Translate

2022/01/30

ПО- ДОБЪР ИМУНИТЕТ С АКУПРЕСУРА

 

СРЕЩУ КОРОНАВИРУС: ПО- ДОБЪР ИМУНИТЕТ С АКУПРЕСУРА

СРЕЩУ КОРОНАВИРУС: ПО- ДОБЪР ИМУНИТЕТ С АКУПРЕСУРА

В разгара на нашествието от вируси и надигащата се паника, може да се приберете вкъщи, да се заключите, да се завиете под одеялото и да треперите от страх, а може и да вземете нещата в свои ръце.

Както писахме наскоро, един от вариантите за увеличаване на вероятността да се справите с всякакви вируси, бактерии и други подобни зверове е да подсилите имунната си система, която представлява щит срещу външни инвазии в тялото. Представихме ви китайското билково лекарство Yu Ping Feng, което доказано /и от вековната му употреба, и от изследвания със съвременните методи/ подсилва значително защитата на тялото. За съжаление, в България то не може да бъде открито, като могат да бъдат намерени само част от съставките.

Затова ви предлагаме да пробвате нещо, което също доказано усилва имунитета, зависи само от вас и отнема не повече от 10- 15 минути на ден.

Акупресура /масаж/  на 5 точки:

Б27 /KID 27, ShuFu, ШуФу, последна точка от меридиана на бъбреците/

Местоположение: под ключицата, на два цуна от централната предна линия на тялото

Действие: Освобождава гръдния кош, трансформира слузта и премахва кашлица, хармонизира стомаха и сваля бунтуващата се енергия.

 

ДЧ11 /LI11, Quchi, ЧюЧъ, единадесета точка от меридиана на Дебелото Черво/

Местоположение: намира се на края на лакътната гънка на ръцете

Действие: Прочиства горещината и отровите, прогонва патогенния вятър и влага, регулира енергията и кръвта, охлажда кръвта, активира меридиана и премахва болка.

 

БД7 /Lu 7, LieQue, Лие Чюе, седма точка от меридиана на Белите Дробове/

Местоположение: при кръстосване на показалците и палците на двете ръце, точката лежи на върха на показалеца от вътрешната страна на ръката

Действие: Улеснява работата на белите дробове, прогонва патогенния вятър, прочиства повърхността на тялото, успокоява вятъра и слузта

 

СТ36 /St 36, Zusanli, Дзу сан ли, тридесет и шеста точка от меридиана на Стомаха/

Местоположение: под коляното на 3 цуна /широчина на четири пръста/ от вдлъбнатината под долния край на капачката, от външната страна.

Действие: Хармонизира стомаха, подсилва далака и премахва влага, поддържа правилното Чи и подсилва истинското Чи, тонизира Чи и подхранва Кръвта и Ин, изчиства патогенния огън и успокоява Духа, съживява Ян и връща човек в съзнание, укрепва имунитета.

 

Дк6 /Sp6, SanYinJiao, Сан Ин Дзяо, шеста точка от меридиана на далака/.

Местоположение: на 3 цуна /широчината на четири пръста на ръката/ от кокалчето на стъпалото нагоре, от вътрешната страна на крака.

Действие: Тонизира Далака и Стомаха, премахва влага, хармонизира Черния Дроб и подсилва Бъбреците, регулира менструацията и предизвиква раждане, хармонизира долното Дзяо, регулира уринирането, успокоява Духа, подсилва Кръвта, активизира меридиана и премахва болка,

ВНИМАНИЕ: ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ!!!

Как се прави: масажирате всяка точка по минута, като спазвате последователност отгоре надолу. Точките са симетрични и ще ви се наложи да масажирате и тези отляво и тези отдясно. Прави се 2 пъти дневно, при нужда може и три.

Практикуването на този масаж не заменя квалифицирана здравна помощ. Спазвайте предписанията за избягване на зараза, и ако се почувствате зле, обърнете се към лекар веднага.

Бъдете здрави и в спокойно състояние на Духа!

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...