъл нагоре към върха й. Опитвайте се да изпозвате колкото се може по-малко връв и стягайте плътно в процеса на увързване. Според мен, билките с големи листа не се нуждаят от много увързване, докато билките с много тънки листенца, особено иглолистните, се нуждаят от повече увиване, за да не изпадат листата (игличките) като изсъхнат. Можете да оставите листата неувързани в края или да ги извиете надолу и увържете, за да е цялата китка здраво увързана.
  • Стъпка 3. Обърнете китката на другата страна и започнете да увивате връвта обратно надолу към началото, на кръст върху вече увитата върху й връв.
  • Стъпка 4. В този момент можете да изберете дали да минете още веднъж нагоре или надолу, повтаряйки пътя на конеца с още един пласт или можете вече да завържете китката и да приключите. За мен повторното минаване прави китката по-стегната и е добър начин да се увържат всички стръкчета, които са останали да стърчат при първото увиване. Намотайте много връв в основата на китката, за да се оформи добре дръжката. Там можете да използвате колкото искате връв, понеже тази част от китката няма да гори. Вържете добре и отрежете всички стърчащи конци, за да изглежда китката добре и завършена.
  • Стъпка 5. Наредете китките на сухо и тъмно място с добра вентилация. Можете да ги окачите с помощта на тънка тел. Или може да ги наредите легнали, за да се изсушат, но за целта препоръчвам да ги наредите върху скара или много рехава кошница, поставена на високо, а не върху плътна повърхност, така че въздухът да минава под и около китките.
Изчакайте докато китките са напълно сухи )това обикновено отнема поне няколко седмици) преди да ги палите.

Как да използваме китка за кадене

Като хванете китката за дръжката запалете върха й (най-добре със свещ), внимавайки да не падат клончета или въгленчета от нея, особено ако използвате лесно горящи билки. Дръжте запаления връх над глинена купа, стъклен пепелник или друг незапалим съд през цялото време. Оставете китката да гори няколко секунди и когато тя се разгори леко я загасете или я размахайте, за да изагасне пламъка. Позволете на китката да кади няколко минути и не я оставяйте без надзор. Накрая угасете или отчупете кадящия й край, докато китката напълно изгасне. Не използвайте вода, понеже това ще повреди китката за по-нататъшна употреба.
Ако планирате да приготвите няколко китки за подаръци, непременно включете указания за употребата им като част от подаръка.



Тинктурата от салвия, безценна част от всяка домашна аптечка

Тинктурата от салвия, безценна част от всяка домашна аптечка



Салвията се използва в дресинги за салати, но освен че придава пикантен вкус тази билка притежава и мощни лечебни свойства!

Лековитата салвия (градински чай) се използва от хиляди години заради антибактериалните й и противогъбични свойства, които крие в себе си. Древните гърци нарекли салвията „билката на безсмъртието”. Египтяните смятали, че салвията дава и пази живота и я използвали при болни от чума. Римляните използвали билката за подсилване плодовитостта на жените, а през средните векове салвията била предписвана за дълголетие.
Силните антибактериални свойства на салвията я правят идеален лек за настинки и грип, а външно тя има антисептични свойства и е ефикасна при порязвания, изгаряния и рани. Салвията също така е диуретик, което я прави добър лек за детоксикация на тялото и е полезна за черния дроб.
Всяка жена, независимо на каква възраст е, има полза от тинктура от салвия в домашната аптечка, защото тази билка има много полезни конкретно за жените ползи.  „Салвията съдържа фитостероли, които имат охлаждащо действие. В изследване, използването на настойка от листа на салвия снижило потенето наполовина”. Това действие на салвията помага на жените в менопауза като облекчава горещите вълни и потенето. При кърмачките салвията се използва за снижаване на кръвонапълването и облекчава мастита. Тя може да се приема и за лечение на болезнена и нередовна менструация и подуване.
Отвара от салвия се използва за изплакване на косата за лечението на пърхот, мазна коса или инфекции на скалпа.
Използват се 1/4 до 1/2 чаена чаша нарязани на едро сухи или повехнали листа салвия, които се заливат с една чаена чаша вряла вода. Ако се използва сушена салвия количеството трябва да е по-малко. Отварата се оставя да изстине напълно и след това се прецежда и се използва за масажиране на скалпа.Оставя се върху скалпа около 10 минути и след това се изплаква като е най-добре цялата процедура да се прави под душа.

Как да направим тинктура

  1. Можете да направите тинктурата със сушена или прясна салвия (тази рецепта е универсална и може да се използва и за други билки).
  2. Използвайте половин ч.ч. салвия, нарежете я и я сложете в малък буркан, отгоре налейте спирт, така че листата да са напълно покрити.
  3.  Билките можете да нарежете, намачкате, стриете на прах или да ги оставите цели.
  4. Билките можете да залеете с етилов алкохол, спирт или водка.
  5. Така приготвената тинктура се оставя да преседи от 2 до 8 седмици в зависимост от това колко силна искате да е тинктурата.
  6. След като билките киснат в продължение на избрания от вас период, например, 4 седмици, тинктурата се прецежда.
  7. В този момент можете да пожелаете да направите тинктурата двойно по-силна като в нея сложите нова доза от билката и я оставите да кисне още 2-8 седмици.
  8. Налейте прецедената тинктура в бутилка, на която залепете етикет с надпис „Тинктура от салвия”, както и някои от лечебните свойства, посочени по-горе.

Ползи от тинктурата от салвия

С една доза за възрастни, която е около две пълни пипети (60 капки), можете да облекчите:
Вътрешно
  • Симптоми на настинка и грип
  • Възпалено гърло (направете гаргара преди преглъщане)
  • Висока температура
  • Инфекция в гърдите
  • Артрит
  • Подагра
  • Загуба на апетит (салвията стимулира апетита)
  • Нередовна или болезнена менструация и подуване на корема
  • Горещи вълни и изпотяване при жени в менопауза
  • Кръвонапълване в гърдите при кърпачките
Външно (използва се като антисептик)
  • Порязвания
  • Рани
  • Леки изгаряния

Дозиране на тинктурата от салвия 

Дозата за възрастни е 2 пипети (60 капки), а следните дози се препоръчват за деца: 
Възраст – доза
> от 3 месеца – 2 капки
3 до 6 месеца – 3 капки
6 до 9 месеца – 4 капки
9 до 12 месеца – 5 капки
12 до 18 месеца – 7 капки
18 до 24 месеца – 8 капки
2 до 3 години – 10 капки
3 до 4 години – 12 капки
4 до 6 години – 15 капки
6 до 9 години – 24 капки
9 до 12 години – 30 капки
При толкова много ползи за здравето сигурно вече сте нетърпеливи да следвате горната рецепта за тинктурата от салвия и с вълнение да изчакате момента, в който ще можете да я използвате.


Лек върху нотния лист: Слушайте тази музика, възстановете ДНК-то си

Лек върху нотния лист: Слушайте тази музика, възстановете ДНК-то си



Знаехте ли, че само слушането на една единствена музикална нота, която вибрира с 528 Hz  доказано възстановява ДНК-то ви?
Цялата музика, която познаваме се състои от ноти от октава, разделена на 12 полутона с равномерна темперация (като равномерна темперация е музикална система, при която интервалът 1 чиста октава е разделен на 12 еднакви полутона б.р.). Всяка отделна нота има вибрационни ограничения.
Обаче, има древна 6-тонна скала на електромагнитни честоти, наречена оригиналната солфежна скала. Тази скала, която е била изгубена с векове съвсем наскоро бе случайно намерена от д-р Джоузеф Пулео и се казва, че тя има неограничен потенциал за лечение и личностна трансформация.
Една от нотите в солфежната скала, по-точно онази, която вибрира с 528 Hz се използва от биохимиците за възстановяване на човешко ДНК. Честотата от 528 Hz изглежда въздейства върху водните молекули, които обграждат ДНК спиралата и по този начин внася лечебно въздействие в ДНК-то.

Лечебното действие на честотата от 528 Hz върху ДНК-то

Може би водещият защитник на чудодейната лечебна сила на музикалната нота с честота от 528 Hz е д-р Ленард Хоровиц, световно известен автор на 15 научни книги за здравето, и завършил Харвард експерт по обществено здраве. Според д-р Хоровиц, лечението произтича от звуковите вълни или вибрации, специфичните честоти на звука, резониращ в цялата вселена.
Той твърди, че човешките клетки използват ДНК, по начина по който радиопредавателите използват антени, за да получават нотните вибрации и да привеждат в хармония ритъма на тялото с този на космоса. Той нарича солфежната нота с честота от 528 Hz „честотата на любовта”, която освен че предоставя ползи за здравето, също така отваря о порталите към духовна трансформация.
Това се потвърждава от д-р Кандис Перт, PhD, която твърди, че енергията и вибрацията стигат чак до молекулярно ниво. Тя освен това твърди, че хората имаме 70 различни рецептора върху молекулите — и когато вибрацията и честотата проникнат толкова дълбоко, те започват да вибрират.
Тази вибрация, която протича на клетъчно ниво, отваря хромозомите и излага ДНК-то на благотворните честоти.
Експериментите с ин витро ДНК, изложено на записи на различни музикални стилове се провеждат от Глен Рейн от лабораторията Quantum Biology Research Lab в Ню Йорк.
Четири стила музика за здраве, включително грегориански песнопения, използващи солфежната скала, бяха трансформирани в скаларни аудио вълни и пускани на CD плейър, за да се тестват епроветки, съдържани ин витро ДНК.
Въздействието на музиката беше определяно с измерване на усвояване на UV светлината, абсорбирана от пробите ДНК в епруветките след един час излагане на музиката. Усвояването на UV светлината се възприема като значително въздействие върху ДНК, защото именно когато ДНК спиралата се разплита, тя позволява подобно усвояване.
Резултатите от експериментите на Глен Рейн показват, че грегорианските песнопения водят до значително повишение в усвояването на UV светлината в сравнение с рок музиката, например, която имала малко или никакво въздействие.
Заключението е, че доловимите звукови вълни на солфежната скала могат да причинят резонанс в ДНК-то и могат наистина да имат дълбоко лечебно въздействие.
Ако искате да изпитате въздействието на звук с честота от 528 Hz от солфежната скала, просто влезте в YouTube където ще откриете множество видеа. Тук ви предлагаме продължаващо девет часа видео с тази лечебна честота, за възстановяване на ДНК-то: 

 https://www.youtube.com/watch?v=OvUt6rsUrEs&t=43s

Шунгит: Чудодейният камък

Шунгит: Чудодейният камък



Знаехте ли че този „чудодеен камък” побеждава токсините, свободните радикали и електромагнитната радиация?
Древният лековит камък шунгит едва наскоро привлече вниманието на Запада със своите лечебни и прочистващи свойства, но всъщност този „камък на живота” се използва за лечение още от началото на 18 век в Русия.  Петър Велики се казва че е създал първите минерални бани в Карелия, за да се възползва от прочистващите водата свойства на шунгита. Той също така използвал шунгит за пречистване на водата на Руската армия—а днес антибактериалните свойства на шунгита се потвърждават в съвременни изследвания.
Най-кратко казано, шунгитът прилича на черния кехлибар, защото е въглерод, създаден от разграждащ се органичен материал, в случая с шунгита, под вода. Разликата между черния кехлибар и шунгита е, че шунгита е направен от първите водорасли, които са създали атмосферата, защото по онова време на Земята още не е имало растения. След това органичния материал е бил изложен на и трансформиран от вулканична топлина.
По този начин шунгитът е свързан с всички елементи, което е вълнуващо за камък.  Вода, защото разграждащата се материя е била във вода. Въздух, защото водоралсите, от които е образуван той са създали атмосферата ни. Земя, защото, ами… той е скала. Огън, заради трансформацията, през която е преминал в горещото гърло на вулкани. И дух, защото първоначалния биоматериал е бил жив.  Шунгитът е много стар като в различни сайтове се цитира възраст между милиони до приблизително 2 милиарда години.

Чудесата на фулерените

Шунгитът е черен, блестящ, некристален минералоид, състоящ се от повече от 98% въглерод. Шунгитът е доста рядък, намира са най-вече в определени части на Русия и съдържа мощни антиоксиданти, наречени фулерени. Фулерените са форма на въглерод, изграден от големи сферични мулекули, състоящи се от куха клетка от атоми. Фулерените са уникални в способността си да остават незасегнати, докато привличат като магнит и унищожават свободните радикали.

Ето някои вълнуващи свойства на шунгита

  • Пречистване: Шунгитът може да се използва за всякакво прочистване, включващо разтварянето или пречистването на модели, които не са в съответсвие с Божественото или които вече не действат по предназначение, т.е. не са полезни. Той трябва да се съчетае с други пречистващи и коригиращи камъни като хималайската сол всеки вид обсидиан (огън), речни камъни (вода), или церемонии/протоколи, които се стремят да прочистят дадена система с неправилни или отрицателни програмиране/модели. Шунгитът ще е фантастичен в работата по оздравяване на Земята, особено на места със значителни травми и размирици. Трябва да споменем също и защитното действие на шунгита от значими размирици или вредни влияния от всякакъв вид. (Най-добрата форма на защита е да не се пречкате пред стрелите, обаче).
  • Уроборос/алхимия: Картинно, това представлява змия захапала опашката си. Уроборос често е символ на рефлексивност, насочване към самия себе си и цикличност, особено в смисъла на нещо, което непрестанно пресъздава само себе си, вечното завръщане и другите неща, виждани като цикли, които започват отново незабавно щом приключат (сравнение с феникс). Той може също да представлява идеята за първоначалното единство, свързано с нещо съществуващо в или устояващо от началото с такава сила или качества, че не може да бъде унищожено.
  • Модулиране на несъгласувани вибрации до съгласуваност: В основни линии идеята тук е че шунгитът, понеже има достъп до древни модели от всякакъв вид може да спомогне за преодоляването на вибрационната пропаст между различните енергии, нещо като това как енергийно заредените диаманти херкимер помагат за настройването на едно нещо към друго. Ако се занимавате с оздравителна дейност, активиране, синхронизиране с рейки, лечение от разстояние, шунгитът ще спомогне технически с това да постави всички на една вълна.
  • Душевна мъдрост/древна памет: Разбира се, шунгитът след като е на милиарди години, се предполага, че е видял всичко. Ако искате да се сдобиете с достъп до по-дълбока душевна мъдрост или с информация за древни цивилизации, родословната си матрица и т.н., шунгитът е първия камък, който трябва да си набавите. Бих го съчетал с архиви от всякакъв вид.
  • Промяна/смърт/цикли: Шунгитът ще е отличен в тази насока като например за прогонване на духове, да помага в процеса на смъртта (или на раждането, в тази връзка), или във всяко друго голямо начинание на промяна. Шунгитът би бил полезен във всеки протичащ процес с голямо последствие. Бих го съчетал с лепидолит. И с лек за спасение, както и с нещо умиротворяващо, може би глътка водка, нали е от Русия в крайна сметка.
Това са част от способностите на този камък, но и те са достатъчни, за да ни покажат мощните му сили и факта, че шунгитът не е за страхливци, а по-скоро за хора, решени да се подложат на и да преминат през сериозни промени.

Опасностите около нас

Всеки ден сме изложени на свободни радикали, токсини и електромагнитна радиация, които могат да причинят потенциално фатални заболявания. Клетъчните телефони представляват особено плашещ риск, понеже много от нас ги използваме с часове всеки ден—независимо, че знаем за възможната връзка между употребата на клетъчни телефони и увеличаването на фаталните тумори през последните десет години.
Изследователите на шунгита смятат, че той не само предпазва тялото от токсини, но и от електромагнитната радиация. Изследвания, проведени в Научния и изследователски институт в Тула показват, че поставянето на материали от шунгит близо до източник на радиация с клетъчна честота значително отслабва въздействието на същата върху човешкото тяло.
Прекият контакт на шунгита с човешкото тяло дори се смята от някои хора, че носи облекчаване на болка, като в същото време подобрява симптомите на редица заболявания, свързани с мускулно-скелетната система. „Водата, заредена с шунгит” – вода, в която е поставен камък шунгит, се счита, че допринася за бързото зарастване на порязвания и на други кожни заболявания.

Многото свойства на шунгита

Шунгита се смята, че има безкрайно много полезни свойства; като може би най-важните включват признаването му за:
  • Естествен антиоксидант, укрепващ имунитета
  • Сорбент, който пречиства въздуха и водата от много органични и неорганични съединения
  • Органичен материал, който неутрализира въздействието на електромагнитните полета

Магическият за здравето камък

„Този камък, който притежава изумителни пречистващи и лечебни свойства, предоставя и зарежда с чиста и духовна наслада. Самото му съзерцаване успокоява и облекчава. Той буквално усвоява негативната енергия като в същото време излъчва само положителна.” извадка от книгата на М. Полевая, Шунгит: Магическият за здравето камък.

Къде да намерим шунгит

В магазините за кристали и полускъпоценни камъни вероятно ще намерите шунгит в различни форми като полирани пирамиди или сфери, които е добре да поставите в близост до електрониката в дома си за общото му пречистване. Малки торбички с неполиран суров шунгит също се предлагат.

Как да заредим вода с шунгит

Неполираните камъни шунгит могат да се използват за приготвянето на шунгитна вода, процес, за който можете да намерите много информация онлайн като се започне от големи количества за киснене на тялото, до инструкции за вътрешното й приемане. Но при положение, че не знаем какво точно се съдържа във всеки един камък, по-безопасно е да използвате дадения по-долу метод на зареждане на водата с енергия. И както винаги, експертите препоръчват да се консултираме с лекар преди да използваме даден лек вътрешно.
При правенето на еликсири с полускъпоценни камъни най-важното ни правило е когато не сме сигурни за нещо да използваме БЕЗКОНТАКТЕН метод за зареждане на водата. За целта можете да използвате плочки шунгит или всеки камък от този вид, ако го поставите до съда с водата.

Указания за направа на еликсир с шунгитна плочка (или чрез поставяне на камък до чашата):

1: Сложете бутилка или чаша върху плочката или дръжте шунгит до чашата от външната й страна, така че камъкът да не докосва водата, която ще пиете.
2: Сложете ръце върху контейнера над плочката или около камъка, докосващ чашата.
3: Свържете се с Божественото, насочващите ви сили или съществата в отвъдното, които контролират самия шунгит, и кажете, „Моля за направата на скъпоценен еликсир. Сега, моля”.
4: Оставете енергиите да текат приблизително пет минути. Или по-дълго.
5: Завършете ритуала, като кажете, „Искам да благословя, оптимизирам, стабилизирам, усиля и завърша този ритуал с помощта на Божественото. Сега, моля”.


Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...