Translate

2022/07/21

Лек за жълти стотинки нормализира кръвната захар, няма смисъл да харчите за скъпи лекарства

                  Лек за жълти стотинки            нормализира кръвната            захар, няма смисъл да              харчите за скъпи                        лекарства


Уникална лечебна рецепта с царевична свила
Може би дори не сте предполагали колко много може да ви помогне царевичната свила. Можете да я откриете почти във всяка аптека и струва жълти стотинки. А ползите, които носи на човешкия организъм, са наистина безценни!
Ако имате проблем с килограмите, вероятно сте пробвали доста диети. Може би вече сте разбрали, че най-ефективният начин за поддържане на теглото са балансираното хранене в съчетание с физическа активност. Царевичната свила обаче подсилва още повече ефекта. Тя не само стимулира загубата на тегло, а прочиства организма от токсините и шлаките. Вероятно е излишно да споменаваме колко пагубни за здравето и организма са те.

Безспорно царевичната свила е изключително полезна за човешкия организъм. Този уникален природен продукт активира потока на жлъчката и намалява вискозитета. Именно поради тази причина често пъти народните лечители я препоръчват при камъни в жлъчката, холецистит и за лечението на хепатит.
Тя притежава способността да засилва метаболитните процеси и в частност тези на въглехидратите. Именно поради тази причина често пъти я препоръчват за отслабване.
Царевичната свила или както още я наричат „царевична коса“ съдържа солидно количество пантотенова киселина, която подпомага процеса на отслабване.

Освен това доказано нормализира нивата на кръвната захар и намалява значително апетита. Приемът на отвара или запарка от царевична свила насърчава разграждането на мастните клетки и изхвърлянето на продуктите от разпада в урината.
За да си приготвите запарката, необходими са ви единствено 1 ч.л. нарязана на ситно сушена царевична свила и 1 ч.ч. топла вода. Залейте свилата и оставете за 15 минути. След това прецедете и приберете запарката в хладилника.
Пийте 1/3 ч.ч., 20 минути преди трите основни хранения. След 14 дни си дайте едноседмична почивка и ако желаете, повторете отново.

Ето и още ползи от царевичната свила:
Предпазва от камъни в бъбреците:
Царевичната свила се използва за предпазване от камъни в бъбреците от древни времена. Камъните в бъбреците се образуват от натрупването на дребни кристали в бъбреците. Свилата помага за правилното протичане на урината, което предпазва от натрупването на кристали. Отварата от свилата също така помага при възпаление на бъбреците.
Обаче, тя не премахва вече формираните в бъбреците камъни.

Помага за съсирването на кръвта:
Свилата на царевичните мамули съдържа витамин К, който помага за съсирването на кръвта. Витамин К ви предпазва да не загубите прекомерно много кръв когато бъдете наранени като спомага кръвоспирането и при кръвоизливи и кръвотечения от различен характер и с кръвоспиращото си действие предотвратява загубата на кръв.

Контролира холестерола:
Царевичната коса също така контролира холестерола в тялото. Високият холестерол води до сърдечни заболявания. Ето защо консумацията на царевична свила помага за предпазването ви от болести свързани със сърцето, най-вече атерсклероза.
Сваля високото кръвно налягане:
Отварата от царевична свила ефикасно сваля високото кръвно налягане. За целта сварете 5-7 мамула млечна царевица и шепа свила във вода и пийте по една ч.ч. на ден. С пиенето на отварата вие ще усетите кога да спрете, но не я пийте повече от седем дни, понеже след това тя може прекомерно да снижи кръвното ви налягане!

Облекчава киселините:
Можете да използвате царевичната свила и за облекчаване на киселини. Ефикасен лек можете да приготвите като нарежете листа от дървото Пандан, добавите 30-40 грама царевична свила и ги сварите във вода. Оставете отварата да изстине и я пийте редовно.
Спомага отслабването:
Царевичната свила има ефикасно, спиращо апетита действие, ето защо е добро и безопасно средство по време на диети като освен че притъпява глада, отварата от царевична свила предоставя и усещането за ситост.

Намалява умората и се бори с акне:
Поради високото си съдържание на флавожоиди, царевичната свила противодейства на умората. Редовното пиене на отвара облекчава усещането за непрестанна отпадналост или слабост и така ви помага да се борите с умората.
Флавоноидите се борят и с бактериите, ето защо царевичната свила е ефикасен лек при акне.

Спомага детоксикацията:
Понеже царевичната свила предпазва от задържане на вода в тялото, тя помага и за изхвърлянето на токсините от него, както и съдейства за отслабването. Понеже действа детоксикиращо, отварата от царевична свила спомага и за изхвърлянето на кристалите от натриев урат от сухожилията и ставите и по този начин предоставя облекчение от подагра, ревматизъм и артрит.



No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...