Translate

2019/06/24

Лекарство срещу Алхаймер оставя пломбите в миналото

Лекарство срещу Алхаймер оставя пломбите в миналото


Зъболекари

С храните, които ежедневно ядем от най-ранна детска възраст, като че ли почти всеки има поне по две пломби в устата си. Учени сега обаче успокояват, че в скоро време този метод за закърпване на зъбите може да остане в миналото.
Според изследователи от Кралския колеж в Лондон лекарство предназначено за лечение на болестта на Алцхаймер е в състояние да стимулира зъба да започне да произвежда нов дентин, като по този начин разрушените зъби да се възстановят от само себе си, кухините да се запълнят, а пломбите, които служат за тази цел, да останат в миналото.
Създаването на нов дентин, с който да се запълват малките кухини в зъба, е естествен, но много бавен процес. Обикновено, когато дупките в зъба станат прекалено големи, зъболекарите правят пломби на своите пациенти, в опит да спаси усмивката им.
Простотата на нашия подход прави лекарството идеален клиничен продукт за дентална медицина. С него ние можем да приложим естествено лечение на големи кухини в зъбите, като предоставим същевременно средство за тяхната защита. Медикаментът предизвиква засилено производство на нов дентин и защита на стария, казва професор Пол Шарп, водещ автор на изследването.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...