Translate

2022/10/31

Сега му времето да си наберете: Листа от смокиня свалят кръвната захар, лекуват язва и куп други неща

 

Сега му времето да си наберете: Листа от смокиня свалят кръвната захар, лекуват язва и куп други неща




Листа от смокиня свалят кръвната захар, лекуват язва и редуцират теглото, за да станете по-слаби и здрави. Благодатната смокиня, наричана в Индия дървото на бедните, защото има вкусни плодове почти през цялата година, е много полезно за здравето дърво.

Не само плодът обаче е толкова здравословен, но и листата, които дори имат повече лечебни ползи за човешкия организъм от самите смокини. Отвара или настойка от листа от смокиня имат способността да лекува диабет като намалява високите нива на кръвна захар.

Чай или екстракт на листа от смокиня влияе благотворно на нивото на инсулина, който се изисква от организма и по този начин се понижава нуждата от поставянето на инжекции при инсулинозависимите диабетно болни, или от приема на медикаменти при хора с диабет тип 2.

Листа от смокиня свалят кръвната захар, лекуват язва и редуцират теглото, за да станете по-слаби и здрави
Чай, приготвен от листа от смокиня или приемът им в сурово състояние

имат свойството да понижават и опасните триглицериди, които влияят за образуване на лошия холестерол в кръвта.

Голямото количество от тези мазнини води до риск от сърдечно-съдови заболявания, инсулт, инфаркт и нездравословно напълняване в областта на талията.
Отвара от листа от смокиня помагат също така при белодробни болести като бронхит, и астма.

Три смокинови листа се измиват хубаво и се варят в литър вода 15 минути. Киснат 2-3 часа, прецежда се и се приема вместо вода.

Още една рецепта със смокинови листа против астма, болни бъбреци и пикочна система

Три супени лъжици изсушени смокинови листа се поставят в термос и се запарват с половин литър вряла вода. Оставят се в термоса за 4-5 часа, след което запарката се прецежда. Пие се четири пъти дневно по половин чаша.
Рецепта от листа от смокиня при ентероколит, колит и дизентерия.

Една супена лъжица стрити изсушени смокинови листа се запарва с една чаша вряла вода. Престоява един час и трябва да се прецеди. Това количество запарка е за един ден и се изпива на два или три пъти в рамките на деня.

Силата на полезните листа от смокиня е толкова голяма, че се препоръчва да се приемат при болест на Бюргер, когато настъпва запушване на кръвоносните съдове.


2022/10/18

ХИПОАЦИДНИЯ ГАСТРИТ...HYPOACID GASTRITIS...

                                    ХИПОАЦИДНИЯ ГАСТРИТ...HYPOACID GASTRITIS...


Хипоациден гастрит: причини, симптоми, лечение, лекарства
При наличието на такова заболяване като гастрит,всеки знае. Но малцина знаят, че има няколко от видовете си. Помислете за форма като хипоациден гастрит: симптомите на заболяването, методите на лечение и превантивните мерки ще бъдат разгледани подробно по-късно.
Характеризира се за хипоациден гастрит
Този вид заболяване не се появява внезапно, а е резултат от продължително възпаление на стомаха. Между началото на тези два процеса обикновено отнема известно време.
хипоациден гастрит
Хипоацидният гастрит се характеризира с намалениекиселинност в стомаха. В резултат на това има атрофия на кухината му и неспособност да абсорбира витамини и хранителни вещества. В допълнение, върху лигавицата може да има растеж и други форми.
Каква е опасността от хронична форма на хипоациден гастрит?
Когато има дискомфорт в корема, проблеми сизпражнения или дискомфорт след хранене, но няма болка, малко хора бързат да посетят доктора. Но много суетен. В края на краищата на този етап развитието на болестта вече е започнало, а в бъдеще, ако няма необходимост от лечение, то ще продължи само.
коремен дискомфорт
Хипоацидният гастрит се характеризира с намалениепроизводството на пепсин и солна киселина, които просто са необходими за осигуряване на правилния процес на смилане на храната. Ранният стадий на заболяването не се характеризира с появата на болка. Но ако посетите лекар, заболяването може да стигне до следващия етап, през който не се получава солна киселина в стомаха.
Друго сериозно усложнение на хипоацидагастрит - появата на язва на дванадесетопръстника или стомаха. Тези заболявания са придружени от много неприятни симптоми и тяхното лечение ще отнеме много време и усилия.
Клинична картина
Симптомите директно зависят от стадия на заболяването.
симптоми на хипоактивен гастрит
В самото начало на патологичния процесможе да има дискомфорт в корема и тежест в стомаха. След известно време има периодични болезнени усещания. Повечето от тях са забележими, след като са получили дразнещ стомах от остри или мастни храни, както и от алкохолни напитки.
В допълнение, хипоацидният гастрит можепридружен от храносмилателни разстройства под формата на диария или запек, гадене, появата на лош дъх от устата и подуване на въздуха, влошаване на апетита или напълно отказване на хранене. Когато заболяването прогресира, се наблюдава периодично повръщане.
В резултат на лошото храносмилане и асимилацияхраната може да се наблюдава beriberi, която се характеризира със загуба на тегло, загуба на коса, пилинг на кожата и появата на пукнатини в нея, развитието на анемия с тежка слабост и замаяност.
Диагностика на хипоациден гастрит
Диагностицирането на наличието на заболяването може да бъде направено от гастроентеролог. За тази цел ще са необходими няколко процедури.
лимонарна цена
Първо, това е гастроскопия. С помощта на това може да се изследват промените в стомашната лигавица и нейния епителиален слой.
На второ място, задължителният момент естомашно звучене и изследване на стомашния сок. Тези процеси ще помогнат за точно определяне на нивото на киселинност, което е много важно за определяне на правилната диагноза.
Ако е налице хипоациден гастрит,проверка на наличието на Helicobacter pylori в тялото. Това може да се направи по различни начини, от дихателния тест и завършващ с определянето на антитела в кръвта.
Основната цел на всички изследвания е да се установи правилната диагноза и изключване на заболявания като пелагра, рак на стомаха, злокачествена анемия и др.
лечение
Какви са начините да се отървете от товапроблеми като хипоациден гастрит? Лечението включва приемане на лекарства и придържане към специално разработена диета. В същото време можете да постигнете резултати само чрез комбиниране на тези два вида терапия.
препарати с хипоацидна гастрит
За лечение на заболяване, наречено хипоациден гастрит, препаратите се избират едновременно от няколко категории. В същото време всеки от тях изпълнява своята функция и е част от общата терапия.
Препарати за стимулиране на секрециятаот стомашния сок. Най-често срещаните сред тях - е "Wobenzym", "гастрин", "abomin", "Pantoglyutsid", "Limontar". Цената за тях е сравнително ниска. В същото време те се различават по тяхната ефективност. Например, можете да вземете "Limontar", чиято цена е в рамките на $ 100 на парче.
Ако лекарствата от предишната група не донесохапациентът получава заместваща терапия. Извършва се с помощта на инструменти като Penzital, Pepsin, Festal, Panchinorm, разтвор на солна киселина или стомашен сок.
За да се премахнат болките и спазмите, както и да се нормализира дейността на стомаха, човек трябва да вземе един от препарати: No-shpa, Drotaverin, Spazmol.
Ако тестовете показват наличието на Helicobacter pylori в храносмилателния тракт, предписва се антибиотик. Най-често това са "амоксицилин", "тинидазол", "доксициклин", "омепрозол".
Като допълнителна терапия можете да Ви предпише прием на витамини, например "Pangexavita" или "Oligovita".
За да се стимулира производството на солна киселина, нормализирането на метаболитния процес и възстановяването на лигавицата препоръчват употребата на фолиева киселина.
Освен това можете да използвате фолкозначава. Препоръчва се да се пие пресен сок от картофи, зеле, моркови преди всяко хранене. Това ще допринесе за производството на стомашен сок и повишен апетит. В този случай, сокът може да бъде заменен с чаша лечебна минерална вода (Mirgorodskaya, Essentuki, Borjomi ще отговарят).
Диета в случай на заболяване
Както вече споменахме по-горе, да се отървете от товазаболявания като хипоактивния гастрит, изисква спазване на специална диета. Това изключва консумацията на пържени, мастни, пикантни, солени храни, както и подправки, сладкиши, черен хляб, сладки храни, маринати и спиртни напитки.
лечение с хипоацидни гастрити
Храната трябва да бъде нежна и да включвапродукти, които стимулират производството на стомашен сок. Те могат да бъдат избърсани овес, ориз, елда овесена каша, зеленчукови супи, постно месо и риба. В този случай те трябва да бъдат приготвени за варене, печени или заварени във вода. За да се подобри производството на стомашен сок, е необходимо да се въведе в диетата кисели плодове и плодове, зеленчуци и месни бульони, плодови напитки, пресни домати и портокалови сокове.
Хлябът може да се яде само бял и леко изсушен.
Храната трябва да бъде разделена и да се състои от 5 хранения всеки ден по едно и също време.
Методи на превенция
За да избегнете такава болест като хипоациден гастрит, трябва да се придържате към няколко прости правила:
Да се ​​установи диета и да се поддържа диета;
изоставяйте лошите навици;
време за лечение на стомашни заболявания;
ако има бактерия Helicobacter pylori, претърпяват навременна антибиотична терапия.

Болки в ставите, костите, имате проблеми с гръбначния стълб, остеопороза. --- pain in the joints, bones, you have problems with the spine, osteoporosis.





 Ако страдате от болки в ставите, костите, имате проблеми с гръбначния стълб,остеопороза.Предлагам ви следната рецепта за която ще са ви нужни само 4 съставки и се приготвя само за 5 минути.Ще помогне и на хора с артрит. Употребява се по една супена лъжица два пъти на ден , сутрин преди хранене на гладно и вечер преди лягане.След седем дни настъпва подобрение, след което се прави почивка около 10 дни, но курса трябва да се повтори няколко пъти.Всички 4 съставки са натурални продукти и лесно се намират.

Първата съставка са СУРОВИ ТИКВЕНИ СЕМКИ – съдържат цинк за изграждане на костите и фосфор ,който участва в производството на колаген. Ще ни трябват 5 супени лъжици.
Втората съставка са СТАФИДИ (със семки!) .Стафидите са полезни за костите защото съдържат важни минерали.Подобряват общото състояние на костите и зъбите.Стафидите понижават киселинността в организма извеждат токсините а значи понижава риска от АРТРИТ.Ще ни трябват 50 грама стафиди - това са около 4 супени лъжици.Стафидите трябва да ги залеем с вряла вода за 2-3 минути и след това да ги прецедим.
Третата съставка е ЛЕНЕНО СЕМЕ.Лененото семе има противовъзпалително действие.Предотвратява счупването на костите и предотвратява от образуването на остеопороза.Честата употреба на ленено семе обновява хрущялите и костите.Ще ни трябват 25 грама сурово ленено семе –това са 3-4 супени лъжици.
След това трябва да раздробим всички съставки за това ги поставяме в блендер тип чопър и ги смиламе за 1-2 минути.След това получената смес я поставяме в стъклен съд и към нея добавяме четвъртата съставка – това е мед домашен! Ще ни трябва около 150 грама.Може да се ползва всякакъв мед ,но ако разполагате с акациев ще е най-добре. Меда извежда излишната течност от костите и целия организъм.
Жела я ви много здраве и помагайте на хората.


2022/10/14

10 успокояващи домашни средства за усещане за парене в стомаха

 

10 успокояващи домашни средства за усещане за парене в стомаха







Усещането за парене в стомаха прави ли живота ви нещастен? Разбираме какво е чувството, когато сте на дългоочаквано парти с любимата си храна, но имате чувството, че дори не ги поглеждате поради парещите си черва .

Паренето в стомаха е често срещано храносмилателно състояние , което се дължи на лошо храносмилане , известно още като диспепсия .

Можете да се отървете от паренето в стомаха , като използвате различни домашни средства за изгаряне на стомаха , вместо да харчите огромни суми за лекарства. Продължете да четете, за да научите за някои домашни средства, подкрепени от гастроентеролог , които са ефективни при успокояване на усещането за парене в стомаха .

Какво причинява парене в стомаха?

Усещането за парене в стомаха често се появява поради лошо храносмилане или диспепсия и може да доведе до проблеми като гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ).

Паренето в стомаха се случва поради обратното движение на стомашната киселина в хранителния тръбопровод, известен като хранопровода.

Храната и течностите произвеждат стомашна киселина, която консумираме редовно. Клапа, наречена долен езофагеален сфинктер , насочва храната в стомаха.

Киселинният рефлукс възниква, когато тази клапа не е в състояние да ограничи повторното навлизане на храната в хранопровода, причинявайки усещане за парене, последвано от други симптоми. Отслабването на този сфинктер може да е резултат от преяждане, стрес, затлъстяване, бременност и др.

Може да се сблъскате и с други асоциативни проблеми като:

  • Проблеми с преглъщането на храната
  • Болка в гърдите
  • Хронична кашлица
  • Храносмилателни проблеми

Парене в стомаха може да възникне и поради стомашна язва или стомашна язва.

Консумацията на определени нездравословни хранителни добавки може да влоши паренето в стомаха и да ви остави с неприятно и гадно усещане. Освен това паренето в стомаха може да е ранен признак на сериозно основно заболяване като гастрит .

Ето един туит от д-р Джавид Икбал (MBBS-Латиноамериканско училище по медицина) , който споделя от своя опит какво трябва да направите, ако това е повтарящ се проблем, с който се сблъсквате:

Ако не отидете навреме при гастроентеролог , това необичайно стомашно парене постепенно има тенденция да се разпростре от стомаха към гърдите, което ви кара да се чувствате ужасно. Ето защо е важно да успокоите тези усещания за парене, преди да се влошат.

Какви са симптомите на усещане за парене в стомаха?

Ето списък на някои симптоми, които могат да придружават парене в стомаха :

  • Оригване
  • Газ
  • гадене
  • Стомашно ръмжене
  • повръщане
  • подуване на корема
  • Болка в корема
10 успокояващи домашни средства за усещане за парене в стомаха
Източник: Shutterstock

Ако симптомите са тежки, например прекомерно повръщане или силна коремна болка , трябва незабавно да посетите лекар. В случай, че симптомите са леки до умерени, може да се обмисли лечение у дома.

Топ 10 успокояващи домашни средства за лечение на усещане за парене в стомаха

Следват 10-те най-добри домашни средства за лечение на парене в стомаха :

1. Банан

Необходими съставки:

  • Чаша банан

Бананът е отлично естествено средство за киселинен рефлукс , тъй като може да излекува стомаха ви от усещането за парене навреме. Редовната консумация на банан или папая помага за бързо облекчаване на киселинния рефлукс.

Това е така, защото бананите са богати на антиациди, които противодействат на усещането за парене в корема.

2. Ябълков оцет

Необходими съставки:

  • ябълков оцет
  • Пчелен мед
  • Чаша вода

Разтворете две или три супени лъжици ябълков оцет и една супена лъжица мед в една чаша хладка вода. Разбъркайте добре предварително и след това го изпийте.

Можете да консумирате тази смес винаги, когато получите киселинен рефлукс. Ако лекарството не облекчи незабавно състоянието ви, изпийте още една чаша от тази смес след интервал от 2 часа.

Може да се изненадате да разберете, че поглъщането на повече киселина помага да се успокоят киселините в стомаха ви .

Помага за постигане на киселинен баланс в стомаха ви и по този начин успокоява усещането за парене в стомаха .

3. Лимонов сок

Необходими съставки:

  • Лимон
  • вода

Добавете една супена лъжица органичен лимонов сок към чаша гореща вода. Пийте този разтвор на празен стомах.

Можете да пиете тази смес сутрин, преди да ядете нещо. Помага за успокояване на киселинния рефлукс в стомаха ви, дължащ се на преяждане снощи. 

Лимоновият сок, смесен с гореща вода, помага за балансиране на натрупването на киселини в стомаха ви, за да намали усещането за парене в гърдите и корема.

4.Гел от алое вера

Необходими съставки:

  • гел от алое вера

Можете да консумирате половин чаша гел от алое вера , преди да ядете нещо, за да успокоите киселините си .

Можете да приемате това лекарство винаги, когато страдате от усещане за парене в стомаха .

Гелът от алое вера отделя антрахинони, които генерират слабителен ефект в червата. Увеличава водното съдържание в червата и улеснява по-естественото движение на изпражненията.

5. Мляко

Необходими съставки:

  • Студено мляко

Изпийте чаша студено мляко след хранене, за да смекчите киселинния рефлукс в червата и да предотвратите киселинността.

Консумацията на студено мляко неутрализира стомашните киселини в корема ви и помага да се отървете от киселинността. Множеството хранителни вещества в млякото помагат за намаляване на скоростта на производство на стомашни киселини.

Експертите също предполагат, че студеното мляко е ефективно за успокояване на парещ стомах . Пациент на Practo зададе следния въпрос:

„Чувствам, че горя в стомаха си и в цялото тяло, какво трябва да направя, за да премахна това парене, каква е причината за това усещане за парене?“

Д-р Раджеш Кумар Гупта , известен общопрактикуващ лекар с над 40 години опит в своята област, отговори:

„Студеното мляко ще ви помогне и приемайте Mucain gel две чаени лъжички три пъти дневно.“

Д-р Раджеш Кумар Гупта – общ лекар

6. Мастика

Необходими съставки

  • Дъвка мастика

Можете да гризете мастика, за да се отървете от усещането за парене в корема . Осигурява незабавно облекчение от киселинен рефлукс поради бактерицидните си свойства. Унищожава бактериите, които причиняват усещане за парене в стомаха .

7. Зелен чай

Необходими съставки:

  • Зелен чай
  • Пчелен мед
  • Чаша вода

Потопете пакетчето зелен чай в чаша гореща вода за 2 до 3 минути. Добавете мед към него, ако желаете. След 3 минути извадете пакетчето чай и изпийте чая.

Можете да пиете този зелен чай два пъти на ден, за да избегнете усещането за парене в стомаха!

Това е така, защото зеленият чай съдържа съдържание, което стабилизира киселините в стомаха. А противовъзпалителното му свойство помага за успокояване на усещането за парене, причинено от киселинен рефлукс.

8. Сода за хляб

Необходими съставки:

  • Сода бикарбонат на прах

Можете да смесите една четвърт чаена лъжичка сода за хляб с чаша обикновена вода, за да ограничите ефекта на киселината в стомаха. Осигурява незабавно облекчение при стомашни болки и лошо храносмилане.

Но не консумирайте вода със сода за хляб преди 2 часа от други лекарства, които сте приели, ако има такива. Содата за хляб неутрализира киселинния ефект и има тенденция да забавя скоростта, с която тялото ви абсорбира други лекарства.

Освен това не го давайте на детето си, освен ако неговият лекар не е предписал това.

9. Джинджифил

Необходими съставки:

  • джинджифил
  • Пчелен мед
  • вода

Накълцайте 3-инчов джинджифил и го налейте в гореща вода за половин час. Можете да добавите и мед за вкус. Изсипете го в чаша и го изпийте.

Джинджифилът е ефективен при ограничаване на различни стомашни проблеми като гадене, болки в стомаха и киселинен рефлукс поради своите противовъзпалителни свойства.

10. Кисело мляко

Необходими съставки:

  • Кофичка кисело мляко

Можете да изпиете чаша охладено кисело мляко, за да успокоите стомашните киселини.

Той служи на целта поради наличието на синтезиран витамин В и лактобацилус.

Често задавани въпроси

1. Какво лекарство е добро за изгаряне на стомаха?

Антиацидите са категория лекарства, които са ефективни при лечение на парещ стомах. Те се състоят от магнезиев карбонат, алуминиев хидроксид и магнезиев трисиликат. Антиацидите неутрализират киселината, произведена от стомаха , облекчавайки усещането за парене, което изпитвате.

2. Паренето на стомаха симптом на COVID-19 ли е?

Скорошни изследвания показват, че някои пациенти с COVID-19 могат да получат стомашно-чревни симптоми като диария, болки в корема или гадене. Разпространението на тези симптоми при хора, страдащи от COVID-19, е показано в таблицата по-долу.

СимптомРазпространение
диария9%-34%
Гадене/повръщане7%-16%
Болка в корема3%-11%
Източник: https://www.tigejournal.org/article/S2590-0307(21)00020-9/fulltext#tbl0001

Освен това някои други, по-рядко срещани стомашно-чревни симптоми , причинени от COVID-19, могат да включват оригване, киселинен рефлукс и лошо храносмилане .

3. Как да спрем паренето в стомаха?

Останете хидратирани и избягвайте храни, които предизвикват усещането за парене, което изпитвате. Освен това можете да следвате домашните средства , изброени по-горе, за да успокоите усещането за парене в стомаха .

Ако тези домашни средства не ви осигурят облекчение, помислете дали да не отидете при вашия гастроентеролог или стомашен специалист за правилна диагноза и лечение.

Заключение

Тези естествени средства са много полезни, за да осигурят широк спектър от ползи, освен успокояването на усещането за парене в стомаха и гърдите.

Заедно с лекарствата, споменати по-горе, можете да използвате и други съставки като:

  • Горчица
  • босилек
  • Ябълка
  • Хлъзгав бряст
  • Бадеми

Избягвайте консумацията на цитрусови плодове, чесън, лук, шоколадови бонбони, храни с черен пипер, алкохол, храни, съдържащи прекалено много мазнини и газирани напитки, ако стомахът ви е предразположен към киселинен рефлукс .

Ако тези съвети не ви помогнат, трябва да се свържете с медицински специалист като гастроентеролог в Карачи .

Опитайте да следвате тези прости съвети и трикове, за да се отървете от усещането за парене в стомаха още днес!

Отказ от отговорност: Съдържанието на тази статия има за цел да повиши осведомеността относно често срещаните здравословни проблеми и не трябва да се разглежда като разумен медицински съвет за вашето конкретно състояние. Винаги трябва да се консултирате с лицензиран практикуващ лекар, преди да следвате каквито и да е предложения, описани в тази статия, или да приемете какъвто и да е протокол за лечение въз основа на съдържанието на тази статия.

Д-Р Омер Хасан Афтаб Ахмед - АвторД-р Омер Хасан Афтаб Ахмед е гастроентеролог, практикуващ в Исламабад. Д-р Омер Хасан Афтаб Ахмед има следната степен: MBBS и има 9 години опит. Можете да резервирате среща с него чрез oladoc. Той обича да пише за здравето на стомаха, за да повиши осведомеността относно общите проблеми на здравеопазването в Пакистан и да съветва пациентите за здравословен живот. Ако искате да прочетете неговите статии и съвети за здравеопазване, моля, посетете следните връзки.

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...