Translate

2021/02/19

Помощ при бели петна по езика

 Помощ при бели петна по езика

Белите петна по езика могат да са признак за гъбично заболяване.
Ако забележите бели петна по езика си, не пренебрегвайте проблема, тъй като това може да е знак за сериозна болест. Когато езикът стане бял, това може да значи, че между папилите се размножават бактерии.
Най-често белият налеп се дължи на свръхразвитие на кандида - гъбичка, която причинява инфекция по цялата храносмилателна система. В устата е по-известна с наименованието млечница.
Промяната на цвета на езика може да е вследствие и на слаба имунна система, хранителен дефицит или силен стрес. Не е изключено също белите петна по езика да са резултат от приема на прекалено люта и пикантна храна, на лоша орална хигиена, реакция след медикаменти, алкохол, тютюнопушене, сърдечно заболяване или диабет. Причина за бели петна по езика може да бъде и прекомерната сухота в устата.
За да разберете откъде идва проблемът е най-добре да се консултирате с лекар. До тогава е препоръчително да пиете много вода, да спазвате добра устна хигиена и да се жабуркате с антисептичен разтвор или билкови отвари.
За да се отървете от белия и неприятен налеп, е добре да търкате ежедневно езика си с четката за зъби или с помощта на супена лъжица. Правете това всяка сутрин, преди измиването на зъбите. Ако сте упорити, може да отстраните успешно наслоените бактерии.
За да ги убиете е добре да приемате и алое вера. Сокът на това чудодейно растение е ефективно средство за лечение на бели петна на езика. Естествен ексфолиант е и содата за хляб. Тя може да помогне за изстъргването на бактериите, дори и на труднодостъпните места по езика.
Жабуренето със зехтин може да помогне при бели петна по езика.
За да се отървете от белите петна и да премахнете бактериите е добре да правите жабурене със зехтин или масла като бадемово, кокосово или сусамово. Те ще отмият микробите и ще подобрят оралната флора.
В борбата с инфекциите много ефикасни са също куркумата, чесънът, пробиотиците, сребърна вода и масло от риган.
Най-добре е обаче да не отлагате посещението си при специалист, който да открие първоизточника на проблема и да ви назначи нужното лечение.
За да се предпазите от неприятния симптом в бъдеще е препоръчително да живеете здравословно, да спазвате добре балансирана диета, да приемате витамини, да забравите за вредните навици и да спазвате добра орална хигиена.
Like
Comment

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...