Translate

2022/07/04

ТИМУСНА ЖЛЕЗА: ЖЛЕЗАТА НА ЩАСТИЕТО И ЕМОЦИЯТА

 ТИМУСНА ЖЛЕЗА: ЖЛЕЗАТА НА ЩАСТИЕТО И ЕМОЦИЯТА

В центъра на гърдите, зад гръдната кост, точно там където хората посочват, когато казват „аз“, се намира важна жлеза, наречена Тимусна. Името и идва от гръцки "thýmos", означава жизнена енергия, което описва биологичния й смисъл прекрасно.
Тя представлява ендокринен жлезист орган със силна активност в детска възраст и активен растеж. Това е основната жлеза на имунната система и нейната функция е развитието и узряването на Т-лимфоцитите.
БИОЛОГИЧЕН ЕТАП:
Движение / Оценка
БИОЛОГИЧНА РОЛЯ:
Основна жлеза на имунната система, с изразена защитна функция. Основните клетки на имунната система, лимфоцити или Т клетките узряват в тимуса, също така има важна функция в растежа и адаптацията на системите в тялото.
БИОЛОГИЧЕН КОНФЛИКТ: Конфликт на отбрана в семейството. Защо ми се отнемат, онези важни неща, които са нужни за моето съществуване.
Конфликт на отказ за приемане и растеж, отказ за узряване. Непрекъснато се нуждая от защитата на мама, за да оцелея.
Тимусната жлеза расте, когато сме щастливи и се свива наполовина, когато сме стресирани, нещастни и най-вече когато се разболеем. Тази й характеристика винаги е обърквала традиционната медицина, относно променливия и размер, без да си е обяснявала на какво се дължи това. При аутопсии на пациенти винаги са я откривали в много свито състояние.
Предполагали са, че тази жлеза е атрофирала и че спира да работи още в юношеска възраст, затова в продължение на десетилетия, лекари бомбардираха напълно здрави жлези с високи дози рентгенови лъчи, вярвайки, че поради нарастването им, имат "необичаен размер" и може да създадат проблеми.
Тимусната жлеза
е един от стълбовете на нашата имунна система, заедно с надбъбречните жлези и гръбначния стълб, и е пряко свързана със сетивата, съзнанието и езика. Подобно на телефонна централа, през която преминават всички обаждания, тя осъществява връзките навън и навътре. Когато сме нападнати от външни микроби и токсини, тя реагира незабавно, като произвежда защитни клетки. Също така е много чувствителна към изображения, цветове, светлини, миризми, вкусове, жестове, докосвания, звуци, думи и мисли, поради което е известна и като жлезата на щастието.
Любовта и омразата я засягат дълбоко. Отрицателните мисли имат в пъти по силно влияние над нея, отколкото микробите и бактериите. Тъй като негативното ни отношение към живота най-често продължава дълги периоди от време, тимусната жлеза смята за биологически правилно да реагира и да ни защитава през цялото време и тогава тя отслабва значително, свивайки се от непрестанната борба срещу "непознатия нашественик". Тогава се наблюдава задвижването на ясни симптоми на нисък имунитет, като например херпес. За компенсация, положителните мисли и емоции успяват да активират положителните и сили, и тогава се чувстваме силни, здрави и щастливи, знаейки че с вярата в нас можем да преместим планини.
Хората поддържат тялото си здраво и красиво, когато се чувстват щастливи и се разболяват, когато се чувстват нещастни. С други думи, когато кажете и усетите в себе си "щастлив съм", не е възможно да се разболее тялото, докато ако кажете и вярвате, "нещастен съм", вие губите сила и тялото ви лесно може да се разболее (това е самонастройката ви на имунната биологическа система).
В БиоНевроЕмоция сме установили, че ако желаете, има начин да тренирате тимусната ви жлеза, за да увеличите производството си на благополучие и щастие, да спечелите сила и здраве.
Сутрин, когато ставате или вечер преди лягане направете следното:
1) Изправени с леко свити колене (разкрача трябва да бъде, същият колкото са широки раменете). Поставете тежестта на тялото върху пръстите на краката ви, а не върху петата и се опитайте така да поддържате всички мускули добре отпуснати.
2) Затворете пръстите на едната ви ръка в една точка и започнете да потупвате непрекъснато с върховете на пръстите ви в центъра на гърдите, като маркирате ритъма така: едно силно и две по-слаби потупвания. Продължавайте да правите това упражнение дишайки дълбоко и спокойно, докато почувствате вибрацията, произведена в цялата ви гръдна област. 21 потупвания сутрин и 21 потупвания вечер е достатъчно.
Упражнението привлича кръв и енергия към тимусната жлеза и го кара да расте в жизненост, а също така е от голяма полза за белите дробове, сърцето, бронхите и гърлото.
Още от древни времена мъдреците от Изтока са били наясно с тази връзка между Тимусната жлеза и здравето, затова са създали множество упражнения, за да я укрепват и предразполагат растежа и правилната й работа в организма.
Едно от най-ефективните упражнения е: „Слънце в гърдите“
Настанете се удобно на тихо и проветриво място. Внимателно масажирайте центъра на гърдите си. Визуализирайте, че там имате слънчева точка, бавно отваряща се, докато получавате топъл масаж. Тази визуализация активира нашата тимусна жлеза.
С разхлабен юмрук внимателно ударете центъра на гърдите.
Продължавайте да визуализирате отварянето на ярко и мощно слънце в центъра на гърдите си. Почувствайте топлината и силата на живота.
Ако имате проблеми с имунната си система, препоръчително е да го правите няколко пъти на ден, докато постигнете очевидно подобрение.
Източник: БиоНевроЕмоция, България
May be an image of 1 person and text

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...