Translate

2024/03/28

АРИТМИЯ

                 ЗАЩО МИ ПРЕСКАЧА СЪРЦЕТО И КОГА ДА ВИКАМ "БЪРЗА ПОМОЩ"?...

ДА ПОТЪРСИМ ПРИЧИНИТЕ ЗА АРИТМИЯТА




Обикновено ако аритмията се появи след 50-годишната възраст, лекарите не си блъскат много главата откъде се е взела тя...
Естествените възрастови процеси (например разрастване на съединителната тъкан в сърдечния мускул) водят до изменения в проводимостта на електрическите импулси.
Аритмията при младите хора може да бъде следствие от редки вродени или наследствени заболявания, или прекарано инфекциозно заболяване - например миокардит. Понякога причина за аритмия може да се окаже повишена функция на щитовидната жлеза.
Нередовното биене на сърцето може да бъде предизвикано от кофеин, цигари, алкохол, кашлица, лекарства, потискащи апетита, психотропни препарати, наркотици от типа на кокаина и марихуаната.
В случаите, когато причината за нарушения ритъм не може да бъде отстранена, се налага лечение. Естествено, не става дума за препоръки от сорта: „Не пуши, не пий и т.н.“.
Кога трябва да извикате “Бърза помощ”?
Ако дори и само веднъж почувствате симптоми на аритмията - усещане за повече или по-малко удари, затихване, преобръщане, прекалено бързо или прекалено бавно биене на сърцето, трептения в гърдите или шията, слабост, задушаване и болки в сърцето - е желателно да си направите изследване при кардиолог. Дори и ако аритмията е отшумяла от само себе си. Тя може да се възвърне по всяко време и да доведе до сериозни усложнения.
„Бърза помощ“ трябва да се извика, когато аритмията не преминава няколко часа. Най-простият метод за изясняване доколко опасни са прескачанията на сърцето, е да си направите електрокардиограма.
По-редките аритмии биха могли да бъдат уловени с помощта на друг апарат /холтер/, който се слага на болния за цяло денонощие. Тези апарати са с много малки размери, с модерен дисплей и се прикрепват заедно с 5-6 електрода на гърдите на болния. Той непрекъснато записва сигналите през цялото денонощие. След това данните се вкарват в компютъра, разчитат се и кардиологът прави своето заключение - да се лекува ли човекът или не.

ШИПОВЕТЕ НА ВРАТА...

                                                       ШИПОВЕТЕ НА ВРАТА...


ШИЙНАТА ОСТЕОХОНДРОЗА ПОЧТИ ОБЕЗДВИЖВА ВРАТА




Стресът и депресията, предизвикващи рефлекторно напрежение в мускулите на врата и раменния пояс, са най-честите причини за нея...
Случвало ли ви се е да се събудите сутрин с усещане, сякаш ви е изтръпнал вратът? Това означава, че с шийната остеохондроза се познавате лично.
КОИ СА В РИСКОВАТА ГРУПА
Най-често това са притежателките на "лебедови шии" (колкото по-дълги са прешлените, толкова са по-уязвими) и хората, които работят с часове пред компютъра.
Вратът е слабото място и на секретарките и младите майки: при хранене, повиване, обучаване на малкото дете да ходи се налага дълго време да са в принудителна поза с ниско сведена глава. Неголямото, но редовно и продължително напрежение на вратните мускули нарушава кръвообращението в мускулатурата, поддържаща този отдел на гръбначния стълб. Притиснатите мускули създават неравномерно натоварване върху междупрешленните стави и нарушават подхранването на хрущялните дискове. Те се износват, съчлененията губят подвижност, телата на прешлени тe се сдобиват с костни израстъци, които притискат нервните коренчета и гръбначните артерии.
СИМПТОМИТЕ
За това, че проблемът вече е възникнал, говори дори краткотрайната болка във врата, понякога дори за кратко появяващото се изтръпване и чувство за тежест в тила в зоната на яката, раменния пояс и ръцете.
Ако не се вземат мерки, болката ще се усилва и може дотолкова да ограничи подвижността на врата, че ще държите главата си като скъпоценен съд (съществува дори такава диагноза - "синдром на кристалната ваза"), страхувайки се да я обърнете или да я наклоните.
Впрочем стресът и депресията, предизвикващи рефлекторно напрежение в мускулите на врата и раменния пояс, са най-честите причини за шиша остеохондроза.
Всекидневният масаж на тази зона е НАДЕЖДНА ПРОФИЛАКТИКА НА ЗАБОЛЯВАНЕТО
Отделете за него 5 минути сутрин и вечер, повтаряйки всеки елемент 8-10 пъти. Всички движения изпълнявайте отгоре надолу: от границата на растежа на косата към рамената. Не притискайте шията с длани отстрани и отпред: в тези места минават важни кръвоносни съдове, чието притискане може да предизвика припадък. Следете дишането си: то трябва да бъде спокойно, без задър жане на въздух, което затруднява оттичането на венозната кръв от мозъка.
1. Седнете изправени, отпуснете рамене, повдигнете глава и леко я отметнете назад. Прилепете длани към врата и леко, без натиск разглеждайте от ъглите на долната челюст към ключиците.
2. Плътно притиснете длани към задната повърхност на врата и няколко пъти го разгладете. След това извършвайте плъзгащи движения, натискайки с ръбовете на дланите мускулите.
3. Като постепенно засилвате натиска с четирите пръста, разтривайте врата и тила отгоре надолу.
4. Размачкайте вратната мускулатура с дясната ръка на лявата страна, и обратно. Стиснете мускула между възглавничката на палеца и четирите останали пръста, а после го премествайте към върховете им.
5. Завършете процедурата с леко разглаждане.
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ
* За да се укрепят шийните прешлени, изпивайте 2-3 супени лъжици сок, изстискан от корени и листа на целина.
* Въздържайте се от резки движения на главата.
* Правете почивки при работа с вдигна ти нагоре ръце: миене на прозорци, боя дисване, при които шийните прешлени се подлагат на колосално натоварване.
* Не гледайте телевизия и не четете легнали. В такова положение мускулите на врата и раменния пояс се напрягат прекомерно, от което страдат и прешлените.
С годините при много жени от гордата стойка на главата остава само спомен. Причината е хормонално обусловено разрушаване на дисковете и прешлените на мястото на съединение на гърба и врата. Мускулите на това място отслабват, подпухват от мазнини, вратът губи способност да се изправя. Да спаси положението може само задължителното изпълняване на специални упражнения.

2024/03/25

чакра

                                                          Страхът блокира първата ти чакра.






Липсата на усмивки и удоволствие блокира втората ти чакра.
Липсата ти на действие блокира третата ти чакра.
Омразата блокира четвъртата ти чакра.
Да не казваш това, което чувстваш блокира петата ти чакра.
Фокусирането само върху лошото в живота блокира шестата ти чакра.
Липсата на спокойствие и медитация блокира седмата ти чакра.
Блокира ли се едната чакра, пречи на другите.
Блокира ли ви първата чакра финансите не напредват.
Блокирана ли е втората ви чакра, сексуалността и креативността ви не се пробуждат, пречат на партньор да дойде.
Блокира ли ви третата чакра, проектите ви няма да дойдат.
Блокира ли ти четвъртата чакра няма да има любов в живота ти, нито да даваш, нито да получаваш.
Блокира ли ви петата чакра, няма да ви чуят постановленията.
Блокира ли шестата ви чакра, вашият дар за зрението, възприятието и интуицията няма да се активират
Блокира ли седмата ти чакра животът ти ще бъде обгърнат от хаос.
Сега знаете какво да направите, за да подобрите. "

2024/03/18

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете зехтин на празен стомах?

                            Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете зехтин на празен стомах?


Екстра върджин зехтин (нерафиниран) е отличен източник на здравословни мазнини и хранителни вещества, които са полезни за вашето здраве.
Но може би все още не сте се замисляли да го пиете на празен стомах! Според експерти този навик носи много ползи за здравето!
Ето основните причини да пиете чаена лъжичка зехтин на празен стомах:
Зехтинът е полезен за дебелото черво и е отлично средство за хора, страдащи от запек.
Изследванията показват, че зехтинът, пиян на празен стомах, предпазва клетките от мутации, които могат да доведат до рак.
Зехтинът е добър за кожата, косата, ноктите и костите. Този навик им действа благотворно, като им придава здрав вид и блясък.
Известен е като основна съставка в маски за коса или кожа, но зехтинът е много по-ефективен, когато се приема вътрешно.
neoglory.ru
AD
Гимнастика Для Сосудов Профессора Ху Сяофэя
Зехтинът прочиства черния дроб. Ако пиете зехтин на празен стомах, можете да сте сигурни, че всички вътрешни органи работят нормално и премахват токсините.
По-специално, зехтинът е полезен за черния дроб, тъй като стимулира детоксикацията на черния дроб. За най-добри резултати смесете 2 супени лъжици зехтин с една четвърт лимонов сок и изпийте на празен стомах сутрин.
Зехтинът помага да отслабнете. Съдържа големи количества омега-3 мазнини, които са здравословни мазнини, които ви карат да се чувствате сити и са важни за здравето.
Освен това здравословните мазнини стимулират метаболизма.
Зехтинът е добър заместител на всяко друго масло, тъй като укрепва имунната система.
Зехтинът предпазва сърцето от болести. Има два вида холестерол, добър (LDL) и лош (LDL), а зехтинът е пълен със здравословни мазнини, които повишават нивата на добрия холестерол.
Включете зехтин в диетата си заедно с балансирана диета от пълнозърнести храни, зеленчуци и плодове, за да предпазите
Зехтинът намалява възпалението в тялото. Това е едно от най-добрите лекарства с противовъзпалителен ефект.
Това масло контролира нивата на кръвната захар. Изследванията показват, че зехтинът понижава нивата на холестерола и кръвната захар. Това свойство е полезно за хора, страдащи от диабет.
Зехтинът предпазва мозъка. Екстра върджин и студено пресован зехтин предпазва мозъка от сериозни заболявания като болестта на Алцхаймер, намалява риска от депресия и подобрява паметта.
May be an image of medicine

СОКЪТ,КОЙТО СПАСЯВА ХОРАТА ОТ СМЪРТ

СОКЪТ,КОЙТО СПАСЯВА ХОРАТА ОТ СМЪРТ


Тази напитка е популярна от десетилетия и отнема само две минути за приготвяне!
Тази напитка си струва да опитате!
Този сок се препоръчва на хора, страдащи от рак, тъй като може да възстанови енергията, да засили имунитета и да подобри кръвната картина.
Сокът се приготвя доста лесно и има само един малък недостатък - не е особено вкусен за пиене. Въпреки това, след като видите резултатите, ще знаете, че си заслужава всяка глътка!
Сокът се състои от цвекло и моркови. Препоръчва се от десетилетия на хора, подложени на химиотерапия, тъй като е идеалното оръжие срещу ефектите от това модерно лечение на рак. И въпреки че повечето хора казват, че не е много вкусно, те все още не могат да спрат да го пият, защото носи фантастични резултати.
Ето защо хората често казват, че този сок „връща хората от мъртвите“. Това обаче не означава, че можете да го пиете само ако страдате от някакви заболявания!
Тези мъки на актрисата от Азия не притесняват никого
Всички пак ще работят по новата форма! Всичко, нещо не е наред и го насочи
Ако се чувствате уморени, без енергия или депресирани, тази напитка може да е точно това, от което се нуждаете.
съставки :
Цвекло (1 кг);
Лимон (1 бр.);
Моркови (1/2 кг);
Портокали (3 бр.);
Ябълки (3 бр.);
Мед (1 кг).
Подготовка :
Просто измийте всички съставки и ги хвърлете в блендера.
В крайна сметка ще получите червеникав сок, който трябва да се изсипе в няколко бутилки (или в идеалния случай буркани, тъй като пластмасата трябва да се избягва) и да се съхранява в хладилник.
Сокът дава най-добри резултати, ако пиете половин чаша сутрин на гладно.
Ако пиете този сок всеки ден, ще започнете да усещате невероятен прилив на енергия в рамките на 10 дни и настроението ви ще се подобри значително.
Може да бъде изображение с текст, който гласи 'cOK, который спасает людей от смерти: этот напиток ÐыÐ популярен десятилетиями, и для его приготовления необходимо всего две минуты!'

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...