Translate

2021/05/07

ВИЕ МИ СЕ СВЯТ…, НО НЕ ОТ ЛЮБОВ

ВИЕ МИ СЕ СВЯТ…, НО НЕ ОТ ЛЮБОВ

Причината може да бъде в прекаленото пушене, хипертонията, хипотонията,цервикоартрозата, атеросклерозата…
Напира пристъп за повръщане, китките леденеят, надига се шум в ушите. Уви, това състояние е добре известно на много от нас. Причините, които предизвикват световъртеж, не са една или две. Затова във всеки конкретен случай е необходимо щателно медицинско изследване.
ЗАЩО?
Работата е там, че световъртежът възниква поради временно нарушаване на дейността на нервните центрове на главния и на малкия мозък, които регулират равновесието на тялото. Той може да бъде провокиран от някаква външна причина, например от алкохол или цигарен дим, от прекалено пушене, от хранително отравяне, от рязка смяна на положението на тялото и т.н.
Възможно е това да е свързано с някакво заболяване, когато са поразени съдовете на мозъка •- хипертония, хипотония, атеросклероза.
Биха могли да правят въртели и органите, които работят за опазване на равновесието, като ушния лабиринт и роговицата на окото. Ако например имате перфорация на тъпанчето, възпалило се е или е станал кръвоизлив в ушния канал, бихте могли да изпитате цялата „прелест“ на световъртежа. Тогава бягайте при лекаря.
КАКВО ЩЕ ПОМОГНЕ
Обърнете особено внимание дали във вашето всекидневно меню присъства достатъчно витамин В12. Най-богати на него са говеждият черен дроб и бъбреците, рибните продукти - особено черният дроб и хайверът. В по-малки количества той се съдържа в млякото, сиренето и яйцата. Спомнете си и за ечемичената каша. Яжте сурово бяло цвекло, червени чушки, тиква и целина.
ТОНИЗИРАЩА НАПИТКА
Смесете 3 части шипки, 1 част малини, 2 части листа на- касис и 2 части плод от офика (калина). Всичко това се залива с една чаша вряла вода и се оставя да кисне два часа. Прецежда се и се пие два пъти на ден по половин чаша.
КОКТЕЙЛ
Понеже виенето на свят съпътства и промяната на артериалното налягане, предлагаме ви за този случай друг ефективен лек - коктейл от мед и краставици.
На ситно ренде претрийте 200 грама пресни краставици. Добавете 2 чаени лъжички току-що изстискан лимонов сок и 1 супена лъжица мед. Разбийте с миксера и пийте за здраве. Напитката е полезна също и за подобряване работата на сърдечносъдовата система.
Like
Comment

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...