Translate

2024/05/08

Розмаринът

 Най-мощната билка за мозъчно кръвообращение, сърце, кръвоносни съдове, надбъбречни жлези, стави, кожа и коса!

От векове хората лекуват артрит, подагра, астма, екзема, заболявания на черния дроб, жлъчния мехур, сърдечни заболявания... Помага за възстановяване на организма след тежки заболявания!Чувствали ли сте, че умът и тялото ви са уморени?
Знайте, че има мощна и ароматна билка, която може да осигури енергията, от която се нуждаете.
Вирее добре в топъл климат и се използва широко като подправка.
Хората лекуват здравословни проблеми от векове, използвайки лечебната сила на розмарина.
Ето само някои от предимствата на това невероятно растение:
— Розмаринът подобрява сърдечната функция и кръвообращението:
Има антисклеротични свойства и понижава нивата на холестерола. Проучванията доказват, че това растение е полезно след тежки заболявания, особено при възрастни хора с мозъчно-съдови инциденти.
За подобряване на мозъчното кръвообращение и подобряване на работата на сърцето се препоръчва употребата на розмарин по следния начин: 1 чаена лъжичка листа се заливат с 2 чаши вряща вода, оставят се за 30 минути в термос, след което се прецеждат. Приема се по 1-2 супени лъжици 3 пъти на ден преди хранене.
-Розмаринът подмладява кожните клетки:
Овлажнява кожата, намалява бръчките, активира кръвообращението, възстановява еластичността на кожата, облекчава отоците, подобрява тена и заличава старческите петна.
Препоръчително е да пиете чай от розмарин, да добавяте етерично масло от розмарин към кремове и маски, както и да избършете лицето си с отвара от розмарин.
– намалява болката в ставите, премахва възпалението и лекува
Розмаринът е особено полезен за премахване на възпалителни процеси в организма, така че е полезен при различни заболявания на ставите, дихателните пътища и за лечение на рани и язви.
– Подобрява здравето на мозъка
Това е така, защото розмаринът увеличава притока на кръв към главата.
Билката съдържа съединения, които предотвратяват разграждането на важен невротрансмитер, който може да осигури добра памет.
- Помага срещу надбъбречна умора и стрес
Розмаринът е страхотен, защото успокоява хормоните на стреса и подобрява настроението. Розмаринът не само възобновява енергията, но и релаксира тялото и ума.
– Стимулира растежа на косата
Това се дължи на факта, че розмаринът подобрява кръвообращението.
Препоръчваме също да посетите статията: Мощна маска за коса с 2 съставки: косата ви ще блести и ще расте както никога досега!
— От затлъстяване
Розмаринът помага да отслабнете, като ускорява разграждането на мазнините и намалява апетита. По-ефективен е заедно с трева от пелин, градински чай и цветове от трън. Билките се смесват в равни количества и се приготвя чай от 1 чаена лъжичка билкова смес и 300 мл вряща вода. Оставете за 25 минути, прецедете. Пие се по 150 мл три пъти на ден в продължение на 21 дни, 30 минути преди хранене.
Можете да използвате лечебната сила на розмарина по няколко начина
Използвайте етерично масло от розмарин: вдишвайте аромата, добавете към ароматна лампа, към шампоани, кремове и маски за грижа за кожата и косата.
Пийте чай: Препоръчително е да пиете 1-2 чаши чай от розмарин всеки ден.
Особено добре е този чай да се пие вечер преди лягане.
Чаят от розмарин се използва и при диабет, заболявания на черния дроб, жлъчния мехур и инфаркт на миокарда.
Розмаринът расте добре на закрито. За да направите това, най-добре е да вземете клонка от възрастно растение, да я поставите в буркан с вода за развитие на корени, след това да я засадите и да осигурите достъп до чист въздух и слънчева светлина.
Рецепти, съдържащи розмарин, не трябва да се използват за лечение на деца под 12 години, епилептични припадъци и бременност. Розмаринът повишава кръвното налягане за известно време, така че не се препоръчва да се използва при хипертония 2-3 степен.
No photo description available.

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...