Translate

2021/03/06

АЛЕРГИИ - НИЩО ПО-ЛЕСНО!

                                                    АЛЕРГИИ - НИЩО ПО-ЛЕСНО!

Алергиите са признак за автоимунно заболяване във всички случаи. Трудността на тяхното овладяване идва от диагностицирането на точния алерген (антиген), който събужда алергичната реакция във Вас. Алергени са цигарите, полените и всички цветове, храните (ягоди, малини, чесън, патладжан, домати, и т.н.), алкохола, оцета и още редица други фактори.
Най-честите прояви са дерматит (лезии по кожата), затруднено дишане, понижен пулс (поради отделянето на голямо количество хистамин в тялото) и парене на очите. Кратковременно, но сравнително бързо действие (до 72 часа) имат анти-хистаминовите препарати (например Кларитин), но техния прием е разумно да се ограничава до 10 дни, въпреки, че при остра необходимост може да се продължи до 20 и 30 дни, но все пак те са силно увреждащи организма и не трябва да са първи избор, понеже причиняват тахикардия (ускорен пулс), а при някои мъже се наблюдава формиране на подобие на женски гърди.
Огромна роля в овладяването на алергичните състояния има хидратацията на тялото. Пийте вода по указания в глава "Вода" начин за възобновяване на нормалната хидратация. Отличен антиалергичен ефект имат Витамин С и витамин В12 - да се приема заедно с фолиева киселина от 400 микрограма. Витамин С може да се приема в дози от 500, 1000, 2000 до 12000 милиграма. Той е водоразтворим витамин и подобно на витамините от група В не се натрупва в тялото и не води до интоксикация. Ако някой ви пречи да вземате подобни количества витамин С, например личния ви лекар, като ви убеждава, че той е безполезен или токсичен в големи дози или пък, че приема му води до образуване на камъни в бъбреците, му припомнете световно известния в медицинската история факт, че откривателя на витамин С - Лайнъс Полинг заедно със свои студенти, за да покаже, че човек не може да достигне интоксикация при огромната доза дори от 12000 милиграма (12 грама) на ден си е поставял в продължение на 30 години, всеки ден, такава доза и то венозно, а както знаем венозния прием значително подобрява усвояемостта на лекарствените препарати.
Горна граница на приема на витамин С за самия себе си всеки може и сам да установи поради факта, че витамин С действа разхлабващо на организма, като при увеличаване на дозата в един момент ще получите увеличено производство на газове (метеоризъм) и след това ще получите разстройство. Тази доза ще е максимално усвояемата от организма ви, но не и токсична по какъвто и да е начин.
Относно витамин В12. При алергия ви препоръчвам подезичната форма от 200 микрограма на ден на Haya Labs за 30 дни, въпреки, че и доза от 1000 микрограма на Solgar за 10 дни също ще ви подейства отлично в борбата с алергиите. При лица с ИБС (Исхемична Болест на Сърцето), дозата е по 100 микрограма през един ден в продължение на 2 месеца. Фолиевата киселина (Витамин В9), която трябва да вземате заедно с В12 за по-доброто му усвояване да не надвишава дневната препоръчвана доза от 400 микрограма - такава е и най-често предлаганата аптечна разфасовка на таблетки. Има голяма вероятност витамините от група В да предизвикат ярки и запомнящи се сънища. Нищо страшно. Просто тези витамини значително подобряват работата на вашите неврони, съответно на мозъка като цяло.
Медикамент, който можете да приемете в момент на инцидентна проява на алергична реакция е Алергозан.
При каквато и да е алергична реакция, лекарите винаги ще ви предпишат приема на кортикостероиди. Важно е да се уточни, че кортикостероидите, а и всякакви стероидни препарати са силно увреждащи организма, като водят до рак. Вредата от кортикостероидите настъпва веднага, понеже те снижават естествените сили на имунната система, като подтискат нейната функция и организма започва да разчита все повече и все повече не на собствените си сили за защита, а на външния фактор приеман с тези препарати. Така се влиза в спиралата на кортикостероидната зависимост, от която излизане няма, повтарям – излизане няма.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...