Translate

2021/02/28

НЕВЕРОЯТНО ЗА "ШИПОВЕТЕ"!

                                                        НЕВЕРОЯТНО ЗА "ШИПОВЕТЕ"!

Здраве без лекарства - ШИПОВЕ и ГРЪБНАК..
След 90 дни, 28 от всичките 29 били НАПЪЛНО излекувани от остеоартрита - резултатите са от Харвард и Бостън VA.
1. ШИПОВЕ
Шиповете са проява на остеопороза. Лекарите ви казват обратното. В същност, трябват ви повече калций, повече магнезий, костна матрица*, колаген, глюкозаминов сулфат, хондроитинсулфат* и тези шипове и калциеви отлагания ще се трансформират в нормална кост. Отнема известно време - 4 до 6 месеца, за да стане това, но определено можете да го постигнете, ако сте редовни.
2. КАЛЦИЕВИ ОТЛАГАНИЯ
Освен това трябва да вземем под внимание и камъните в бъбреците, шиповете, калциевите отлагания и шипове на петите. Лекарите ще ви кажат да спрете калция и млечните продукти, защото вярват, че тези шипове са резултат от това, което ядете, а в същност те идват от собствените ви кости при развила се остеопороза. И затова ви е необходим калций.
*Костна матрица (bone matrix) - междуклетъчната субстанция на костта, която се състои от колагенни влакна, основна субстанция и неорганични соли.
*Хондроитинсулфат — полимерни сулфатирани гликозаминогликани. Явяват се специфични компонени на хрущяла. Изработват се от хрущялната тъкан на ставите, влизат в състава на синовиалната течност. Необходим строителен компонент на хондроитинсулфата се явява глюкозамина, при недостиг на глюкозамин в състава на синовиалната течност се образува недосиг на хондроитинсулфат, което влошава качествота на синовиалната течност и може да предизвиква хрущене в ставите.
3. ПРОБЛЕМИ С ГЪРБА, ДИСКОВЕТЕ, ХРУЩЯЛА
Q: Моят лекар ми каза, че увреждането на хрущяла ми е трайно. Работя в строителството. Може ли да се направи нещо?
A: На колко години сте? 28 години. Какво пиете през деня? Вода. Пиете ли безалкохолни? Да. Обикновено строителите пият по няколко литра Пепси дневно, нали? Да, аз пия около литър. Питам ви, защото кофеина от безалкохолните, фосфатите в безалкохолните, захарта, кофеина в студения чай, горещия чай, кафето, оказват влияние върху минералите във вашите кости. Вземали ли сте някакви минерали или витамини докато сте работили на строежа? Едва наскоро започнах да вземам продукта. Вие сте перфектният кандидат за нашия пакет продукти Pig Arthritis formula (състои се от 6 продукта с цена 156 долара Б.пр.), плюс EFA. Имате нужда от всичките 90 хранителни вещества и имате нужда от това да спрете да консумирате неправилните неща. Спрете да консумирате безалкохолни и студен чай, лимонада, пържени храни и маргарин и на вашата възраст можете да получите резултати след 60-90 дни. Няма значение какво ви е казал лекаря, ако правите правилните неща, ако спрете неправилните неща, ако си набавите 90-те хранителни вещества, ако вземате колаген, глюкозамин и хондроитинсулфат, ще си възстановите гръбнака, хрущяла и и дсковете.
4. ГРЪБ/ДИСКОВЕ/АРТРИТ
Любимата ми болест е артрита, защото лесно се лекува, а това те вдъхновява да лекуваш и други заболявания чрез храната.
Няма лекарство, което да лекува артрита. Аспиринът със сигурност не го лекува - той предизвиква стомашни кръвоизливи и смърт. Тиленолът - също - има по 50,000 увреждания на бъбреците всяка година от него, 5000 от които толкова сериозни, че се налага трансплантиране. Има и ибопрофен, адвил, Aleve, метолтрексанат и инжекции със злато - те само увреждат черния дроб, костния мозък. Има и Преднизон и Кортизон - те също не го лекуват - те подтискат имунната система, което отваря вратата за далеч по-сериозни от артрита болести, като същевременно ускоряват загубата на минерали от костите ви, а това е нещо, което не бихте искали, когато имате остеопороза и артрит. След като предписаните лекарства не премахват вече болката и възпалението, остава единствено хирургична смяна на ставата. Подобна намеса никога не завършва добре, а в много случаи положението дори се влошава.
Виждал съм десетки хиляди хора с възстановен хрущял, връзки, сухожилия, съединителна тъкан, костна основа, костна матрица. Няма значение на колко години са - виждал съм 97 годишни със страхотен артрит да си възстановяват хрущяла и костите. Ако се осигури приток на кръв* към тези места - всичко се възстановява. Често традиционни медици ми казват - абе не може да говориш такива неща - това е невъзможно. Ами с техните лекарства не е - от 50 години би трябвало да са се научили вече, че с досегашните лекарства не става.
Интересното е, че от Харвардското медицинско училище скочили и казали: „това няма как да е вярно” - и взели 29 пациенти, които дотогава не били реагирали на никое от традиционните лекарства в течение на 25-30 години. Спрели им лекарствата, които и без това не им действали, и с които щели да бъдат принудени да се оперират и 90 дни преди операцията започнали да им дават пълна супена лъжица пилешки хрущял в портокаловия им сок сутрин в течение на 90 дни. За 10 дни болките на пациентите им отшумели. След 30 дни вече можели да отворят буркан без болки в пръстите, китките, лактите или раменете. След 90 дни 28 от всичките 29 били НАПЪЛНО излекувани - резултатите са от Харвард и Бостън VA. Това означава, че имали 100% възстановяване на обхвата на движението, нямали никакви болки и възпаление нито в пръстите, нито в краката, нито в бедрата, нито в коленете и врата. Мнозина от тях все още имали възли на пръстите, защото все пак става дума само за 90 дни. И ако си мислите, че при това положение тези хора от Харвард са ми се обадили и са ми казали: „Ти се оказа прав. Приеми извиненията ни. Ние от 20 години се опитваме и не успяхме, защо не дойдеш при нас да поговорим за всичко това” - лъжете се. Казаха само: „След 3 месеца стана ясно, че лекарството действа благотворно”.
Пилешкият хрущял се превърна в лекарство за 90 дни! Но понеже не могат да патентоват пилешкия хрущял, убедиха патентната служба, че са използвали лекарство за това проучване и взеха патент за пилешки хрущял. Вие също можете да използвате патентования пилешки хрущял на Harvard Medical School - за 3500 долара месечно! (но в действителност можете да си го набавите и за 30 цента дневно). Защото хрущяла или желатина, съдържа хондроитинсулфат, глюкозаминсулфат, колаген - това са основните суровини за възстановяване на хрущяла и желатина. От 20 години говоря това на пациентите. Желатин и хрущял се използват от 100 години при състезателните коне за възстановяване на техните хрущяли и връзки и стави. Theodisakus, MD, написа книгата “Arthritis Cure”, подзаглавие “медицинското чудо, което може да спре, да даде обратен ход и дори да излекува остеоартрита”.
5. БОЛКА В ДОЛНИЯ КРАЙ НА ГЪРБА
Това е просто Остеопороза на гръбнака независимо дали имате проблеми с някой от дисковете или не, тъй като ако диска няма на какво да се държи, гръбнакът се стопява - какво става с диска? Особено ако имате и дефицит на мед (Cu), тъй като те са направени от еластични влакна, те си отиват. Като воден балон върху който е упражнен голям натиск.
Обикновено ви дават релаксанти за мускулите, или валиум и мускулен релаксант, или се подлагате на операция на диска. Това, което не ви казват е, че в 75% от тези случаи вече никога няма да сте същия. И всичко това - заради един обикновен дефицит на калций, който можете да си възстановите за 10 цента на ден. В Америка - нали имаме здравни осигуровки, се дават от 25 до 250 000 долара за 9 до 10 такива хирургически процедури годишно в резултат от недостига на калций.
Болките в долния край на гърба нямат нищо общо с проблемите с дисковете. Хора, които са се подлагали на операция на диска, след операцията са си останали с болката или дори са се влошили именно защото болката не се дължи на проблеми с диска. Ако имате проблем с диска, ще има вкочаненост и изтръпване, дори парализа - ако проблема е много обострен, но проблемите с диска не причиняват болки. Ако имате такива болки, най-вероятно имате крампи и спазми в голямата мускулна група от външната и вътрешната страна на кръста. Това може да ви причини дискомфорт и болки. Освен това имате и шипове по костите, калциеви отлагания, артрит, остеопороза. Това са нещата, които причиняват болки на това място.
За съжаление, американците, които не са слушали тази лекция, дават по 25000-250000 долара и доброволно се подлагат на 5-10 хирургически процедури заради този дефицит на калций, който може да се попълни за десетина цента дневно. Ако някоя друга промишленост ви измами така, биха я затворили. Ако някъде ви издадат сметка за 5000 долара за нещо, което струва 25 цента, бихте отишли при началника и бихте си искали парите обратно, бихте се оплаквали. Единствено в медицинската професия всеки в такъв момент тича при правителството и иска още пари, за да може да си плати тази сметка. Странно, нали?
*Приток на кръв осигурява лекарството Камфор салициликум (за крави), което у нас се продава във ветеринарните аптеки - мехлем за външно приложение, който струва 4-5 лева - намазва се ставата, която боли. Мирише на камфор, но действа. (Бел.пр.)
Like
Comment

2021/02/19

Храните, които смъкват кръвната захар

                                                 Храните, които смъкват кръвната захар


Ако имате диабет и страдате от висока кръвна захар, можете да подобрите състоянието си чрез здравословна и балансирана диета. Експертите препоръчват в такива случаи да заложите на хранителен режим, богат на плодове и зеленчуци.
За предпочитане е захарта и наситените мазнини да са ограничени до минимум. Освен това е добре да приемате повече витамин С, щедри количества подправки, както и ядки и храни с фибри. Препоръчително е да се спрете на спанак, бадеми и кашу.
Изброените храни съдържат голямо количество магнезий - минералът, необходим за регулирането на глюкозата и кръвното. За смъкване на кръвната захар на воля може да си хапвате аспержи, броколи, зеле, моркови, целина, чушки, краставици, патладжан, зелен фасул, праз, кромид, домати, тиквички, магданоз и гъби.
Добър избор е и авокадото, което е сред храните, които смъкват кръвната захар. С високия холестерол се борят и пшеницата, ръжта, киноата и овесените ядки, така че не ги пренебрегвайте.
От млечните продукти изберете изварата и нискомасленото кисело мляко. Те добавят протеини за стабилизиране на глюкозата. Това са храни, които смъкват кръвната захар.
В топ продуктите влизат и някои билки и подправки, като канела, карамфил, риган, чесън, салвия, черен пипер, кимион и други. Препоръчително е в хранителния ви режим да присъстват също бобовите и зърнените култури.
Ако сте почитатели на рибата, я хапвайте без проблем. Известно е, че морската храна е изключително полезна, като сред предимствата ѝ е фактът, че контролира нивата на кръвната захар. За да овладеете високите нива на кръвната захар, е препоръчително да употребявате зехтин и ябълков оцет.
Черешите помагат за смъкване на кръвната захар.
Не на последно място можем да споменем черешите. Те са заредени с много полезни хранителни вещества, като съдържащите се в тях антоцианини са абсолютен лек за страдащите от диабет и инсулинова резистентност.
Освен това какво слагате в устата си е важно и да спазвате и някои правила. Придържайте се към навика да ядете често и по малко. Избягвайте консумацията на газирани напитки, тъй като те имат високо съдържание на въглехидрати, които повишават кръвната захар. Пийте, но с мярка подсладени напитки и кафе.
За да се справите с проблема, освен спазването на здравословна диета, е важно да сведете до минимум стреса и да сте физически активни.
Like
Comment

Помощ при бели петна по езика

 Помощ при бели петна по езика

Белите петна по езика могат да са признак за гъбично заболяване.
Ако забележите бели петна по езика си, не пренебрегвайте проблема, тъй като това може да е знак за сериозна болест. Когато езикът стане бял, това може да значи, че между папилите се размножават бактерии.
Най-често белият налеп се дължи на свръхразвитие на кандида - гъбичка, която причинява инфекция по цялата храносмилателна система. В устата е по-известна с наименованието млечница.
Промяната на цвета на езика може да е вследствие и на слаба имунна система, хранителен дефицит или силен стрес. Не е изключено също белите петна по езика да са резултат от приема на прекалено люта и пикантна храна, на лоша орална хигиена, реакция след медикаменти, алкохол, тютюнопушене, сърдечно заболяване или диабет. Причина за бели петна по езика може да бъде и прекомерната сухота в устата.
За да разберете откъде идва проблемът е най-добре да се консултирате с лекар. До тогава е препоръчително да пиете много вода, да спазвате добра устна хигиена и да се жабуркате с антисептичен разтвор или билкови отвари.
За да се отървете от белия и неприятен налеп, е добре да търкате ежедневно езика си с четката за зъби или с помощта на супена лъжица. Правете това всяка сутрин, преди измиването на зъбите. Ако сте упорити, може да отстраните успешно наслоените бактерии.
За да ги убиете е добре да приемате и алое вера. Сокът на това чудодейно растение е ефективно средство за лечение на бели петна на езика. Естествен ексфолиант е и содата за хляб. Тя може да помогне за изстъргването на бактериите, дори и на труднодостъпните места по езика.
Жабуренето със зехтин може да помогне при бели петна по езика.
За да се отървете от белите петна и да премахнете бактериите е добре да правите жабурене със зехтин или масла като бадемово, кокосово или сусамово. Те ще отмият микробите и ще подобрят оралната флора.
В борбата с инфекциите много ефикасни са също куркумата, чесънът, пробиотиците, сребърна вода и масло от риган.
Най-добре е обаче да не отлагате посещението си при специалист, който да открие първоизточника на проблема и да ви назначи нужното лечение.
За да се предпазите от неприятния симптом в бъдеще е препоръчително да живеете здравословно, да спазвате добре балансирана диета, да приемате витамини, да забравите за вредните навици и да спазвате добра орална хигиена.
Like
Comment

2021/02/16

ПОМОГНЕТЕ СИ БЕЗ ЛЕКАРСТВА

                                                  ПОМОГНЕТЕ СИ БЕЗ ЛЕКАРСТВА

Понякога се създават такива ситуации, когато е необходима бърза медицинска помощ, а под ръка нямате нужната таблетка...
В този случай ще ви помогнат подръчни средства и вашите собствени сили и знания.
БИОЛОГИЧНИТЕ ТОЧКИ
Акупресурата (въздействието върху биологично-активните точки в организма) е един от бързите начини за лечение и подобряване на самочувствието. Главното в тази наука е да откриете "нужната" точка и правилно да й въздействате.Биологично-активната точка често се намира в малка вдлъбнатина с диаметър 0,2 - 5 мм и се отличава с повишена чувствителност.
Специалистите по акупресура и акупунктура използват за въздействие върху точките игли, тлеещи пръчици или масаж с пръсти. Ще разгледаме само начина на въздействие с пръсти, тъй като за използването на игли и други специфични техники са необходими определени професионални навици.
Трябва да се помни, че крайният ефект - успокояващ или възбуждащ, зависи от начина, силата и продължителност на въздействието. Масажът обикновено се прави с палеца и показалеца, а продължителност е около 30 секунди до 5 минути.
ПРИ ХРЕМА
Точката се намира над основата на носа, по средата между веждите. Трябва да я притискате, като извършвате леки вибриращи движения на място, и да държите, докато не настъпи облекчение.
Бързапомощ приприлошаване
Ако внезапно сте почувствали неразположение в самолет, кола или кораб, ще можете да се справите със ситуацията с помощта на точката, разположена два пръста под основата на дланта (по посока към лакътната става), по средата на китката. С палеца и показалеца силно натиснете тази точка от двете страни на китката. След 10-30 секунди ще ви олекне.
РЕФЛЕКСОЛОГИЯ ПРИ КРЪВОТЕЧЕНИЕ ОТ НОСА
За спиране на кръвотечение от носа се използва точка, намираща се на стъпалото. Ще ви е необходим помощник
Седнете на леглото или на стол. Вашият близък трябва да повдигне десния или левия ви крак (ако тече кръв от дясната ноздра, трябва да се повдигне десният, ако от лявата - левият крак) и да ви потупа с дланта по петата. След известно време кръвта ще спре.
ПРИ БОЛКА
1. Определете местоположението на болката, нейните граници и сила.
2. Поставете показалците в началото и в края на болката. Ако зоната е малка, поставете пръстите един до друг. С меки кръгови движения започнете да правите масаж. Ако правилно сте определили границите на болката, тя ще започне да стихва. Ще постигнете по-добър резултат, ако пръстите ви се намират до зоната на болката, а не непосредствено върху нея. Не се престаравайте - силният натиск ще усили болката.
ПРИ СЛЪНЧЕВ УДАР
Точно в центъра на дланта се намира точка, при стимулацията на която с ритмичен натиск можете да премахнете симптомите на слънчевия удар.
ПРИ ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА
В този случай можете да се справите по следните начини.
1. Поставете мокра студена кърпа на глезените. Вместо кърпа можете да накиснете в студена вода чорапи и да ги обуете. Това е особено ефективно при деца.
2. Изпийте чай от конски босилек или маточина: билката се залива с кипяща вода и ври 10 минути.
3. Поставете студен омпрес на главата и врата.
КОНТРАСТНИЯТ ДУШ - ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ И КРАСОТА
С негова помощ ще се ободрите, ще почистите и освежите кожата и ще по-добрите кръвоснабдяването. Освен това контрастният душ укрепва имунитета. Редуването на топла и студена вода тренира вашите сухожилия и кръвоносни съдове: това напомня тренировката на мускулите по време на физически упражнения. Чрез този метод се усилва и обмяната на веществата във вашия организъм, което косвено помага за намаляването на излишното тегло.
• Застанете под душа.
• Пуснете си приятно топла вода и се обливайте в течение на 10 -15 секунди.
• Пуснете студена вода и стойте под душа още 10- 15 секунди.
Процедурата се повтаря три пъти. Душът винаги трябва да започва с гореща вода и да завършва със студена. Постепенно увеличавайте контрастността на температурата между студената и горещата вода. В началото можете да се обливате не със студена и гореща вода, а с хладка и топла. Бъдете внимателни, защото например при температура 20°С защитните функции на организма все още не сработват, но вие силно се охлаждате и можете да се разболеете. В такива случаи трябва рязко да повишите температурата на водата. По принцип рязкото кратковременно обливане с ледена вода не успява да отнеме много то¬плина от организма, но оказва мощно въздействие върху нервната система и включва имунната защита.
Както и във всяка друга област, и тук трябва да сте внимателни. Ако имате нарушено кръвоснабдяване на мозъка, тромбофлебит, хипертония, спазми на съдовете, то трябва да използвате много предпазливо контрастния душ. Ако имате заболявания на кръвта и сърдечносъдовата система, злокачествени тумори, остри тромбофлебити, не бива да прибягвате до този метод.
Like
Comment

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...