Translate

2019/07/16

Канелата-Ето защо е добре канелата да се превърне в любимата ви подправка

Канелата 

Ето защо е добре канелата да се превърне в любимата ви подправка


Ползите от нея са многобройни

Има хора, които обожават канелата, както и такива, които не искат и да чуят за нея.
Ако не сте сред любителите на канелата, то задължително трябва да прочетете следващите редове. Те вероятно ще променят изцяло вижданията ви за тази подправка.
Канелата е една от най-често използваните подправки в световен мащаб. Така например в Мексико с нея се приготвя ароматна шоколадова напитка. В Испания пък се добавя към сладките. В Германия, Франция и Австрия, почти всяка рецепта за коктейли съдържа и канела.
В страните от Близкия и Средния Изток тя се използва като черен пипер и сол и се добавя почти на всяко ястие.
Ползите от канелата далеч не се изчерпват с невероятния й вкус и аромат. Тя притежава наистина уникални лечебни свойства. В допълнение трябва да посочим, че тя е невероятен съюзник в борбата с наднорменото тегло.
Не трябва да се пренебрегва и фактът, че в канелата се съдържа кумарин – вещество, което не позволява на кръвта да се съсирва. Спокойно можете да замените черния чай и кафето с канела. Тя ще ви освежи три пъти по-добре от тях.
Канелата има антипирептичен и тонизиращ ефект. За целта е нужно да изядете 1 ч.л. челен мед, към който сте добавили щипка канела. След това изпийте и една чаша чай.
Тя има и мощен антиспазматичен ефект. В този ред на мисли ще ви е от огромна полза, ако я вземете при менструални болки, зъбобол, главоболие и дори при болезнени стави.
Не трябва да се пренебрегва и фактът, че тази ароматна подправка е мощен естествен антибиотик. Добавяйки канелата към менюто си, ще се предпазите от появата на гъбички и бактерии. Ако страдате от безапетитие, също трябва да приемате канела. Тя не само ще подобри значително апетита ви, а и ще повиши чревната подвижност.
И няма да е пресилено, ако кажем, че с това далеч не се изчерпват полезните й свойства. Тя е мощно антисептично средство. Можете да я приложите при одрасквания, рани, порязвания и ухапвания от насекоми. Не само ще предотврати бактериалната инфекция, а и ще облекчи значително сърбежа.
Благодарение на нея можете да се избавите от неприятната миризма в устната кухина. Ще ви помогне да излекувате възпалението на венците, както и да се справите с неприятния стоматит.
Понижава нивото на кръвната захар при хората, страдащи от диабет тип 2. За целта е нужно да се консумира ежедневно като се добавя по 1 гр. към храната.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...