Translate

2021/05/23

КРАСТАВИЦИТЕ

 Полезни съвети и за ...

КРАСТАВИЦИТЕ
1. Съдържат витамините В1, B2, B3, B5, B6, Folic Acid, C, калций, желязо, магнезий, фосфор, калий и цинк.
2. Ако се чувствате уморени, вместо кофеин използвайте краставица за освежаване, което ще трае с часове поради високото й съдържание на витамини и въглехидрати.
3. Ако огледалото в банята се е замъглило – изтрийте го с парче краставица – освен че премахва мъглата, излъчва свеж аромат.
4. Срещу вредители в лехите – сложете парчета краставица в чинийка от алуминиево фолио в градината – веществата съдържащи се в краставицата реагират с алуминия от чинийката - в резултат се излъчва аромат недоловим за човека, който обаче дразни и пропъжда вредителите от лехите.
5. За премахване на целулит – натрийте проблемната област с краставица за няколко минути – веществата от краставицата затягат колагена в кожата и стагат външния слой на кожата, в резултат на което целулита вече не се вижда. Много ефикасно е и за бръчки.
6.За премахване на махмурлук или силно главоболие изяжте няколко парчета краставица преди да си легнете – те набавят липсващите ви витамини и балансират тялото, което спомага да се избегне главоболието или махмурлука.
7. За да залъжете глада си – няколко парченца краставица.
8. За лъскане на обувки – не само ще почистите обувката от прах, ще й придадете и блясък и намазаната с краставица обувка отблъсква водата.
9. Натъркайте с парченце краставица скърцащата панта и ще премахнете скърцането!
10. Сложете краставица във вряща вода – излъчващите се с парата вещества от краставицата намаляват стреса и успокояват със свежия си аромат.
11. Сложете парче краставица в устата си и го притиснете към небцето за 30 секунди, за да премахнете лошия дъх от устата като премахнете бактериите, които го причиняват.
12. За почистване на кранове, умивалник или неръждаема стомана – натрийте ги с краставица – така те не само ще заблестят, а и пръстите ви няма да бъдат увредени от изкуствените препарати за почистване.
13. Използвайте външната страна на краставицата за изтриване на написаното с писалка, маркер или пастели. Става и за надписите по стените!!

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...