Translate

2021/08/13

Как ни спасяват стволовите клетки?

Как ни спасяват стволовите клетки?

Все повече болести се лекуват с това значимо съвременно откритие
Стволовите клетки са “майсторският клас” сред клетките, защото дават началото на всички тъкани, органи и системи в организма. Способността на тези клетки е да се видоизменят и обособяват в други видове клетки в тялото. По този начин “поправят” увредени системи и органи. Това е значимо откритие и с негова помощ могат да се лекуват и преодоляват някои от най-честите заболявания като анемии, левкемии, имунна недостатъчност, сърдечни и злокачествени заболявания, мозъчен удар, болест на Алцхаймер и др.
Богат източник
на този безценен и труднодостъпен материал
е пъпната кръв. Клетките се събират без абсолютно никакъв риск за майката или бебето. Процедурата е безболезнена и се извършва след като детето е отделено и поето от екипа от педиатри.
Не само детето, но братята и сестрите, майката и бащата, бабите и дядовците могат да се лекуват чрез приложение на стволовите клетки от пъпната връв на новороденото при наличие на съвместимост.
Стволовите клетки, взети от пъпната връв на новороденото и съхранени в лаборатория при специални условия, са готови за приложение в лечението на застрашаващи роднините диабет, рак,
сърдечни заболявания и болести на нервната система.
Стволовите клетки се прилагат при лечение на болести като болестта на Паркинсон, болестта на Алцхаймер, сърдечни заболявания, диабет тип 1, злокачествени заболявания на кръвта, при синдром на костно-мозъчна недостатъчност, метаболитни нарушения, заболявания на имунната система, наранявания на гръбначния стълб, сърдечни удари, хемофилия, остеоартрит, ревматоиден артрит, гръбначни травми и дори парализи, защото стволовите клетки имат способността да създават нови неврони.
През последните години се използват за лечение на остър инфаркт на миокарда. Вкарват се по венозен път, достигат до сърцето, превръщат се в сърдечни клетки и поправят дефекта. Броят на лечимите заболявания непрекъснато расте.
Д-р Стоян ЗАХАРИЕВ
No photo description available.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...