Translate

2021/02/16

КАК ДА КОНТРОЛИРАМЕ ПУЛСА СИ

                                           КАК ДА КОНТРОЛИРАМЕ ПУЛСА СИ

Много от древните лечители са поставяли диагноза по пулса на болния...

Диагноза по пулса

Методът за коригиране на здравето с помощта на сърдечната пулсация е възникнал преди много векове. Монасите и лечителите, които са го практикували, са умеели да поставят диагноза по пулса на човека, да лекуват с негова помощ хората и животните и дори да „преливат“ своя пулс в различни предмети - например в мечовете си, за да станат несъкрушими оръжия.
Ние, разбира се, не сме шамани, но овладяването на пулсотерапията е по силите на всеки, защото е отличен метод за запазване на здравето и работоспособността.
Вслушайте се в себе си
Първото, което трябва да направите, е да се научите да проследявате пулсирането на сърцето и да го задържите колкото се може по-дълго време в съзнанието си.

За целта ви предлагаме следните упажнения.
Упражнение №1
Седнете или легнете и изправете гърба си. Вдишайте дълбоко и задръжте дишането си, след това отпуснете брадичката и я опрете на гърдите си. Почти веднага ще усетите пулсация, отначало в областта на шията, след това по цялото тяло, а най- силно ще я почувствате в стъпалата и дланите си.
Запомнете това усещане. Останете във въпросното положение 20-30 секунди, слушайки своя пулс, след това издишайте, отново вдишайте и се изтегнете.
Повторете упражнението от 6 до 8 пъти, след това станете и походете 1 -2 минути из стаята.

Упражнение №2
Започва така, както и упражнение №1. Задръжте дишането си и притиснете брадичката към гърдите си, а когато се заслушате и чуете пулса си, бавно издишайте и в продължение на 20-30 секунди дишайте както обикновено. Опитвайте се да не губите това усещане. Ако все пак това се случи - не е беда. Задръжте дишането, вслушвайки се в себе си и след няколко секунди пулсацията ще се появи отново.
Още веднъж направете прекъсване за 1 -2 минути, след което изпълнете
Упражнение №3
Задръжте дишането, но не притискайте брадичката към гърдите си. Просто се съсредоточете върху собствените си усещания и се опитайте да почувствате биенето на сърцето отначало в областта на шията, след това по цялото тяло освен в главата. Плувайте във вълните на пулса, разтворете се в тях, почувс-твайте как те измиват целия ви организъм, даряват му здраве, младост и сила. В един момент може да ви се стори как цялото ви тяло пулсира силно и равно като едно голямо сърце и вие дори ще започнете да се поклащате в такт с ударите на сърцето си. Това е прекрасно - то показва, че сте улучили нужния ритъм.

„Пулсирайте“ по този начин два-три пъти на ден, а по възможност и по-често.
Това действие е достатъчно, за да поддържате организма си в добра физическа форма.
Такива сеанси подобряват кръвообращението, насищат с кислород органите и тъканите и човек усеща необикновен прилив на сили и енергия у себе си.

ВНИМАНИЕ! Ако по време на заниманията усетите дискомфорт или биенето на пулса ви се стори тревожно, плашещо, веднага прекратете тренировката, изпънете се като след сън и се опитайте да се отвлечете, като се заемете с нещо приятно.

No photo description available.
Иван Стефанов

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...