Translate

2021/08/10

При шипове – 2 яйца и ябълков оцет правят чудеса!

 

При шипове – 2 яйца и ябълков оцет правят чудеса!



Шиповете, известни още като остеофити, са често срещан здравословен проблем и може би един от най-болезнените. Обикновено болката е толкова силна и нетърпима, че хората са принудени да използват силни болкоуспокояващи медикаменти както външно, така и на хапчета, дори инжекции.

Най-притеснителното е, че шиповете се считат за нелечими. Дискомфортът, който създават, често принуждава хората дори да си вземат болничен или отпуск, особено ако работата им включва физически труд. Шиповете реално могат да създадат много проблеми в изпълняването на обичайните ежедневни дейности и да попречат на нормалния ритъм на живот. При сериозни кризи човек може дори да не може да стане от леглото и да си измие зъбите или да се нахрани.

Още от стари времена хората са се опитвали да намерят лек срещу шипове. Има много народни рецепти, които наистина помагат. Една от тези рецепти е мехлемът с яйца и ябълков оцет. Помагал е на много хора и със сигурност поне няма да ви навреди. Разбира се, всичко е индивидуално и зависи от много фактори – къде точно е болката, колко е интензивна, колко стриктно спазвате препоръките за използване на мехлема при шипове.

Как да приготвите и използвате мехлема срещу шипове?

Ще са ви нужни само три съставки: 2 пресни домашни или биококоши яйца, 100 мл салицилов спирт (от аптеката) и натурален ябълков оцет (за предпочитане качествен домашен или био). Допълнително ще ви трябва стъклен буркан.

Последователност на приготвяне: - Измийте много старателно яйцата от всички нечистотии по черупките;

- Сложете ги внимателно в стъклен буркан, без да ги чупите;

- Залейте яйцата с ябълковия оцет, така че да ги покрие изцяло;

- Сложете буркана на тъмно и хладно място и наблюдавайте;

- Когато черупките на яйцата омекнат и се разтворят в оцета, махнете ципите и разбъркайте добре до еднородна смес;

- Накрая добавете салициловият спирт и отново разбъркайте.

Като краен резултат получихте мехлем, който нанесен на болезненото място, ще успокои болката от шиповете. Препоръчва се да се използва вечер, като се намаже мястото с най-интензивна болка. Когато нанесете върху кожата, отгоре поставете парче чист плат или марля, прикрепете по някакъв начин, и останете така през нощта. На сутринта измийте с топла вода. Също се препоръчва да правите процедурата до изчерпване на целия мехлем при шипове, макар облекчението да е дошло по-рано.

Много от хората, които са използвали този натурален мехлем, заявяват, че след няколко дни употреба болката значително намалява и започва да отшумява. Нищо не пречи да опитате това билково лечение на шипове – съставките са безвредни и евтини. А може пък и скоро да забравите за болките и да си върнете радостта от живота. 

Пожелаваме ви го!



No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...